«Καμπάνα»με καθυστέρηση στον Μπέο

«Καμπάνα»με καθυστέρηση στον Μπέο

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υποκριτική και καιροσκοπική είναι η απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ, που τιμώρησε με τετραετή απαγόρευση συμμετοχής σε οποιαδήποτε δραστηριότητα που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο τον μεγαλομέτοχο του Ολυμπιακού Βόλου, Αχ. Μπέο, λόγω δημόσιων δυσμενών κρίσεων.

Πράγματι, η συμπεριφορά και όσα είπε ο κ. Μπέος στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό την τελευταία αγωνιστική της κανονικής σεζόν του πρωταθλήματος ήταν ανοίκεια και προσβλητικά.

Ομως σε αντίστοιχες περιπτώσεις οι ποινές που επιβάλλονταν από την ίδια επιτροπή δεν είχαν καμία σχέση με αυτήν που επιβλήθηκε και προφανώς σχετίζεται με την άσκηση ποινικών διώξεων στον κ. Μπέο, την προφυλάκισή του και τη γενικότερη αδυναμία στην οποία βρίσκεται.

Η απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της ομοσπονδίας επιβάλλει α) στην ΠΑΕ Ολυμπιακός Β. χρηματική ποινή σαράντα χιλιάδων (40.000) ευρώ, β) στον Αχ. Μπέο χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ και απαγόρευση συμμετοχής σε οποιαδήποτε δραστηριότητα που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για τέσσερα έτη. Ο αγώνας με τον Παναθηναϊκό, για τον οποίο τιμωρήθηκε, έγινε πριν από 2,5 μήνες και συγκεκριμένα στις 17/4.

Μετά το σφύριγμα της λήξης, είπε στις κάμερες για τον Δημήτρη Γόντικα ότι «το ποδόσφαιρο δεν διοικείται από υπάλληλους και φλούφληδες».

Κατά τη διάρκεια τους αγώνα απευθυνόμενος στον προπονητή του Παναθηναϊκού Ζ. Φερέιρα είπε «τι κάνουν οι παίκτες σου ρε μαλ… Είναι σημαντικό για μας το παιχνίδι. Θα καταλάβετε τίποτα εσείς που φωνάζετε και διαμαρτύρεστε; Κάντε μας τη χάρη και παίξτε πιο ήρεμα. Τι ήρθατε να κάνετε εδώ;», ενώ υπήρξε φραστικό επεισόδιο και με τους Γιώργο Καραγκούνη και Σεμπάστιαν Λέτο.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η ποινή που επιβλήθηκε στον κ. Μπέο και είναι εφέσιμη δεν υπάρχει στο άρθρο 25 του πειθαρχικού κώδικα που αφορά τις δυσμενείς κρίσεις.

Του επιβλήθηκε ποινή που εντάσσεται στο άρθρο 26 το οποίο αφορά τη δυσφήμηση του αθλήματος. Η παράγραφος 3 προβλέπει την απαγόρευση οποιασδήποτε ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για τουλάχιστον τρία χρόνια.

Σε τελική ανάλυση, η ποινή που επιβλήθηκε στον μέχρι πρότινος ισχυρό άνδρα το ποδοσφαίρου, που ήταν μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ, θα ταίριαζε περισσότερο στις κατηγορίες εναντίον του που περιλαμβάνονται στο πόρισμα της εισαγγελέως Πρωτοδικών Π. Παπανδρέου, παρά για τη συμπεριφορά του στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

Δείτε δύο περιπτώσεις που ο Μπέος αντιμετωπίστηκε με «άλλο» μάτι:

– Στις 15/4 ο Αχιλλέας Μπέος τιμωρήθηκε με 15.000 ευρώ για τον αγώνα του Πανιωνίου με τη Λάρισα όπου το αφεντικό του Ολυμπιακού Βόλου είχε ανταλλάξει ως οπαδός των Νεοσμυρνιωτών ύβρεις με τον Νταμπίζα κατά τη διάρκεια του αγώνα

– Την 29η αγωνιστική του πρωταθλήματος, μετά τον αγώνα με τον Αρη, ο Αχιλλέας Μπέος μπήκε στα αποδυτήρια και αφού τα έβαλε με τον διαιτητή Τ. Κάκο, συνέχισε να βρίζει λέγοντας χαρακτηριστικά «γ..ώ το σύστημα του Πιλάβιου». Η πειθαρχική επιτροπή της Super League τον τιμωρεί με το πρόστιμο των 15.000 ευρώ, το οποίο μειώθηκε σε 10.000 στην επιτροπή εφέσεων με απόφαση στις 19/5!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή