Μεγάλες «Σχολές» και ελληνική υδατοσφαίριση

Μεγάλες «Σχολές» και ελληνική υδατοσφαίριση

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το δάκτυλο «εις τον τύπον των ήλων» έθεσε ο Τάσος Δούμπας και μίλησε με «τη γλώσσα της αλήθειας» για το μέλλον του ελληνικού ανδρικού πόλο μετά το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων ανδρών, που έγινε στα Χανιά και στο οποίο η Ελλάς κατετάγη 7η, νικώντας στον τελευταίο αγώνα την Ολλανδία με 12-5:

«Επρεπε να έχουμε καλύτερη παρουσία. Ισως τα παιδιά επηρεάσθηκαν από το άγχος της έδρας και από τη μεγάλη επιθυμία τους να κατακτήσουν μετάλλιο. Η Ελλάς θα πρέπει να κινείται στη σφαίρα των μεγάλων σχολών του παγκοσμίου πόλο, αλλά δυστυχώς στα Χανιά χάσαμε από αυτές τις χώρες. Δεν χρειάζονται ευχολόγια, ούτε πανικός, αλλά συντονισμός, οργάνωση και περισσότερη βοήθεια από τα σωματεία και τους προπονητές τους. Επιτακτικά χρειάζεται να αλλάξουμε το σύστημα της επιλογής των παιδιών και το σύστημα διεξαγωγής των πρωταθλημάτων υποδομής. Πρέπει να κατεβάσουμε τον μέσο όρο ηλικίας στα πρωταθλήματα υποδομής και να δώσουμε περισσότερες ευκαιρίες στα νέα παιδιά. Η ομάδα που μετείχε στο πρωτάθλημα δεν είχε την ευκαιρία να κατακτήσει ένα μετάλλιο. Ισως η δεξαμενή της να ήταν περιορισμένη. Είχαμε λίγα καλά παιδιά και αυτό είναι θέμα. Στην Ελλάδα σήμερα δυστυχώς παράγουν έργο μόλις 2-3 ομάδες. Αυτό είναι κακό και ανησυχητικό».

Και ο αρχηγός, Αλέξανδρος Γούνας επισήμανε, ότι οι παίκτες χρειάζονται περισσότερο χρόνο συμμετοχής στις ομάδες τους.

Η Κροατία πήρε το χρυσό μετάλλιο επικρατώντας στον τελικό του Μαυροβουνίου με 10-4. Η τελική κατάταξη: Κροατία, Μαυροβούνιο, Σερβία, Ιταλία, Ισπανία, Ουγγαρία, Ελλάδα, Ολλανδία, Ρωσία, Γερμανία, Γαλλία, Σλοβενία, Τουρκία, Πολωνία, Ρουμανία, Ουκρανία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή