Συντομα

2' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΙΠΠΑΣΙΑΠαγκόσμιο κύπελλο υπερπήδησης εμποδίων

Λίγες ημέρες μετά τη διεξαγωγή του διεθνούς αγώνα ενηλίκων και εφήβων Athens CSI2* & CSIJ-A, αρχίζει σήμερα, στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο, ο αγώνας του παγκοσμίου κυπέλλου υπερπήδησης εμποδίων. «Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ιππική διοργάνωση που πραγματοποιείται την τελευταία δεκαπενταετία στην Ελλάδα, έχει δημιουργήσει το δικό της ιππικό κοινό και έχει καταστεί θεσμός στο παγκόσμιο ιππικό στερέωμα» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΕΟΙ, Ισίδωρος Κούβελος, στη συνέντευξη Τύπου για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Θα πάρουν μέρος 12 χώρες, με τις οκτώ από αυτές να έχουν πλήρεις ομάδες. Πλην της Ελλάδας, θα μετάσχουν ιππείς και αμαζόνες από Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Ιρλανδία, Ιταλία, Πολωνία, Ρουμανία, Σερβία, Ελβετία και Τουρκία. Από τους Ελληνες ξεχωρίζουν ο Αντώνης Πετρής, η Ελίνα Δενδρινού, ο Αλέξανδρος Φουρλής και ο Γιώργος Κερμέντι, που πήραν το χάλκινο μετάλλιο στους Μεσογειακούς αγώνες της Πεσκάρα. Δύο είναι τα αγωνίσματα που δεσπόζουν στο τετραήμερο πρόγραμμα. Το ομαδικό του Κυπέλλου Εθνών, που θα γίνει την αύριο (12.30) σε δύο γύρους με τη συμμετοχή οκτώ χωρών, και το αγώνισμα γκραν πρι ύψους 1,50μ., που θα διεξαχθεί το Σάββατο (15.00). Το πρόγραμμα των αγώνων είναι πρωινό και απογευματινό. Οι αγώνες σήμερα αρχίζουν στις 10.30, με τη διεξαγωγή τριών αγωνισμάτων, τα οποία αναμένεται να ολοκληρωθούν μετά τις 17.00. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

ΞΙΦΑΣΚΙΑ

Εξι κορυφαίοι Ελληνες

Εξι Ελληνες καλούνται ν’ αντιμετωπίσουν από σήμερα τους κορυφαίους ξιφομάχους του κόσμου, αγωνιζόμενοι στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, στο οποίο θα διεξαχθεί ώς τις 8 Οκτωβρίου στην Αττάλεια (Τουρκία). Η ομάδα μας είναι νεανική και ανανεωμένη και, συνεπώς, δεν έχει πολλές πιθανότητες για διακρίσεις. Σήμερα θ’ αγωνισθούν στους προκριματικούς του ξίφους ασκήσεως (129 αθλητές) οι Γ. Δημόπουλος, Ν. Κοντοχριστόπουλος και Φιλ. Νισσίμ και στη σπάθη (99 αθλήτριες) η Βάσω Βουγιούκα. Την Παρασκευή στη σπάθη θα πάρει μέρος ο Ευ. Σαρρής (106 συμμετοχές) και η Β. Κουμπάνη στο ξίφος μονομαχίας (119 αθλήτριες).

ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Γκετσέφσκι στον ΠΑΟΚ

Παίκτης του ΠΑΟΚ είναι από χθες ο Τόντορ Γκετσέφσκι, ο οποίος αγωνίσθηκε στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας με την εθνική ομάδας της ΠΓΔΜ (Σκόπια). Ο 32χρονος Γκετσέφσκι (2,10) αγωνίζεται στις δύο θέσεις των ψηλών (σέντερ και πάουερ φόργουορντ) και τα τέσσερα τελευταία χρόνια αγωνιζόταν στην ΚΚ Ζαντάρ.

ΑΕΚ

Ημέρα κρίσης

Σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ) θα αποφασιστεί η συμμετοχή της ΚΑΕ ΑΕΚ στο πρωτάθλημα της Α1. Ο φάκελος που είχε καταθέσει αρχικά η Ενωση, είχε αρκετές ελλείψεις με αποτέλεσμα η ΕΕΑ την περασμένη Παρασκευή να απορρίψει τη συμμετοχή του «Δικεφάλου» στο πρωτάθλημα.

ΠΣΑΚ

Βολές σε Ιωαννίδη

Το χειρότερο κατευόδιο για την αποχώρησή του από τη θέση του υφυπουργού Αθλητισμού, ενόψει των εκλογών την ερχόμενη Κυριακή, επιφύλαξε το συνδικαλιστικό όργανο των παικτών μπάσκετ (ΠΣΑΚ) με ανακοίνωση που εξέδωσε σε προσωπικό ύφος, εκφράζοντας τα παράπονά του προς τον Γιάννη Ιωαννίδη. «Με μεγάλη πίκρα σας γράφουμε αυτή την ανακοίνωση, γιατί εκτός από παίκτες σας ήμασταν και άνθρωποι που σας στηρίξαμε όχι μόνο στην προπονητική σας καριέρα αλλά και στην πολιτική. Ομως, όταν αναλάβατε τα ηνία του αθλητισμού και άρχισε η θητεία σας ο χώρος είχε ουκ ολίγα προβλήματα. Εσείς, ωστόσο αντί να τα λύσετε δημιουργήσατε καινούργια και φτάσατε το μπάσκετ στο χειρότερο σημείο τα τελευταία είκοσι χρόνια», αναφέρει ο ΠΣΑΚ.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

Προκρίθηκε ο «γηραιός»

Στη δεύτερη φάση του κυπέλλου Ελλάδος προκρίθηκε ο Ηρακλής, με τη νίκη του (90-62), στο Ιβανώφειο, επί του ΑΓΟ Ρεθύμνου. Ο «γηραιός» θα υποδεχθεί στις 7 Οκτωβρίου, τον Ηλυσιακό για την 1η αγωνιστική της Β΄ φάσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή