Στη «φάκα» και η Θεσσαλονίκη

Στη «φάκα» και η Θεσσαλονίκη

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεκαέξι ιδιώτες θα κληθούν να καταθέσουν (ανωμοτί) τις επόμενες ημέρες για απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές πράξεις στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης που έχει αναλάβει τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης, την οποία παρήγγειλε ο αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού κ. Ν. Κωνσταντίνου.

Πρόκειται για παίκτες του στοιχήματος, κάτοικοι Θεσσαλονίκης, που είχαν ποντάρει στα ύποπτα παιχνίδια της UEFA, κερδίζοντας σημαντικά ποσά το σύνολο των οποίων εκτιμάται στο 1.500.000 ευρώ. Η εισαγγελέας Π. Παπανδρέου που εποπτεύει την έρευνα για τα στημένα παιχνίδια ποδοσφαίρου είχε στείλει στοιχεία και ονόματα στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης αλλά και σε άλλες εισαγγελίες της περιφέρειας για κερδισμένα ποσά που εντοπίστηκαν σε στοιχήματα των 40 ύποπτων αγώνων από το 2008.

Για την προσεχή Τρίτη κλήθηκαν σε απολογία από την πειθαρχική επιτροπή της Ενωσης Φούτμπολ Λιγκ και Φούτμπολ Λιγκ 2 για την υπόθεση των στημένων αγώνων ο μεγαλομέτοχος της Ηλιούπολης Γ. Τσακογιάννης, ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Ν. Χαλκός και ο ποδοσφαιριστής Μ. Νικολόπουλος καθώς και η ΠΑΕ Ηλιούπολη ως συνυπαίτια της δράσης τους. Επίσης κλήθηκε ο προπονητής Ν. Παντέλης και η ΠΑΕ Εθνικός Αστέρας ως συνυπαίτια.

Καλούνται για τα παραπτώματα της δωροδοκίας/δωροληψίας και του στοιχήματος όπως περιγράφονται στον πειθαρχικό κώδικα και με άρθρα που προβλέπουν αυστηρές ποινές όπως είναι ο υποβιβασμός. Επίσης στο κατηγορητήριο περιλαμβάνεται το άρθρο 132 του νόμου 2725/99 που αφορά τη δωροδοκία/δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος και προβλέπει ποινή φυλάκισης έως έξι μήνες και πρόστιμο.

Ως μάρτυρες κλήθηκαν ο υπάλληλος του ΟΠΑΠ, Γ. Ηλιόπουλος, ο πρόεδρος της Παναχαϊκής, Αλ. Κούγιας, ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ, Ντ. Νικολαΐδης, ο πρόεδρος του Πανσερραϊκού, Π. Θεοδωρίδης και τρεις δημοσιογράφοι.

Ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ, Μ. Αντωνακάκης, σε συνέντευξη που έδωσε στο ΑΠΕ υποστήριξε: «Περιμένουμε να δούμε ποιους ακόμη θα καλέσει ο ανακριτής, ενώ αναμένουμε να ολοκληρωθούν οι έρευνες του ΣΔΟΕ και της Αστυνομίας, που αφορούν σε εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου, και αμέσως μετά θα προχωρήσουμε αυτεπαγγέλτως στην άσκηση νέων πειθαρχικών διώξεων. Ο κ. Φάκος και εγώ είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε έως το τέρμα. Δεν μας ενδιαφέρει εάν τα πρόσωπα που εμπλέκονται βρίσκονται ψηλά ή εάν οι ΠΑΕ είναι μεγάλες. Το τι θα γίνει, τελικά, είναι θέμα των Πειθαρχικών Επιτροπών».

Τέλος, η πειθαρχική επιτροπή της Φούτμπολ Λιγκ αποφάσισε την αποβολή των Τρικάλων από το πρωτάθλημα και τη μη συμμετοχή τους στα πλέι οφ λόγω πλαστής εγγυητικής επιστολής που έστειλε πέρυσι στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Τη θέση τους παίρνει ο Διαγόρας. Η ποινή είναι εφέσιμη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή