Αλλαγή ταχύτητας στο Γουίμπλεντον, που παίρνει τη σκυτάλη

Αλλαγή ταχύτητας στο Γουίμπλεντον, που παίρνει τη σκυτάλη

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα γήπεδα με χόρτο του All England Club στο Λονδίνο ετοιμάζονται να υποδεχθούν τους κορυφαίους τενίστες και τενίστριες στον κόσμο. Το -για πολλούς- σημαντικότερο τουρνουά τένις στον κόσμο (σίγουρα το πιο παραδοσιακό), το Γουίμπλεντον, αρχίζει στις 21 Ιουνίου και θα κρατήσει έως τις 4 Ιουλίου.

Με την ολοκλήρωση του Ρολάν Γκαρός, έχουμε μπει πλέον στην περίοδο των τουρνουά στο χόρτο. Η μικρότερη χρονικά από όλες, καθώς διαρκεί κάθε έτος μόλις τέσσερις εβδομάδες. Διάστημα κατά το οποίο στους άνδρες γίνονται όλα και όλα τέσσερα τουρνουά, προπομπός του Γουίμπλεντον. Πρόκειται για το Χάλε στη Γερμανία και του Κουίνς στην Αγγλία, τα οποία ολοκληρώνονται αύριο, καθώς και για τα τουρνουά του Χερτογκενμπός στην Ολλανδία και του Ιστμπερν επίσης στην Αγγλία, που αρχίζουν τη Δευτέρα. Παράλληλα, την επόμενη εβδομάδα γίνεται το πρώτο σερβίς και στους αγώνες της προκριματικής φάσης του Γουίμπλεντον. Είναι λογικό να μη διεξάγονται πολλά τουρνουά στο χόρτο, αφού η συντήρηση γηπέδων τένις με γρασίδι απαιτεί μεγάλα έξοδα.

Με την κατάκτηση του περσινού τίτλου στο «All England Club», ο Ρότζερ Φέντερερ έφθασε τους έξι και έβαλε πλώρη για τον έβδομο, προκειμένου να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Πιτ Σάμπρας. Αλλωστε, κάθε χρόνο ο Ελβετός δημιουργεί και ένα νέο ρεκόρ στο Λονδίνο. Πέρυσι, έφθασε τους 15 τίτλους σε γκραν σλαμ, ξεπερνώντας κατά ένα τον Ελληνοαμερικανό.

Πριν απ’ το Ρολάν Γκαρός, έδειχνε σε πολύ καλή κατάσταση. Ωστόσο, στον προημιτελικό γύρο αποκλείστηκε απ’ τον Σόντερλινγκ. Η ήττα αυτή έριξε τους τίτλους τέλους σε ένα ασύλληπτο ρεκόρ για το παγκόσμιο τένις: για τον Ελβετό αυτή ήταν η πρώτη του ήττα πριν από τον ημιτελικό γύρο σε γκραν σλαμ, μετά από 23 συνεχόμενες παρουσίες στην τετράδα!

Παράλληλα, υποχώρησε στη 2η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να καταρρίψει το ρεκόρ παραμονής στην κορυφή για 286 εβδομάδες, το οποίο κατέχει (ποιος άλλος) ο Πιτ Σάμπρας. Το γεγονός, όμως, πως είναι ο κορυφαίος τενίστας στο χόρτο, του δίνει και φέτος τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση του Γουίμπλεντον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή