Πισω απο τις καμερες

4' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δικαίωση, έστω και αργά

Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Η «Κ» είχε αποκαλύψει από τις 13 Μαρτίου του 2010 όλες τις λεπτομέρειες που αφορούσαν στην εκδήλωση των βραβείων της διεθνούς ομοσπονδίας επαγγελματιών ποδοσφαιριστών του 2006. Υπενθυμίζουμε πως επί των ημερών του Γιώργου Ορφανού στο υφυπουργείο Αθλητισμού, η Ελλάδα ανέλαβε να διοργανώσει μία εκδήλωση (μιας βραδιάς) κόστους 2,8 εκατομμυρίων ευρώ. Ωστόσο, εξαιτίας τη μη διεξαγωγής της, με απόφαση αγγλικού δικαστηρίου το ελληνικό Δημόσιο υποχρεώθηκε να πληρώσει 14 εκατομμύρια ευρώ! Μετά 15 ολόκληρους μήνες, η Βουλή αποφάσισε να ερευνήσει ενδεχόμενες ευθύνες του Γιώργου Ορφανού. Μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει τη μεγάλη καθυστέρηση; Ν. Ν. Γ.

Πάνω από το πτώμα του

Ο Παναθηναϊκός βιώνει τη χειρότερη περίοδο της σύγχρονης ιστορίας του. Την ερχόμενη Παρασκευή θα μάθει τον αντίπαλό του στην Ευρώπη και όχι παίκτη δεν έχει πάρει, αλλά και το ταμείο του είναι άδειο. Οι «σωτήρες» του πρόσφατου παρελθόντος βλέπουν την ομάδα να σέρνεται στην καταστροφή και παραμένουν εξαφανισμένοι. Ο Τζίγγερ ξεσπαθώνει δικαίως κατά όσων τον οδήγησαν ουσιαστικά εκτός ομάδας. Και δικαιώνεται διπλά. Τόσο για τα στημένα ματς, όσο και για τους «σωτήρες». Το να χορεύει όμως πάνω στο αναίσθητο κορμί της ομάδας του, δεν κάνει καλό σε κανένα. Ναι, «μάτωσε» οικονομικά για τον ΠΑΟ, αλλά έχει κι αυτός τις μεγάλες ευθύνες του. ΠΑΠ.

Βρέθηκαν οι χορηγοί;

Τώρα που ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διοργάνωση των Σπέσιαλ Ολύμπικς, θα περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον την ανακοίνωση της οργανωτικής επιτροπής για το συνολικό κόστος των Αγώνων. Και κυρίως, αν βρέθηκαν οι χορηγοί για να καλύψουν τη «μαύρη τρύπα» που ψιθυρίζεται πως υπάρχει. Ν. Ν. Γ.

Το μπάτζετ

Οι αδελφοί Αγγελόπουλοι έχουν πάρει την απόφασή τους να αποχωρήσουν από την ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού. Το μπάτζετ της ομάδας δεν θα ξεπεράσει τα 10 εκατ. ευρώ, με το ποσό αυτό να αποτελεί το «ταβάνι» για τη φετινή χρονιά. Επιθυμία των Αγγελόπουλων είναι η παραμονή τόσο του τεχνικού της ομάδας, Ντούσαν Ιβκοβιτς, όσο και του Βασίλη Σπανούλη. Βέβαια, αν αυτοί οι δύο παραμείνουν στο Λιμάνι, θα «καλύψουν» περίπου το 1/3 του προϋπολογισμού. Πώς θα «χτιστεί» μετά μια ομάδα επιπέδου Ευρωλίγκας, με περίπου 7 εκατ. ευρώ; Από κάπου θα πρέπει να γίνουν περικοπές. Σ. Δ.

Και θετικές επιπτώσεις

Η απομάκρυνση των αδερφών Αγγελόπουλων και Γιαννακόπουλων από το μπάσκετ δεν θα έχει μόνο αρνητικές επιπτώσεις. Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός είχαν συνηθίσει να τα έχουν όλα… έτοιμα και να παραμελούν τα τμήματα υποδομής τους και τα νέα παιδιά. Τώρα, θα αναγκαστούν να κοιτάξουν πιο προσεκτικά τους πιτσιρικάδες που έχουν στα «φυτώρια», με την ελπίδα να δοθούν οι απαραίτητες ευκαιρίες. Ο Σλούκας, για παράδειγμα, έφθασε 21 ετών για να θεωρηθεί απαραίτητος από τον Ολυμπιακό και αυτό υπό ειδικές συνθήκες, αφού αν το μπάτζετ παρέμενε σε υψηλά επίπεδα, μάλλον ο νεαρός γκαρντ θα έψαχνε για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Σ. Δ.

Η απόφαση του κόσμου

Η λαοκρατία στον Πανιώνιο είναι πολύ της «μόδας», αλλά για το αλάθητο ένστικτο του κόσμου, που δεν απορρέει πάντα από τη συντριπτική πλειοψηφία σε καίριες αποφάσεις (45 κατά και 38 υπέρ ήταν οι ψήφοι για την πώληση της ΠΑΕ στους Κύπριους), υπάρχουν πολλές επιφυλάξεις. Πριν από 8 μήνες, οι φίλαθλοι του Πανιωνίου μπορεί να απέτρεψαν με συλλαλητήριο την πώληση της ΠΑΕ σε επιχειρηματίες που φέρονταν ως «μπροστινοί» του καταζητούμενου Μάκη Ψωμιάδη και για τους οποίους έδινε εγγυήσεις ο τέως ιδιοκτήτης Κ. Τσακίρης, ενώ τώρα απέρριψαν την πρόταση των «άφαντων» Κύπριων επενδυτών. Στην πρώτη περίπτωση, ο Πανιώνιος σώθηκε από την απόφαση του ίδιου του κόσμου. Στη δεύτερη, αν δεν βρεθεί άλλη λύση από φυσικά πρόσωπα, ο Πανιώνιος κινδυνεύει να «καταστραφεί» από την απόφαση του κόσμου του. Γ. Β.

Ας το σκεφτούν…

Πάντως, αν η Σούπερ Λίγκα αποφασίσει να πουλήσει τα δικαιώματα μετάδοσης των τηλεφωνικών συνομιλιών των παραγόντων της, θα αποκομίσει περισσότερα χρήματα και ακροαματικότητα απ’ ό, τι για τις μεταδόσεις των αγώνων της. Γ. Γ.

Λάμψη στα Σπέσιαλ

Κατά τη διάρκεια των Παγκοσμίων Αγώνων Σπέσιαλ Ολύμπικς, πραγματοποιήθηκαν αρκετοί αγώνες όπου γνωστοί αθλητές έπαιξαν με αθλητές Σπέσιαλ Ολύμπικς. Ο πιο επιτυχημένος διεξήχθη στο χάντμπολ, όπου χαντμπολίστες, βολεϊμπολίστες, ο παλαιός αρσιβαρίστας Βαλέριος Λεωνίδης και ο πρώην μπασκετμπολίστας Ντικέμπε Μουτόμπο έδωσαν μία εκπληκτική αναμέτρηση. Μάλιστα, ο υπεύθυνος του βόλεϊ ζήτησε από τους ανθρώπους του χάντμπολ να του… δανείσουν χαντμπολίστες για να κάνει κάτι παρόμοιο. Οι επιτυχίες, όμως, δεν επαναλαμβάνονται εύκολα… Σπυρ. Σπαν.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

2006

Η Ιταλία κατακτά το 18ο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου νικώντας τη Γαλλία με 5-3 στα πέναλτι (1-1- καν.) στον τελικό της διοργάνωσης που διεξάγεται στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου. Είναι ο τελευταίος αγώνας του Ζινεντίν Ζιντάν, ο οποίος αποβάλλεται με κόκκινη κάρτα στην παράταση μετά από κεφαλιά που έδωσε στο στήθος του Μάρκο Ματεράτσι.

2000

Ο Πιτ Σάμπρας κερδίζει τον Πατ Ράφτερ με 3-1 και κατακτά το Γουίμπλετον για 7η φορά σε 8 χρόνια.

1969

Ο Σιδέρης ανοίγει το σκορ για τον Ολυμπιακό στο Στάδιο Καραϊσκάκη και ο Δομάζος ισοφαρίζει με φάουλ. Το ματς οδηγείται στην παράταση, όπου το σκορ δεν αλλάζει και ο διαιτητής Χρήστος Μίχας κάνει κλήρωση με τη βοήθεια νομίσματος, αφού δεν προβλέπεται η διαδικασία των πέναλτι. Ο ΠΑΟ στέφεται Κυπελλούχος Ελλάδος και ο τελικός μένει στην ιστορία ως ο τελικός της «δεκάρας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή