ΒΟΛΕΣ

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέσσερα μετάλλια (τα δύο χρυσά) και άλλες επτά θέσεις στην οκτάδα ήταν ο ελληνικός απολογισμός στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης εφήβων – νεανίδων. Επτά Ελληνες από τους 21 που αγωνίσθηκαν προκρίθηκαν σε τελικούς στο Παγκόσμιο στίβου παίδων – κορασίδων. Στο Ευρωπαϊκό συγχρονισμένης κολύμβησης νεανίδων, στα τέσσερα αγωνίσματα, πήραμε μία 3η, μία 4η και δύο 5ες θέσεις! Πόσα από αυτά πληροφορηθήκατε από την τηλεόραση; Κανένα; Σωστά. Και πόσα πρόβαλαν όπως τους άξιζαν οι εφημερίδες; Ουδέν; Πάλι σωστά.

Δυστυχώς, τα ΜΜΕ «μπουκώνουν» τον αναγνώστη, τον τηλεθεατή, τον ακροατή με τεράστιες ποσότητες ποδοσφαιρικών ειδήσεων. Ετσι, το στομάχι του δύσκολα χωράει άλλη ειδησεογραφική αθλητική τροφή.

Γιατί είναι πιο σημαντικό το ότι ένας νεαρός ποδοσφαιριστής ανανέωσε τη συνεργασία του με την ΑΕΚ από το ότι ένας νεαρός κολυμβητής αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης; Μπορεί, πράγματι, η πρώτη είδηση να ενδιαφέρει περισσότερους απ’ ό, τι η επιτυχία του κολυμβητή ή της μικρής αθλήτριας στίβου που αναδείχθηκε 4η στον κόσμο. Δεν το αμφισβητούμε. Αμφισβητούμε, όμως, την αξιολόγηση των ειδήσεων.

Θα πείτε, ίσως, «αυτό πουλάει περισσότερο». Πιθανότατα. Τότε, γιατί οι εφημερίδες δεν προβάλλουν, π. χ., αντί για τις όπερες του Βέρντι τα «αριστουργήματα» του… Βέρτη; Μήπως δεν αξιολογούν σωστά τα θέματα;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή