ΕΠΙ ΣΚΟΠΟΝ

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η προετοιμασία της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου για τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής άρχισε ουσιαστικά από την Πέμπτη, καθώς τελείωσαν και τα πλέι οφ την Τετάρτη το βράδυ. Ενα ξεκίνημα χωρίς πολλά λόγια και φανφάρες, όπως είχε συμβεί όταν, ως πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2004, η ομάδα μας ετοιμαζόταν το 2008 να πάει στο Ζάλτσμπουργκ (Αυστρία) για να υπερασπιστεί τον τίτλο της. Το τι έγινε εκεί είναι γνωστό και δεν χρειάζεται να τα αναμοχλεύσω.

Τώρα, δύο χρόνια μετά, η εθνική ομάδα, σύμφωνα με τους παίκτες που κάλεσε ο Οτο Ρεχάγκελ, δείχνει να είναι ακόμα πιο αδύναμη. Αυτό, βέβαια, μπορεί να είναι και στα υπέρ της. Να αιφνιδιάσει τους αντιπάλους της, καθώς δεν θα την υπολογίζουν όσο το 2008. Κάτι που είναι στην αρμοδιότητα του προπονητή και σίγουρα ξέρει να το κάνει καλά ο Γερμανός.

Οπως ξέρει και πώς να κρατήσει μακριά τους παίκτες από… πατριωτικές εκδηλώσεις και άλλα πανηγυράκια. Ειδικά των χορηγών, όπως αυτά που είχαν γίνει το 1994, στις ΗΠΑ, όταν η Ελλάς πήρε μέρος για πρώτη φορά σε τελική φάση του Κυπέλλου Κόσμου. Εντάξει, προσφέρουν οικονομικά, αλλά όχι και να ταλαιπωρούν τους διεθνείς με εκδηλώσεις και φωτογραφίσεις.

Αυτά στο Ζάλτσμπουργκ ξέφυγαν κάπως από τον έλεγχο του Ρεχάγκελ. Οι συμφωνίες της πρώην διοίκησης της ΕΠΟ με τους χορηγούς ήταν τέτοιες, που υποχρέωναν τους παίκτες να παρευρίσκονται εκεί που τους ζητούσαν οι χορηγοί. Βλέπετε, ακόμα ήταν πρωταθλητές Ευρώπης και περιζήτητοι! Τώρα τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά.

Οι περισσότεροι από τους ποδοσφαιριστές που απαρτίζουν αυτήν την Εθνική έχουν την ευκαιρία να γίνουν γνωστοί. Κι αυτό είναι ένα μεγάλο κίνητρο γι’ αυτούς. Και σ’ αυτό θα ποντάρει ο Οτο Ρεχάγκελ, που γνωρίζει πώς να παίρνει από τους παίκτες του ό, τι μπορούν να προσφέρουν, ανάλογα με το όποιο ταλέντο και τις δυνατότητές τους.

Αυτή η Εθνική δεν έχει να χάσει τίποτα αν αποτύχει. Εχει, όμως, να κερδίσει πολλά, έστω κι αν δεν περάσει στην επόμενη φάση από τον όμιλό της. Αρκεί να δείξει με τις εμφανίσεις της πως έχει μέλλον. Διότι, όπως όλοι θυμόμαστε, πριν από δύο χρόνια, η τότε εθνική ομάδα κόντευε να μας κάνει να ξεχάσουμε και το παρελθόν της!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή