Τετ α τετ Πατέρα – Βαρδινογιάννη και χαμηλοί τόνοι

Τετ α τετ Πατέρα – Βαρδινογιάννη και χαμηλοί τόνοι

3' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρώτη αντίδραση του Παναθηναϊκού για το βαρύ 0-2 από την Κοπεγχάγη ήταν μια σειρά επαφών και προσωπικών συζητήσεων, που αποσκοπούσαν περισσότερο στην αναζήτηση των αιτιών αυτής της αγωνιστικής κρίσης παρά στην απόδοση ευθυνών. Πιο σημαντικό τετ α τετ ήταν αυτό του Νικόλα Πατέρα με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, παρουσία του αδελφού του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ, Γιώργου. Εγινε με αφορμή την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου αλλά συζητήθηκαν και θέματα αγωνιστικής φύσης. Τηλεφωνικές επαφές έγιναν και με τον Ανδρέα Βγενόπουλο.

Σε αντίθεση με ό,τι συνέβη πέρυσι με τον Τεν Κάτε, όπου η απόφαση του κ. Πατέρα να τον απολύσει αιφνιδιαστικά χωρίς να ενημερώσει τους άλλους μετόχους έφερε ρήγμα στις σχέσεις του με τους Γ. Βαρδινογιάννη και Π. Γιαννακόπουλο, αυτή τη φορά ο πρόεδρος ανέφερε τους προβληματισμούς του για το θέμα του προπονητή. Ναι μεν στήριξε δημόσια τον Νιόπλια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν κάνει κάποιες σκέψεις (ή και επαφές ακόμα) ώστε να έχει στα σκαριά τη διάδοχη λύση αν τελικά πάρει την απόφαση να αλλάξει προπονητή. Παρά τις αντιδράσεις μεγάλης μερίδας του κόσμου και την απροθυμία του ίδιου να μπλεχτεί ξανά σ’ αυτή την ατέρμονη ιστορία, ο Μπάγεβιτς είναι ψηλότερα από κάθε άλλον στη λίστα… αναμονής, η οποία θα ενεργοποιηθεί μόνο αν ο Νιόπλιας δεν εκμεταλλευτεί τις επόμενες ευκαιρίες.

Ο κ. Πατέρας μίλησε κατ’ ιδίαν και με τον Κώστα Αντωνίου, όπως συνηθίζει άλλωστε σχεδόν πάντα μετά τα παιχνίδια. Για να μην πάει άλλη μία φορά στην Παιανία και μιλήσει ο ίδιος στους παίκτες, του ζήτησε να τους μεταφέρει τη δυσαρέσκειά του. Ο Αντωνίου πήγε στο προπονητικό κέντρο και μαζί με τον Φρέιτας είχε ξεχωριστές συναντήσεις με τους περισσότερους παίκτες, σε «πηγαδάκια» 2-3 ατόμων. Ειπώθηκαν διάφορα για την αγωνιστική εικόνα της ομάδας, με κοινό ζητούμενο τον τρόπο αφύπνισης και αγωνιστικής ανάτασης.

Μιλώντας στους παίκτες του, ο Νιόπλιας ήταν πιο χαλαρός σε σχέση με την ομιλία του μετά το 2-2 στην Καβάλα. «Δεν είναι ώρα να κλαίμε τη μοίρα μας. Αφήστε πίσω αυτό το παιχνίδι και πάμε να νικήσουμε στην Κρήτη. Να μπούμε σε μια σειρά και να βρούμε τον εαυτό μας. Μόνο η δουλειά δίνει λύσεις. Δουλεύτε πιο σκληρά. Υπάρχουν αδυναμίες ορατές σε όλους και πρέπει να τις καλύψουμε», ήταν το νόημα όσων είπε στους παίκτες του.

Τον λόγο ζήτησαν και οι δύο αρχηγοί. «Σηκώστε κεφάλι, δεν ήλθε η καταστροφή. Είμαστε η ομάδα του νταμπλ, μην το ξεχνάτε αυτό», ήταν το μήνυμα του Καραγκούνη, για να συμπληρώσει ο Ζιλμπέρτο Σίλβα: «Ζητώ συγγνώμη για την αποβολή μου. Εξαιτίας της αποβολής μου, δεν μπορέσαμε να κάνουμε κάτι για να γυρίσουμε το παιχνίδι στο β΄ ημίχρονο. Εχουμε καλή ομάδα. Αυτό που θέλουμε είναι μερικές συνεχόμενες νίκες, για να ξαναβρούμε το ηθικό μας». Καταλυτική ήταν η σύντομη παρέμβαση του Σισέ: «Πολλά λέμε. Δεν είναι ώρα για λόγια. Να μιλάμε μόνο μέσα στο γήπεδο».

Νίκη στο Παγκρήτιο ή…

Το επόμενο ματς με τον Εργοτέλη στο Ηράκλειο είναι καθοριστικό για λόγους όχι αποκλειστικά βαθμολογικούς. Το κλίμα είναι πολύ βαρύ για να περάσει μια νέα απώλεια βαθμών χωρίς κλυδωνισμούς. Το ζητούμενο είναι η νίκη που θα φέρει ηρεμία και θα βοηθήσει στην ανασύνταξη δυνάμεων στο διάστημα της επερχόμενης διακοπής λόγω Εθνικής. Αν το αποτέλεσμα δεν είναι καλό την Κυριακή, η θέση του Νιόπλια θα γίνει ακόμα πιο δύσκολη. Ο ίδιος έχει αντίληψη της πραγματικότητας και αντιδρά μέχρι στιγμής πολύ ψύχραιμα στο ενδεχόμενο να χρεωθεί σε μεγάλο βαθμό την εικόνα του Παναθηναϊκού και να απομακρυνθεί, πριν προλάβει καν να ξεθωριάσει η εικόνα της φιέστας για το νταμπλ.

Οσοι έπαιξαν την Τετάρτη έκαναν αποθεραπεία και κατά συνέπεια δεν έγιναν κάποιες δοκιμές ενόψει του αγώνα της Κρήτης. Ο τιμωρημένος Νίνης και οι τραυματίες Γκοβού, Καντέ, Σεϊταρίδης, Πετρόπουλος δεν υπολογίζονται, όπως και ο ανέτοιμος Χριστοδουλόπουλος παρότι μπήκε στο κανονικό πρόγραμμα. Ο Νίνης θα κάνει αλλαγές για να φρεσκάρει την ομάδα. Μάλλον θα στηρίξει ψυχολογικά τον Τζόρβα διατηρώντας τον στην ενδεκάδα, ενώ αναμένεται να επαναφέρει τον Μπουμσόνγκ. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να πάρει σημαντικό χρόνο συμμετοχής (ενδεχομένως και να να ξεκινήσει) ο Πλεσί. Ο Γάλλος άφησε καλές εντυπώσεις στην πρώτη εμφάνισή του με τον Παναθηναϊκό και επειδή τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στον άξονα, θα πάρει περισσότερες ευκαιρίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή