Πολυμετοχικότητα τέλος στον ΠΑΟ

Πολυμετοχικότητα τέλος στον ΠΑΟ

4' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον ίδιο ηχηρό τρόπο που γεννήθηκε πριν από δύο χρόνια ο πολυμετοχικός Παναθηναϊκός, με τον ίδιο ηχηρό τρόπο είναι έτοιμος τώρα να διαλυθεί εις τα εξ ων συνετέθη. Η ολομέτωπη σύγκρουση Γιάννη Βαρδινογιάννη και Ανδρέα Βγενόπουλου ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και δείχνει ότι είναι πολύ δύσκολο, αν όχι απίθανο, να συνεχίσουν την κοινή τους πορεία. Η παρτίδα πόκερ που ξεκίνησε εδώ και αρκετό καιρό, με πολλά χτυπήματα και ενδεχομένως αμέτρητες μπλόφες ένθεν κακείθεν, θα τελειώσει την Παρασκευή, αν δεν βρεθεί κάποιος από τους υπόλοιπους μετόχους για να επιστρέψει το γάντι που τους πέταξε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης με την (για πρώτη φορά σε 31 χρόνια) πρόσκληση – πρόκληση για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου της ΠΑΕ. Η επίθεση του κ. Βγενόπουλου, ο οποίος είπε ότι βάζει χρήματα μόνο για να μείνουν στην ομάδα και όχι για να τα καρπωθεί η οικογένεια Βαρδινογιάννη, έγινε σε πολύ σκληρούς τόνους και προκάλεσε την (σε πολύ σκληρό ύφος) ανταπάντηση του «Τζίγκερ», ο οποίος δεσμεύτηκε ότι τα χρήματα αυτά θα τα διαθέσει για τον Ερασιτέχνη και για κοινωνικά ευπαθείς ομάδες.

Η αρχή

Η αρχή έγινε με την επιστολή του κ. Βαρδινογιάννη προς τους άλλους μετόχους, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα. Είναι μακροσκελής και αφού αναφέρει ότι η οικογένειά του έχει θωρακίσει οικονομικά τον Παναθηναϊκό για 31 χρόνια, τονίζει μεταξύ (πολλών) άλλων: «Εχω υποστεί και υπόκειμαι έναν πόλεμο χαρακωμάτων, μια προσπάθεια εκμηδενισμού όλων όσα έχουν γίνει στον Παναθηναϊκό για πάνω από τρεις δεκαετίες και μια άθλια απόπειρα σπίλωσης του ονόματος της οικογένειάς μου. Και αυτό συμβαίνει παρά τη συνειδητή απόφασή μας να ανοίξουμε τον Παναθηναϊκό και σε άλλους μετόχους και παρά την παραχώρηση σε αυτούς αυξημένων δικαιωμάτων, καθώς και της διοίκησης της ομάδας. Λευκή κάρτα όμως δεν έδωσα. Ηρθε η στιγμή να πέσουν οι μάσκες. Εάν κάποιος έχει διαφορετικά σχέδια για τον Παναθηναϊκό και πιστεύει ότι μπορεί να υποκαταστήσει την οικογένειά μου αγοράζοντας το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του, τον καλώ δημόσια να καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση μέχρι το επόμενο Δ. Σ. Σε αντίθετη περίπτωση, καλείται με υπευθυνότητα να αναλάβει τις ευθύνες των επιλογών του όπως προκύπτουν από το μετοχικό ποσοστό του».

Απάντηση

Η απάντηση του κ. Βγενόπουλου ήλθε άμεσα και ήταν πολύ επιθετική: «Επιτέλους, οι μάσκες έπεσαν. Ο κ. Γιάννης Βαρδινογιάννης θέλει να πάρει λεφτά στην τσέπη για να πουλήσει τον Παναθηναϊκό που υπεραγαπά. Για να φθάσουμε μέχρι εδώ στήθηκε ένα απίθανο επικοινωνιακό παιχνίδι, από τη δήθεν αύξηση κεφαλαίου 40 – 50 εκατ. ευρώ που θα κάλυπτε ο μεγαλομέτοχος και που κατέληξε στα 15 εκατ. ευρώ, μέχρι τις αποτιμήσεις που δείχνουν έναν Παναθηναϊκό super ζημιογόνο και ταυτόχρονα να αποτιμάται πάνω από 100 εκατ. ευρώ, γιατί άραγε; Είναι λυπηρό, ότι τη στιγμή που η πολυμετοχικότητα με πρόεδρο-ηγέτη τον κ. Νίκο Πατέρα πέτυχε απολύτως, αντί να συνεχίζουμε βάζοντας όσα λεφτά χρειάζονται για διακρίσεις, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, ο κ. Γιάννης Βαρδινογιάννης χρησιμοποιεί ως μέσο πίεσης το πισωγύρισμα του Παναθηναϊκού με την απομάκρυνση του επιτυχημένου προέδρου, τη μείωση των συμβολαίων και τις πενιχρές μεταγραφές, προκειμένου να πάρει χρήματα από τα «κορόιδα» που έχουν ήδη βάλει 67 εκατ. ευρώ χωρίς καμία αποτίμηση και μόνο από τη αγάπη τους για την ομάδα. Τα «κορόιδα» όμως είναι έτοιμα να προσφέρουν χρήματα για την ομάδα για να γιγαντώσουν τον Παναθηναϊκό και όχι την ήδη γεμάτη τσέπη του κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη. Καλούνται οι τσάτσοι, αποκηρυχθέντες και μη, να βοηθήσουν τις προσπάθειες του κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη τώρα που θα μείνει πάλι μόνος του στον Παναθηναϊκό. Αλλωστε, έχει αποδείξει ότι με προέδρους της «εμπιστοσύνης» του με προπονητές και τεχνικούς διευθυντές νεροκουβαλητές, με φιστίκια για μεταγραφές και με αριστοτεχνικούς χειρισμούς στο θέμα του νέου γηπέδου, η επιτυχία είναι εξασφαλισμένη».

Ανταπάντηση

Η ρελάνς του κ. Βαρδινογιάννη ήταν το ίδιο αιχμηρή. Τα κυριότερα σημεία: «Το 10% δεν μπορεί να διοικεί αγνοώντας τους υπόλοιπους μετόχους.  Εάν κάποιοι θέλουν να συμπεριφέρονται σαν αποκλειστικοί ιδιοκτήτες του Παναθηναϊκού, τους δίνω τη δυνατότητα να το κάνουν. Προφανώς ο κ.   Βγενόπουλος μας θεωρεί «κορόιδα» που ως κατέχοντες το 54% σε κάθε μελλοντική αύξηση θα καταβάλλουμε το ποσό που μας αναλογεί, χωρίς να έχουμε τη δυνατότητα να συναποφασίζουμε και υπό την απειλή αποχωρήσεων. Αναρωτιέμαι επίσης αν θεωρεί «κορόιδα» τους αδερφούς Γιαννακόπουλους και τα ποσά που έχουν προσφέρει εδώ και δεκαετίες. Ισως να μην είμαστε οι καταλληλότεροι να κρίνουμε τα παραπάνω καθώς δεν έχουμε ως επάγγελμα το να μαζεύουμε χρήματα από «κορόιδα». Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται ηγέτες και στιβαρή διοίκηση. Πρόσωπα που νιώθουν κορόιδα δεν αξίζει να κρατούν τις τύχες του στα χέρια τους. Η οικογένειά μου ήδη από την προηγούμενη αύξηση Μ. Κ. έχει αποδείξει έμπρακτα, όχι στα λόγια, ότι δεν επιθυμεί να πλουτίσει από τον Παναθηναϊκό, ούτε πρόκειται να το κάνει τώρα. Κύριε Βγενόπουλε, ο Παναθηναϊκός δεν χαρίζεται. Για να μην υπάρχουν αυθαίρετες ερμηνείες, σε ποια τσέπη θα πάνε τα λεφτά, το ποσό από την πώληση του 54% των μετοχών της ΠΑΕ δεσμεύομαι να διατεθεί για τον Ερασιτέχνη και για τη στήριξη κοινωνικά ευπαθών ομάδων. Ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη από σοβαρούς μετόχους και όχι ψευδομεσσίες. ΥΓ.: Η πρόταση ισχύει μέχρι το επικείμενο Δ. Σ. και λυπάμαι αν χαλάσαμε τα σχέδια κάποιων για ηρωική αποχώρηση έπειτα από την απόκτηση, μέσω του Παναθηναϊκού, της αναγνωρισιμότητας που τόσο πολύ επιζητούσαν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή