Κορυφαία ομάδα του γυναικείου πόλο ο NO Βουλιαγμένης

Κορυφαία ομάδα του γυναικείου πόλο ο NO Βουλιαγμένης

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Και με τη «βούλα», πλέον, ο ΝΟ Βουλιαγμένης είναι η κορυφαία ομάδα γυναικείου πόλο στην Ευρώπη, για το 2009. Αφού στις 5 Απριλίου πήρε το κύπελλο Πρωταθλητριών, από τις 3 Οκτωβρίου είναι κάτοχος και του Σούπερ Καπ. Στον αγώνα με τη νικήτρια του Τροπαίου ΛΕΝ, ρωσική, Στουρμ Τσέχοφ επικράτησε με 11-6 (1-3, 3-0, 4-0, 3-3), αφού έχανε με 1-3. Στη συνέχεια δεν δέχθηκε τέρμα επί 17’48”, προηγήθηκε 8-3, απειλήθηκε, προς στιγμήν (8-6, 4’58” προ της λήξης), αλλά συνήλθε γρήγορα.

«Ο χρόνος ξεκούρασης των διεθνών ήταν λίγος, αλλά φάνηκε, ότι θέλουν να πρωταγωνιστούν. Είναι ευσυνείδητες αθλήτριες. Το Σούπερ Καπ σίγουρα δεν είναι τόσο σημαντικό, όσο το κύπελλο Πρωταθλητριών, που για να το πάρεις κάνεις μεγάλη πορεία, αλλά είναι τίτλος, που καταγράφεται στην ιστορία», μας είπε η προπονήτρια, Αλεξία Καμμένου.

Αποκάλυψε ότι ο ΝΟΒ προσπαθεί να ξαναφέρει την Αμερικανίδα Χίδερ Πέτρι. «Αν έλθει, η ομάδα θα είναι υπερπλήρης. Οχι ότι τώρα δεν είμαι ευχαριστημένη με τις παίκτριες, που έχουμε. Πολύ σημαντική είναι η παρουσία της Μωραϊτίδου. Και αγωνιστικά και ως άνθρωπος, δίνει πολύ ενέργεια και μέσα στο νερό κι έξω από αυτό. Η Τσουκαλά και η Ασημάκη γίνονται συνεχώς καλύτερες. Αμυντικά είμαστε πλήρεις, έχουμε δύο σπουδαίες φουνταριστές, τη Λαρά και την Ασημάκη, και στην περιφέρεια πολύ καλές παίκτριες», λέει. Με τον ΝΟΒ (4/6 στην παίκτρια παραπάνω, 2/2 πέναλτι) έπαιξαν οι Ντελ Σότο (Κούβδου), Τσουκαλά, Μελιδώνη, Λιόση 2, Ασημάκη 2, Ρουμπέση 4, Γερόλυμου 2, (Μωραϊτίδου 1, Κουτέλη, Λαρά, Παντελίδου, Τσιγαρίδου). Τα γκολ της Στουρμ (3/8 στην παραπάνω) πέτυχαν οι Ζουμπάτσεβα 2, Βιλεγκζάνινα, Τανκέεβα, Αλεϊνίτσεβα, Ιβανόβα.

Εύκολα ή δύσκολα, η Βουλιαγμένη και ο πρωταθλητής Ελλάδος, Ολυμπιακός, θα προκριθούν στους προημιτελικούς του κυπέλλου Πρωταθλητριών. Ο ΝΟΒ θα παίξει στην Κατάνια (Ιταλία) με την Οριτζόντε Κατάνια, τη γερμανική Μπλάου Βάις Μπόχουμ και τη βρετανική Μάντσεστερ Σίτι. Ο Ολυμπιακός θα φιλοξενήσει στον Πειραιά τη ρωσική Στουρμ Τσέχοφ, την ολλανδική Πολάρ Μπέαρς και τη Λίβερπουλ Σίτι. Δύο ομάδες από κάθε όμιλο θα προκριθούν στους προημιτελικούς. Οι αγώνες θα διεξαχθούν από τις 18 ώς τις 20 Δεκεμβρίου.

«Η κλήρωση ήταν πράγματι καλή, διότι είναι βέβαιο ότι στον Β΄ γύρο δεν θα διασταυρωθούμε με την Οριτζόντε. Ομως, αν βγούμε δεύτερες στον όμιλο, πάλι θ’ αντιμετωπίσουμε μια πολύ καλή ομάδα, αφού θα παίξουμε με μία από τις πρώτες των τριών άλλων ομίλων. Πιστεύω ότι αυτές θα είναι ο Ολυμπιακός, που έχει τέσσερις ξένες, η Κίρισι, η οποία διαθέτει σπουδαίες παίκτριες, και η Φιορεντίνα. Θεωρώ, ότι είναι πολύ δύσκολο να πάρουμε την πρώτη θέση, γιατί πρέπει να νικήσουμε την Οριτζόντε μέσα στην έδρα της», μας είπε η κ. Καμμένου.

Οι άλλοι όμιλοι: Α΄ (Αλκορκόν, Ισπανία): Αλκορκόν, Ντούναουιβάρος (Ουγγαρία), Φιορεντίνα (Ιταλία), Χόργκεν (Ελβετία). Δ΄ (Νανσί, Γαλλία): Σαμπαντέλ (Ισπανία), Κίρισι (Ρωσία), Χετ Ράφαϊν (Ολλανδία), Νανσί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή