Ντόμινο προσαγωγών στην Τουρκία

Ντόμινο προσαγωγών στην Τουρκία

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα τροπή πλέον παίρνει το σκάνδαλο των στημένων αγώνων στην Τουρκία, καθώς υπάρχει υποψία για εμπλοκή και της Τραμπζονσπόρ, της μεγάλης ανταγωνίστριας της πρωταθλήτριας Φενέρμπαχτσε και πέτρας του σκανδάλου στο πρωτάθλημα που τελείωσε.

Η τουρκική αστυνομία προσήγαγε χθες άλλα 22 άτομα για την υπόθεση που συγκλονίζει το ποδόσφαιρο της γείτονος χώρας, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος της ομάδας της Τραπεζούντας, Σαντρί Σενέρ, λίγες ώρες μετά την προφυλάκιση του Αζίζ Γιλντιρίμ του προέδρου της Φενέρ με τις κατηγορίες του στησίματος αγώνων και της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Ο τουρκικές αρχές, που δεν ορρωδούν προ ουδενός, προσήγαγαν και τον πρώην πρόεδρο της τουρκικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Μαχμούτ Οζγκενέρ και άλλον έναν αξιωματούχο της ομοσπονδίας, υπεύθυνο για τις εθνικές ομάδες.

Προσήχθησαν ακόμη ο τερματοφύλακας της Ανκαραγκιουτσού, Σερντάρ Κιουλμπιλγκέ και ένας πρώην παράγοντας του συλλόγου της τουρκικής πρωτεύουσας.

Οι οπαδοί της Φενέρ ξέσπασαν σε διαμαρτυρίες στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης, κλείνοντας κεντρικές οδικές αρτηρίες όπως μια κεντρική γέφυρα πάνω από τον Βόσπορο. Σημειώθηκαν και μικρής έκτασης επεισόδια, καθώς οι οπαδοί τής για 18η φορά πρωταθλήτριας Τουρκίας φώναζαν συνθήματα υπέρ του κ. Γιλντιρίμ και κατά όσων θέλουν να βλάψουν την ομάδα τους, όπως έλεγαν.

Η έρευνα αφορά σε τουλάχιστον 19 αγώνες της πρώτης και της δεύτερης κατηγορίας του τουρκικού πρωταθλήματος και έχει ήδη οδηγήσει στην προφυλάκιση 26 ατόμων.

Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν ασφυκτικά πλέον για την τουρκική ομοσπονδία η οποία θα πρέπει να έχει καταλήξει στο ποιες ομάδες της θα την εκπροσωπήσουν στα ευρωπαϊκά κύπελλα της νέας περιόδου έως την Παρασκευή, όταν και διεξάγεται η κλήρωση για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Εάν αποκλειστεί η Φενέρμπαχτσε, τότε στους ομίλους πηγαίνει απευθείας η Τραμπζονσπόρ, αλλά εφόσον και αυτή θεωρηθεί ότι συμμετείχε σε στήσιμο αγώνων, τότε πιθανή πρώτη αντίπαλος του Παναθηναϊκού μπορεί να είναι μια εκ των Μπούρσασπορ και Γκαζιάντεπσπορ.

Προχθές ο πρόεδρος της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ, δήλωσε στο BBC ότι όσοι παίκτες, προπονητές, παράγοντες ή διαιτητές βρεθούν ένοχοι για στήσιμο αγώνων ή παράνομο στοίχημα πρέπει να αποκλειστούν ισοβίως από το ποδόσφαιρο.

«Δεν μπορούμε να παρέμβουμε στο πρώτο στάδιο, πρέπει να αφήσουμε τα δικαιοδοτικά όργανα κάθε χώρας να λάβουν δράση και όταν οι άνθρωποι αυτοί καταδικαστούν και βρεθούν ένοχοι, τότε θα τους αποκλείσουμε διά βίου», είπε ο Ελβετός παράγοντας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή