Πισω απο τις Καμερες

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κονταίνουν τους άλλους για να φαίνονται

Πέρυσι η ΑΕΚ άλλαξε τη μισή της ενδεκάδα προς το τέλος των μεταγραφών αλλά κανείς δεν έδωσε πίστωση χρόνου στον Δώνη. Απομακρύνθηκε άγαρμπα κι ας είχε νικήσει στην πρεμιέρα τον Παναθηναϊκό και είχε πάρει ισοπαλία στην Τούμπα. Εφέτος που η ΑΕΚ έχει ήδη μείνει πίσω 8 β. σε 5 αγωνιστικές, χάνοντας δύο ντέρμπι στην έδρα της και με τέσσερα γκολ από την Εβερτον, ούτε κιχ δεν ακούγεται για τον Μπάγεβιτς. Σύμφωνα με την άποψη αυτών που «σταύρωσαν» πέρυσι τον Δώνη, δεν φταίει ο προπονητής αλλά ότι έγιναν αργά οι μεταγραφές. Οχι ότι είναι κακό που έχει ασυλία ο Ντούσκο. Κακό είναι που για να εμφανίζεται αυτός ψηλότερος, κάποιοι κονταίνουν επίτηδες όλους τους άλλους. Χρ. Κ.

Συγκυρίες…

Ο Δ. Κύρκος, με ατυχείς στιγμές από πέρυσι, «κάηκε» με την απόδοσή του στον αγώνα Πανιώνιος – ΠΑΟΚ και έχασε τη θέση του διεθνούς διαιτητή για την οποία μέχρι πρότινος ήταν φαβορί. Οι συγκυρίες ευνόησαν τον Στ. Τριτσώνη που όμως μια ημέρα μετά τη «βιαστική» απόφαση (την περασμένη Παρασκευή) της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΕΠΟ δεν κατάφερε να τη βγάλει ασπροπρόσωπη: την επομένη στον αγώνα Αρης – Ξάνθη δεν έδωσε δύο πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων κι αν δεν σκόραρε ο Αμπρέου στο 92΄ θα γιόρταζε τη διεθνοποίηση με… παραπομπή!Μπλου.

Το θεωρούν πρόκληση

Μπορεί να ήταν άτυχη η χρονική στιγμή της «έκρηξης» της ΕΟΚ και του Γιώργου Βασιλακόπουλου για τα «ψίχουλα» της οικονομικής επιχορήγησης που έδωσε η ΕΟΕ στο μπάσκετ για την ολυμπιακή προετοιμασία του 2012, αλλά δεν παύει να είναι κοροϊδία πρώτου μεγέθους. Οχι ότι η ΕΟΚ και οι υποδομές της στα κλιμάκια και στις Εθνικές ομάδες περιμένουν να «ζήσουν» από τα λεφτά της Ολυμπιακής Επιτροπής και να φέρουν μετάλλια, σχεδόν κάθε καλοκαίρι, από τις μεγάλες διοργανώσεις. Οχι, ότι το μπάσκετ θα γίνει «επαίτης» των επιχορηγήσεων της ΕΟΕ. Οχι, ότι ειδικά η Εθνική Ανδρών που προετοιμάζεται κάθε χρόνο για ευρωπαϊκά ή για Παγκόσμια πρωταθλήματα, ανάμεσα στη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, λόγω αυτών των χρημάτων πετυχαίνει τους στόχους της και διατηρείται στην παγκόσμια ελίτ του αθλήματος. Αλλά, να λαμβάνει το μπάσκετ, το 1/3 των χρημάτων της κολυμβητικής ομοσπονδίας, το 1/2 των χρημάτων του στίβου και 260.000 ευρώ λιγότερα από την ομοσπονδία κωπηλασίας, είναι… η πρόκληση. Πάλι καλά που πήρε και 15.000 ευρώ περισσότερα από την ομοσπονδία Ιππασίας.Γ. Β.

Εφιαλτικά σενάρια

Αυτή τη βαθμολογία της Σούπερ Λίγκας, μετά την ολοκλήρωση της 5ης αγωνιστικής, θα πρέπει να βγάλουν φωτοτυπία και να τη θυροκολλήσουν στα αποδυτήρια του Πανιωνίου. Προτελευταίος, με χειρότερο συντελεστή τερμάτων και από τον Ατρόμητο (χάνει και στην ισοβαθμία από τον προσεχή αντίπαλο του την ερχόμενη Δευτέρα) και μόλις 2 βαθμούς, ύστερα και από 3 παιχνίδια στη Νέα Σμύρνη. Εφιαλτικά σενάρια υποβιβασμού για τον «ιστορικό»; Επ’ ουδενί, αλλά το θέμα δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι ότι όλες οι φιλοδοξίες της φετινής περιόδου, έχουν αναιρεθεί και ο ρεαλισμός υπαγορεύει ότι μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου (10 αγωνιστικές) θα πρέπει τουλάχιστον να «σώσει την παρτίδα» που λέει και ο Δενδρινός για τους κανόνες της πρέφας.Γ. Β.

Την κέρδισε ο χορός

Για χάρη του χορού εγκατέλειψε, προς το παρόν, τον πρωταθλητισμό η Ουκρανή, Ναταλία Ντομπρίνσκα. Η χρυσή Ολυμπιονίκης του επτάθλου θα πάρει μέρος σε ένα χορευτικό σόου στην τηλεόραση της πατρίδας της και ξεκαθάρισε ότι αθλητισμό θα κάνει μόνο εάν της το επιτρέπουν οι τηλεοπτικές της υποχρεώσεις. Να που η δόξα από την τηλεόραση νίκησε τη δόξα από τον πρωταθλητισμό.Σπυρ. Σπαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή