Πιθανά όλα τα σενάρια με Ομπράντοβιτς

Πιθανά όλα τα σενάρια με Ομπράντοβιτς

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το τηλέφωνο του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, που βρίσκεται στην Αθήνα, δέχτηκε την κλήση του Παύλου και του Θανάση Γιαννακόπουλου για τη μετάθεση της συνάντησής τους κατά μία ημέρα από το χθεσινό, προγραμματισμένο ραντεβού των διοικούντων του Παναθηναϊκού και του Σέρβου προπονητή.

Το τηλέφωνο του Αντώνη Φώτση δέχθηκε την κλήση του γενικού διευθυντή της Μπαρτσελόνα, Γιόαν Κράους και η δεύτερη πρόταση που έκαναν οι Καταλανοί στον διεθνή παίκτη του ΠΑΟ έγινε αποδεκτή προφορικά. Ετσι, μέχρι την ερχόμενη Τρίτη, μπορεί να έχει τελειώσει και με την υπογραφή διετούς συμβολαίου, έναντι 2,6 εκατ. ευρώ συνολικά.

Οι δύο τηλεφωνικές κλήσεις έγιναν παράλληλα, αλλά είναι αλληλένδετες ως προς το περιεχόμενό τους. Η καθυστέρηση των εξελίξεων στα διοικητικά της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, που απορρέει από τις προθέσεις των ιδιοκτητών της, δρομολογεί την αναζήτηση των παικτών σε συμφωνίες με άλλες ομάδες που ενδιαφέρονται γι’ αυτούς.

Η αναβολή της συνάντησης Γιαννακόπουλου – Ομπράντοβιτς δεν προκάλεσε «καταστροφή» στους πρωταθλητές, αλλά τα σενάρια που κυκλοφορούν ευρέως εντείνουν την υπάρχουσα αβεβαιότητα που έχει δημιουργηθεί, μετά την κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος και εν όψει του σχεδιασμού της επόμενης περιόδου.

Το τι θα ακούσει ο Ομπράντοβιτς στη σημερινή συνάντηση παραμένει άγνωστο, καθώς δεν υπάρχουν ούτε αποχρώσες ενδείξεις για το αν έχουν αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις τους ή ακόμη αμφιταλαντεύονται.

Το θετικότερο σενάριο για τους πρωταθλητές Ευρώπης είναι η παραμονή των αδελφών Γιαννακόπουλων, έστω και με δραστικά μειωμένο προϋπολογισμό, που θα φτάσει και το ποσοστό του 50%.

Η αρνητικότερη εξέλιξη θα είναι η πλήρης αδρανοποίηση των ιδιοκτητών, έως ότου βρεθεί αγοραστής της ΚΑΕ που θα κάνει οικονομικό σχεδιασμό για την επόμενη περίοδο, σύμφωνα με τις δικές του δυνατότητες και αναλόγως με το πώς θα διαμορφωθεί το οικονομικό περιβάλλον όλου του πρωταθλήματος και η ιδιοκτησιακή κατάσταση στον «αιώνιο» αντίπαλο, Ολυμπιακό.

«Γρίφος» είναι η απάντηση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Στο πρώτο σενάριο, ο Σέρβος τεχνικός μπορεί να δεχθεί να συνεχίσει κάνοντας επανασχεδιασμό με φθηνότερη ομάδα, όπως θα του ζητηθεί.

Στο δεύτερο σενάριο, η φυγή του Σέρβου είναι προβλεπόμενη και το τηλέφωνό του σίγουρα θα δεχθεί πολλές κλήσεις, το επόμενο λεπτό μετά την ολοκλήρωση 12 ετών στον «πράσινο» πάγκο.

Ο Φώτσης, που δεν έχει δεχθεί ακόμα πρόταση ανανέωσης της συνεργασίας του από τον Παναθηναϊκό, θα περιμένει τα αποτελέσματα της σημερινής συνάντησης. Το ταξίδι του στη Βαρκελώνη έχει προγραμματισθεί να γίνει μέχρι την ερχόμενη Τρίτη, αλλά ο Παναθηναϊκός μπορεί να ματαιώσει την πτήση αν δείξει ότι θέλει να τον έχει στην ομάδα του, έστω κι αν η πρότασή του είναι υποδεέστερη απ’ αυτήν που έχει στα χέρια του από την Μπαρτσελόνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή