Εξι εκατομμύρια ευρώ για την Ολυμπιακή προετοιμασία

Εξι εκατομμύρια ευρώ για την Ολυμπιακή προετοιμασία

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η… φλόγα της ολυμπιακής ελπίδας άναψε χθες για δεκάδες αθλητές που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Ο ΟΠΑΠ θα στηρίξει οικονομικά την προσπάθεια και θα είναι ο Μέγας Χορηγός της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Επίσης, η Πολιτεία θα δώσει 1.000.000 ευρώ μέχρι το 2012.

Η οικονομική κρίση έχει γίνει αιτία για να κάνουν οι αθλητές προετοιμασία… μετ’ εμποδίων. Οι ομοσπονδίες δεν μπορούσαν να χρηματοδοτήσουν ταξίδια στο εξωτερικό για προπονήσεις και αγώνες. Ετσι, αρκετοί πρωταθλητές σκέπτονταν ακόμη και την αποχώρηση για να μη διασυρθούν. Η απόφαση του ΟΠΑΠ αποτέλεσε ένεση ελπίδας για παράγοντες και αθλητές. Ο Οργανισμός θα δώσει συνολικά 5.000.000 ευρώ (2,5 εκατ. για το 2011 και 2,5 εκατ. για το 2012), τα οποία θα δοθούν αποκλειστικά στους αθλητές και τις αθλήτριες που υπάγονται στην Προολυμπιακή ομάδα, βάσει των κριτηρίων που έχει θεσπίσει η ΕΟΕ. «Θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια για να ξαναγίνουν τα Ολυμπιακά ιδεώδη κτήμα του κάθε Ελληνα. Πιστεύουμε στο ευ αγωνίζεσθαι και όχι στα στημένα παιχνίδια. Πιστεύουμε στα καθαρά μετάλλια και όχι στο ντόπινγκ και τη φαρμακοδιέγερση», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος και υπογράμμισε ότι δεν θα πάρουν επιχορήγηση όσοι έχουν τιμωρηθεί για παραβίαση των κανονισμών ντόπινγκ.

Στον… κουμπαρά της ΕΟΕ θα μπει και 1.000.000 ευρώ από την Πολιτεία. «Δεν μας ενδιαφέρουν τα μετάλλια, αλλά η άξια και σωστή εκπροσώπηση της χώρας μας», δήλωσε ο ΓΓΑ, Πάνος Μπιτσαξής.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΠΑΠ Α.Ε., Γιώργος Σπανουδάκης, ανέφερε ότι έχει σταματήσει κάθε χρηματοδότηση στο ποδόσφαιρο μέχρι να ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο και να υπάρξει διαφάνεια στον χώρο, ενώ θα γίνει επαναδιαπραγμάτευση όλων των συμφωνιών που δεν έχουν λήξει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή