Επι σκοπον

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΙ ΜΟΝΟΙ που μπορούν να χαίρονται από την Κυριακή το βράδυ, είναι οι οπαδοί του Παναθηναϊκού και φυσικά και ο Τεν Κάτε, που μετά τα ευρωπαϊκά… χαστούκια αισθάνεται πιο άνετος στον πάγκο του. Το «πέντε στα πέντε» και με νίκη σε ντέρμπι εκτός έδρας του γέμισε τα πνευμόνια με αέρα…

ΒΕΒΑΙΑ για να πάρει βαθιά ανάσα, χρειάστηκε η οξυδέρκεια του Σαλπιγγίδη στο 48΄, διότι μέχρι εκεί και για ένα ολόκληρο ημίχρονο η ομάδα του δεν είχε πατήσει στην περιοχή της ΑΕΚ. Η οποία μάλιστα δεν θύμιζε τίποτα από τον καλό εαυτό της που είχε στο παιχνίδι της Τετάρτης με τον Ολυμπιακό. Της έλειπαν τα πάντα. Πάθος, πείσμα και θέληση να πάρει τους τρεις βαθμούς.

ΜΠΟΡΕΙ βέβαια ο Τεν Κάτε να είπε μετά το παιχνίδι, αναφορικά με την μη χρησιμοποίηση του Σισέ στην αρχική ενδεκάδα, πως «ο νικητής έχει πάντα δίκιο», όμως θα πρέπει να προβληματιστεί για την επιθετική δραστηριότητα της ομάδος του και να μην κρυφτεί πίσω από το τρίποντο. Δύο σουτ σε όλο το παιχνίδι. Ενα το γκολ του Σαλπιγγίδη και το δεύτερο μετά από αυτό, από τον Σισέ. Γι’ αυτό και οι δεκαπέντε βαθμοί σε πέντε αγώνες δεν πρέπει να του ρίξουν στάχτη στα μάτια…

ΟΠΩΣ είχαν ρίξει οι τελευταίες μεταγραφές στους οπαδούς της ΑΕΚ, που πίστεψαν πως μπορεί η ομάδα τους να βρεθεί μετά από δεκαέξι χρόνια στην κορυφή. Την Κυριακή το βράδυ συνειδητοποίησαν πως άλλη μία χρονιά πολύ γρήγορα τελείωσε για την υπόθεση τίτλος. Οσο και στο ποδόσφαιρο δεν μπορούμε «ποτέ να λέμε ποτέ», είναι εμφανές πως με το υλικό που διαθέτει δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τους «αιωνίους».

ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ για άλλη μία χρονιά θα είναι αντιμέτωποι στην κούρσα που οδηγεί τον νικητή στην απευθείας συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Καθώς μάλιστα ο ΠΑΟΚ, είναι πολύ κατώτερος των προσδοκιών των φίλων του, ενώ ο Αρης μπορεί να δείχνει καλύτερος από τον συμπολίτη του, αλλά όχι σε σημείο που να απειλήσει τους δύο, οι οποίοι μάλλον θα τρέχουν μόνοι τους.

ΔΙΟΤΙ, είναι φυσικό και ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας παιχνίδι με παιχνίδι θα βρει καλύτερα πατήματα ως ομάδα, αλλά και ο Ολυμπιακός με την επιστροφή των Μαρέσκα και Γκαλέτι, θα μπορέσει να παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο. Οι τρεις συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα, με τις δύο σε ντέρμπι εκτός έδρας, τον έβγαλαν από το… τούνελ του Κετσπάγια. Ομως σε καμιά περίπτωση δεν πείθει πως θα μπορέσει να αντέξει σε συνεχόμενα ματς πρωταθλήματος και Τσάμπιονς Λιγκ.

ΟΤΑΝ μάλιστα κάποια από τα τελευταία, όπως το αποψινό, είναι με αντίπαλο την Αρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ. Παιχνίδι στο οποίο θα φανούν οι αντοχές των «ερυθρολεύκων». Αν το ξεπεράσει, ακόμα και με μία… τιμητική ήττα, τότε θα έχει τα κουράγια για τη συνέχεια. Αν συντριβεί, τότε θα υπάρξουν πάλι ταρακουνήματα…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή