Τι γραφει ο ξενος Τυπος

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Zaman

26 εκατ. δολάρια, αλλιώς γιοκ τουρκικό γκραν πρι

Ο ισχυρός άνδρας της Φόρμουλα 1, Μπέρνι Εκλστοουν, που έχει όλα τα δικαιώματα χρήσης της πίστας Ιστανμπούλ Παρκ στην Κωνσταντινούπολη για επτά χρόνια από το 2004 και που είχε εγγυηθεί αγώνες Φόρμουλα 1 εκεί για όλη αυτή την περίοδο, θέλει να διπλασιάσει το ενοίκιο της πίστας, απειλώντας ότι διαφορετικά θα σταματήσει να διοργανώνει εκεί αγώνες. Το σημερινό συμβόλαιο προβλέπει ενοίκιο 13,5 εκατ. δολάρια τον χρόνο έως το 2011. Ο κ. Εκλστοουν μίλησε με τον υπουργό Αθλητισμού και τον υπουργό Οικονομικών της Τουρκίας κατά τη διεξαγωγή του φετινού αγώνα και ήταν αμετακίνητος στο αίτημά του για 26 εκατ. δολάρια, λέγοντας: «Το αφήνω σε σας. Η Ινδία και οι αραβικές χώρες είναι έτοιμες να σας αντικαταστήσουν».

Τhe Guardian

Αθλητική – πολεμική έμπνευση

Η εθνική των Ηνωμένων Πολιτειών, πρώτη αντίπαλος της Αγγλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο, παίρνει την έμπνευσή της από την απροσδόκητη πορεία της Φούλαμ στην Ευρώπη και από έναν ήρωα του αμερικανικού στρατού, σύμφωνα με τον Κλιντ Ντέμπσι. Ο επιθετικός της Φούλαμ είπε ότι μια σειρά από ομιλίες που περιλαμβάνουν την παρουσία ενός πιλότου ελικοπτέρου των ΗΠΑ που αργότερα έγινε γνωστός από την ταινία «Μαύρο Γεράκι: Η Κατάρριψη» και το παράδειγμα των φετινών επιτυχιών του συλλόγου του δρουν ως κινητήρια δύναμη για τη συγκεντρωμένη στον στόχο εθνική ομάδα των Αμερικανών. Επίσης, στους παίκτες απευθύνθηκε και ο πρώην άσος των Μπόστον Σέλτικς στο μπάσκετ Μπιλ Ράσελ, που αναδείχθηκε πέντε φορές πολυτιμότερος παίκτης στο ΝΒΑ.

Μundo Deportivo

Η Μίλαν για ψώνια στη Σεβίλλη

Ο ιταλικός Τύπος διαβεβαιώνει ότι η Μίλαν σκοπεύει να συμπεριλάβει τον πρώην παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης Κλάας Γιαν Χούντελααρ στα ανταλλάγματα για τη μεταγραφή του επιθετικού της Σεβίλλης Λουίς Φαμπιάνο. Ο αντιπρόεδρος των «ροσονέρι» Αντριάνο Γκαλιάνι θα μεταβεί στην πόλη της Ανδαλουσίας για να διαπραγματευθεί με τη διοίκηση των «Σεβιγίστας» την απόκτηση του Βραζιλιάνου διεθνούς επιθετικού. Πέρα από τον Χούντελααρ, τα ανταλλάγματα περιλαμβάνουν κι ένα ποσό που θα πληρώσουν οι Μιλανέζοι και ανέρχεται στα 10 με 12 εκατομμύρια ευρώ. Μαζί όμως με τον Λουίς Φαμπιάνο, η Μίλαν στοχεύει και στον Αντριάνο, ο οποίος είναι ο στόχος υπ’ αριθμόν 1 για την άμυνα της Μίλαν, αλλά έχει συμβόλαιο έως το 2014.

«Ηρθαμε για το ωφέλιμο»

Ο έμπειρος χαφ της εθνικής Βραζιλίας Ζιλμπέρτο Σίλβα δήλωσε ότι η ομάδα του «δεν είναι εδώ για να ευχαριστήσει με το παιχνίδι της», αλλά για να κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010. Ο παίκτης του Παναθηναϊκού, που ήταν βασικός το 2002 και το 2006, τόνισε πως «το μήνυμά μας είναι ότι θέλουμε να γίνουμε πρωταθλητές. Δεν είμαστε εδώ για την τέρψη των φιλάθλων. Αν έλεγα βέβαια ότι θα γίνουμε πρωταθλητές, θα έπρεπε να διαθέτω μια κρυστάλλινη σφαίρα. Δεν θα το πω, λοιπόν, αλλά η θέλησή μας είναι από τότε που αρχίσαμε να εργαζόμαστε γι’ αυτό εδώ και τρία χρόνια και οκτώ μήνες, να φτάσουμε στον τελικό και να αναδειχθούμε πρωταθλητές». Απαντώντας στις επικρίσεις για την ηλικία του (είναι 33 ετών), ο Σίλβα είπε: «Τελικά αυτά αποτελούν για μένα ένα επιπλέον κίνητρο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή