Ανοίγουν περισσότεροι ύποπτοι τραπεζικοί λογαριασμοί

Ανοίγουν περισσότεροι ύποπτοι τραπεζικοί λογαριασμοί

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών και άλλων προσώπων -πέραν των 83 που υπάρχουν στο πόρισμα της εισαγγελέως Πρωτοδικών Π. Παπανδρέου και που έχει ασκηθεί ποινική δίωξη- πρόκειται να ζητήσει ο ανακριτής, Γ. Κασίμης, που χειρίζεται την υπόθεση των στημένων αγώνων.

Με αυτόν τον τρόπο εκτιμά ότι θα αποτυπωθεί η διαδρομή του «μαύρου χρήματος» από τα στημένα παιχνίδια και θα συγκεντρωθεί το αναγκαίο υλικό ώστε να υπάρξει παραπομπή και για το αδίκημα της «νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα».

Η συγκεκριμένη κατηγορία έχει απαγγελθεί μόνο στον προφυλακισμένο «μπούκερ» Βασίλη Καρακούλια, ενώ παρότι αρχικά υπήρχε, στη συνέχεια βγήκε από το κατηγορητήριο του Αχ. Μπέου, του Στ. Ψωμιάδη και άλλων.

Χθες παραδόθηκε στις δικαστικές αρχές ο προπονητής Γ. Παπακώστας, εις βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης. Ο προπονητής αφέθηκε ελεύθερος καταβάλλοντας 15.000 ευρώ ως εγγύηση, ενώ του απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα.

Σε δηλώσεις που έκανε υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο και καμία ένδειξη εναντίον του. Πλέον ο μόνος που διαφεύγει της σύλληψης και δεν έχει παραδοθεί είναι ο Μ. Ψωμιάδης.

Οσον αφορά τις απολογίες των κατηγορουμένων στον ανακριτή, ο προφυλακισμένος Αχ. Μπέος, στο απολογητικό του υπόμνημα υποστηρίζει ότι οι συνομιλίες δεν έχουν κανένα αξιόποινο περιεχόμενο και απέχουν από την εικόνα που «επιχειρείται να του προσαφθεί του απειλούντος και του εκβιαστή που τρομοκρατεί διαιτητές και παράγοντες της διαιτησίας προκειμένου να στήσει αγώνες και να επηρεάσει αποτελέσματα».

Σε άλλο σημείο του υπομνήματος αναφέρει ότι «παρατίθεται τηλεφωνική συνομιλία μου με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, πρόεδρο του Ολυμπιακού, με τον οποίο λόγω της κοινής μας ενασχόλησης με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο έχω φιλικές σχέσεις, τις οποίες ουδέποτε απέκρυψα. Στην αρχή του διαλόγου αυτού, που πραγματοποιείται πριν από την έναρξη του αγώνα της ομάδας του Ολυμπιακού Βόλου και της ΑΕΚ, στο ΟΑΚΑ, αναφερόμαστε στο αποτέλεσμα άλλου αγώνα που προηγήθηκε, μεταξύ της Κέρκυρας και άλλης ομάδας και στις αποφάσεις του διαιτητού του αγώνα αυτού, όπως το συνηθίζει το σύνολο των παραγόντων του ποδοσφαίρου και με το γνωστό τρόπο εκφοράς λόγου και τις εκφράσεις έως και υπερβολής που χρησιμοποιούνται στους διαλόγους αυτούς».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή