«Εξωφρενικές καταστάσεις»

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τον «περαστικό» Κ. Τσακίρη που θα αποτελέσει και τυπικά παρελθόν για τον Πανιώνιο, σε λίγες ημέρες με την οριστική μεταβίβαση μετοχών στον ερασιτεχνικό σύλλογο, έως τον Γεράσιμο Βεντούρη που επιστρέφει στην προεδρική θέση της ποδοσφαιρικής ομάδας, ύστερα από 23 χρόνια, ο Πανιώνιος αλλάζει μια ακόμα σελίδα στην 120χρονη ιστορία του. Το ‘χει η μοίρα αυτού του συλλόγου, όπως αποδεικνύεται, να καθοδηγείται προσωρινά από ανθρώπους που δεν τον αγάπησαν και να επιστρέφει σε χέρια ανθρώπων που είναι «παρών», όταν οποιοδήποτε τμήμα του συλλόγου, βρίσκεται στα πρόθυρα της διάλυσης. Είναι άνθρωποι που έχουν δεχτεί σκληρή κριτική, αλλά όταν τους ζητήθηκε, λειτούργησαν με συναίσθημα και το προσφυγικό ένστικτο επιβίωσης. Ακόμα κι αν έφτασαν στο σημείο του αείμνηστου Μιχάλη Σταματελάτου…

Το φορτίο της διοίκησης του ερασιτεχνικού Πανιωνίου είναι, αναμφισβήτητα, πολύ βαρύ. Δεν είναι μόνο η δύσκολη οικονομική διαχείριση της τρέχουσας περιόδου, αλλά κυρίως η αγωνιστική ανάκαμψη που θα εξασφαλίσει την παραμονή στη Σούπερ Λιγκ. «Οπλισμένος» με υπομονή και επιμονή, ο Βεντούρης πιστεύει ότι ο Πανιώνιος θα αποφύγει την «ξέρα» του υποβιβασμού και αν μη τι άλλο, δηλώνει ότι δεν θα «πηδήξει για να σωθεί» ο ίδιος. Η πορεία του στον Πανιώνιο, έχει δείξει ότι -τουλάχιστον- δεν «λιποτάκτησε» ποτέ.

– Γιατί πιστεύετε ότι ο Τσακίρης τράπηκε σε άτακτη φυγή; Αρχισε με άπειρα όνειρα και μεγάλες οικονομικές επενδύσεις, πριν από μόλις τέσσερα χρόνια.

– Συμφωνώ απόλυτα με το συμπέρασμα του Αχιλλέα Μπέου, ότι ο Τσακίρης με τα χρήματα που έβαλε στον Πανιώνιο ήταν «καταδικασμένος» να γράψει μεγάλη ιστορία. Είχε διάθεση, όρεξη και χρήματα. Τι καλύτερο για να μεγάλωνε το μέγεθος του Πανιωνίου; Οι επιλογές συνεργατών του, όμως, τον «κατέστρεψαν». Οικονομικά και ηθικά. Και έφυγαν ατιμώρητοι από τον ίδιο. Οχι από την… ιστορία του Πανιωνίου.

– Δηλαδή;

– Διαπιστώνω στοιχεία και καταστάσεις που άφησε η σύντομη θητεία του κ. Κιντή που είναι εξωφρενικά. Φτάνουμε στο συμπέρασμα ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος ανέλαβε πρόεδρος σαν να ήθελε να κάνει κακό στον Πανιώνιο. Θα κινηθούμε δικαστικά εναντίον του και όποια κάλυψη κι αν είχε από τον Τσακίρη, θα νιώθει όλο τον Πανιώνιο στην… πλάτη του για τα επόμενα χρόνια.

– Ποιο είναι το οικονομικό έλλειμμα που παραλάβατε;

– Περίπου 2 εκατ. ευρώ και ίσως λίγο περισσότερο. Δεν είναι λίγο, δεν είναι πολύ. Θα προσπαθήσουμε να το μειώσουμε κατά 20-30%, αλλά προέχει η σωτηρία της ομάδας.

– Το όραμα και ο στόχος του Τσακίρη για τη δημιουργία νέου γηπέδου και η μη υλοποίησή του, πιστεύετε ότι ήταν η κύρια αιτία της φυγής του;

– Επαιξε μεγάλο ρόλο. Ηταν το μεγάλο δέλεαρ και λειτούργησε αποτρεπτικά. Το ποσοστό στην απόφασή του, το ξέρει μόνο ο ίδιος.

– Τον συμβουλεύατε;

– Αρκετά έως πολύ. Ποτέ, όμως, δεν με άκουσε. Ηταν άπειρος. Εμπιστεύτηκε άλλους. Στην αρχή σκεφτόταν σαν φίλαθλος. Στο τέλος είπε ότι ο Πανιώνιος έγινε το «μαρτύριο». Μέγα λάθος. Αυτός έκανε τον Πανιώνιο να είναι το «μαρτύριό» του. Δεν ήρθε να «καταστρέψει» τον Πανιώνιο, αλλά η εξέλιξή του ήταν επικίνδυνη για τον ίδιο και τον σύλλογο.

– Ο Πανιώνιος σε… Πανιώνιους, έστω και στη Δ΄ Εθνική;

– Ο Πανιώνιος σε ηθικά χέρια και εκτός Πανιωνίων. Οποιοσδήποτε επενδυτής και αγοραστής της ΠΑΕ να σεβαστεί την ιστορία του συλλόγου και χωρίς να κάνω συγκρίσεις μ’ άλλα σωματεία, ο Πανιώνιος δεν είναι αναλώσιμος. Παραμένει «μαγαζί γωνία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή