Καλή εμφάνιση, όμως δίχως αντίκρισμα για τον Αρη

Καλή εμφάνιση, όμως δίχως αντίκρισμα για τον Αρη

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρώτη ήττα του στην Ευρώπη γνώρισε φέτος ο Αρης στο μακρινό Τρόντχαϊμ, από την Ρόζενμποργκ, με σκορ 2-1, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Γιουρόπα Λιγκ, παρότι άξιζε τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας. Οι κίτρινοι, πάντως, παραμένουν «ζωντανοί» για την πρόκριση στην επόμενη φάση μετά το 1-1 στη Μαδρίτη της Ατλέτικο με την Λεβερκούζεν.

Ο Αρης ήταν η ομάδα που μπήκε στο γήπεδο από την αρχή με στόχο να επιτεθεί. Εγινε απειλητική μόλις στα πρώτα 20 δευτερόλεπτα του αγώνα, όταν ο Ερλουντ απομάκρυνε λανθασμένα τη μπάλα, αλλά το σουτ του Ρουίς κόντραρε στον Ντεμίντοφ.

Από το 30΄ και μετά έκανε αισθητή την παρουσία της η Ρόζενμποργκ, κυρίως όταν ανέβασε την απόδοσή του ο Αννάν. Στο 37΄ οι Νορβηγοί, κόντρα στην πορεία του αγώνα, άνοιξαν το σκορ, από λάθος της άμυνας του Αρη στην δεξιά πτέρυγα. Ο Ντορσίν έκανε τη σέντρα, ο Βανγκέλι απέκρουσε με κεφαλιά, όμως η μπάλα βρέθηκε στον Μόλντσκρεντ που πλάσαρε τον Σηφάκη.

Η αντίδραση του Αρη ήταν άμεση. Στο 43΄ ο Κόκε, με εξαιρετικής επινόησης κάθετη μπαλιά, βρήκε τον Χαβίτο μόνο του στη μεγάλη περιοχή, αυτός με συρτή σέντρα έφερε τον Ρουίς τετ α τετ με τον Ελρουντ και ο επιθετικός από τη Γουατεμάλα δεν αστόχησε, κάνοντας το 1-1.

Ο Αρης δεν μπήκε το ίδιο δυνατά στο δεύτερο μέρος. Οι Νορβηγοί ήταν πιο ουσιαστικοί μέσα στο γήπεδο, σαφώς βελτιωμένοι και μετουσίωσαν την ανωτερότητά τους σε γκολ στο 68΄, όταν ο Πρίτσα βρήκε τον χώρο που ήθελε ανάμεσα από τους κεντρικούς αμυντικούς (Ρονάλντο, Λαζαρίδη) και με σουτ έξω από την περιοχή έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.

Η μεγάλη ευκαιρία του Αρη για την ισοφάριση ήρθε στο 88΄ από τον συνδυασμό των δύο αλλαγών του Κούπερ. Ο Τσεζνάουσκις βρήκε τον Τσέζαρεκ και αυτός προσπάθησε να «κρεμάσει» τον Ελρουντ, όμως το σουτ πέρασε λίγο έξω από το οριζόντιο δοκάρι.

ΡΟΖΕΝΜΠΟΡΓΚ: Ερλουντ, Λούστιγκ, Ντόρσιν, Μπιέρσμιρ, Ντεμίντοφ, Αννάν, Χένρικσεν, Σκιέλμπρεντ, Ιβερσεν, Πρίτσα (85΄ Γιάμφταλ), Μόλντσκρεντ (90΄ Ολσεν).

ΑΡΗΣ: Σηφάκης, Βανγκέλι, Μίτσελ, Λαζαρίδης, Ρονάλντο Γκιάρο, Πρίττας, Φατί (70΄ Τόχα), Χαβίτο, Κάλβο (82΄ Τσεζνάουσκις), Κόκε, Ρουίς (62΄ Τσέζαρεκ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή