Ο πληγωμένος Ναδάλ παρέδωσε τα σκήπτρα στον Τζόκοβιτς

Ο πληγωμένος Ναδάλ παρέδωσε τα σκήπτρα στον Τζόκοβιτς

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το παγκόσμιο τένις έχει νέο «αφεντικό». Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ξεπέρασε το τείχος που είχαν δημιουργήσει επί σειράν ετών ο Ραφαέλ Ναδάλ και ο Ρότζερ Φέντερερ και από χθες είναι το Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης. Χάρη στην κατάκτηση του Γουίμπλεντον, που ήταν ο όγδοος φετινός του τίτλος και σε συνδυασμό με το εντυπωσιακό ρεκόρ των 48 νικών και μόλις μιας ήττας από τον Φέντερερ στον ημιτελικό του Ρολάν Γκαρός, κατάφερε να «γκρεμίσει» από την κορυφή τον Ναδάλ και να εκτοξεύσει στους 2.000 βαθμούς τη διαφορά στην κατάταξη από τον «πληγωμένο» Ισπανό.

«Πληγωμένο», αφ’ ενός διότι κλονίστηκε η ψυχολογία και η αυτοπεποίθησή του από την ήττα στον κυριακάτικο τελικό του λονδρέζικου γκραν σλαμ με 3-1 σετ (6-4, 6-1, 1-6, 6-3) η οποία ήταν η πέμπτη σε ισάριθμες συναντήσεις του με τον Σέρβο τενίστα από την αρχή του έτους. Αφ’ ετέρου, γιατί αποχώρησε από το Γουίμπλεντον με σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού. Για την ακρίβεια, έχει υποστεί κάταγμα κοντά στον αστράγαλο του αριστερού ποδιού. Ετσι, κινδυνεύει να χάσει τα Μάστερς του Αυγούστου σε Καναδά και Σινσινάτι, τα οποία προηγούνται του τελευταίου γκραν σλαμ κάθε έτους, του αμερικανικού όπεν. Ο Ναδάλ τραυματίστηκε στον αγώνα του 4ου γύρου με τον Ντελ Πότρο. Ομως, δεν διέρρευσε η διάγνωση των γιατρών. Μάλιστα, χρησιμοποιώντας αναισθητικό στην περιοχή του τραυματισμού του για να περιορίσει τον πόνο, ο πεισματάρης Ισπανός κατάφερε να φθάσει έως τον τελικό. Ηταν άθλος. Ο Τζόκοβιτς είναι από χθες ο 25ος τενίστας που ανεβαίνει στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης από το 1973, οπότε και καθιερώθηκε το ισχύον σύστημα βαθμολόγησης στο επαγγελματικό τένις. Και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το τέλος της χρονιάς θα τον βρει στο Νο 1. Εντυπωσιακή άνοδο σημείωσε ο Μάρκος Παγδατής. Από την 30ή θέση ανέβηκε στην 24η.

Στις γυναίκες, η 21 ετών Τσέχα Πέτρα Κβίτοβα νίκησε δίκαια στον τελικό τη Μαρία Σαράποβα με 6-4, 6-3 και υπό το βλέμμα της Μαρτίνα Ναβρατίλοβα κατέκτησε το πρώτο της γκραν σλαμ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή