ΕΠΙ ΣΚΟΠΟΝ

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία εποχή η Ελλάδα έφερνε μεγάλα ονόματα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Εστω και η λάμψη των περισσοτέρων αστεριών της ασπρόμαυρης μπάλας, ήταν λίγο… αχνή από τον καιρό, αυτή της πορτοκαλί ήταν αστραφτερή. Τα πρώτα ονόματα του ευρωπαϊκού, αλλά και κάποια πέρα από τον Ατλαντικό.

Η πορεία πλέον είναι αντίστροφη. Οι ξένοι ποδοσφαιριστές που έρχονται βαπτίζονται «αστέρια του μέλλοντος» ή «εργαλεία» που τα θέλει ο προπονητής. Τα συμβόλαιά τους μικρότερα και η προσφορά τους στην ομάδα εμπεριέχει μεγάλο ρίσκο. Οσοι δε Ελληνες, μπόρεσαν να ξεφύγουν από τη μιζέρια του ελληνικού πρωταθλήματος, μόνο στην… απελπισία τους σκέφτονται την επιστροφή.

Οσο για τους μπασκετμπολίστες, η «φυγή» τείνει να μετατραπεί σε… τσουνάμι. Η ανακοίνωση και μόνο της αποχώρησης των Αγγελόπουλων από τον Ολυμπιακό, άνοιξε την όρεξη των ομάδων του εξωτερικού. Παπαλουκάς, Σπανούλης, Τεόντοσιτς, είναι υπ’ ατμόν.

Αλλά και στον Παναθηναϊκό, ήταν αρκετή η δημοσιοποίηση της σκέψης αποχώρησης των Γιαννακόπουλων, για να ανοίξει η πόρτα της εξόδου. Νίκολας και Φώτσης δέχτηκαν προτάσεις και πιθανόν τη στιγμή που διαβάζετε αυτές τις αράδες να αποτελούν παρελθόν από τους «πράσινους».

Αλλά κι αν όχι. Κι αν τελικά μείνουν κάποιοι, στους «αιώνιους», είναι γεγονός πως μπήκαμε πλέον στην περίοδο των περικοπών. Αν μάλιστα οριστικοποιηθεί και η αποχώρηση των Αγγελόπουλων από τον Ολυμπιακό, τότε, είναι σίγουρο πως θα χαμηλώσει ακόμα περισσότερο το μπάτζετ και του Παναθηναϊκού.

Για το ποδόσφαιρο, καλύτερα να μην το συζητάμε άλλο. Το σκάνδαλο των στημένων. Οι αποκαλύψεις των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, ήταν η ταφόπλακά του. Πιστεύω πως δεν υπάρχει πλέον δρόμος επιστροφής προς την ανάκαμψή του.

Η συρρίκνωσή του σε οικονομικό επίπεδο θα είναι τέτοια, που υποχρεωτικά θα επιστρέψουμε σε ένα είδος ημιεπαγγελματικού. Με πολύ φτηνούς και αμφιβόλου ποιότητας ξένους και νεαρούς ταλαντούχους Ελληνες. Οι οποίοι, πολύ γρήγορα θα δέχονται προτάσεις από το εξωτερικό και θα φεύγουν αμέσως. Οι περιπτώσεις του Κυριάκου Παπαδόπουλου και του Κώστα Φορτούνη είναι χαρακτηριστικές. Δεν το σκέφτηκαν δεύτερη φορά για να πάνε στη Γερμανία.

Και να είστε σίγουροι πως θα τους ακολουθήσουν πολλοί. Η ανεργία στην Ελλάδα δεν αυξάνεται καθημερινά μόνο στα άλλα επαγγέλματα, αλλά και στο ποδόσφαιρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή