Εδωσε όραμα ο Γκούντγιονσεν

Εδωσε όραμα ο Γκούντγιονσεν

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι 38 βαθμοί Κελσίου, που έδειχνε το θερμόμετρο χθες το απόγευμα στο «Ελ. Βενιζέλος», δεν πτόησαν τους περίπου 1.500 οπαδούς της ΑΕΚ να συγκεντρωθούν στην πύλη 7 και να αποθεώσουν τον Εϊντουρ Γκούντγιονσεν. Ο Ισλανδός, ο οποίος είναι η μεγαλύτερη μεταγραφή του καλοκαιριού, μέχρι στιγμής, έδειξε σαστισμένος από την υποδοχή, την ατμόσφαιρα, τα καπνογόνα, τα συνθήματα, τη ζέστη και σίγουρα θα κατάλαβε τι τον περιμένει και μέσα στο γήπεδο!

Η ατμόσφαιρα ήταν εντυπωσιακή. Τα συνθήματα υπέρ του Γκούντγιονσεν δεν σταματούσαν να δονούν την ατμόσφαιρα, ενώ δεν έλειψαν και εκείνα με στόχο τον Ολυμπιακό και ιδιαίτερα τον Τζεμπούρ.

Περίπου στις 19.05, ένα μαύρο πολυτελές τζιπ παρέλαβε τον ποδοσφαιριστή και τη συνοδεία του. Ο κόσμος ακινητοποίησε το όχημα για αρκετή ώρα. Μετά τα προεόρτια, το αυτοκίνητο κατευθύνθηκε προς το ξενοδοχείο. Σήμερα το πρωί ο Ισλανδός θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις, ακολούθως θα υπογράψει, ενώ στις 13.00 θα παρουσιαστεί και επίσημα από τη διοίκηση της ΠΑΕ.

Στην περίπτωση του Γκούντγιονσεν οι ιθύνοντες της ΑΕΚ αποφάσισαν να κάνουν την υπέρβαση στον προϋπολογισμό, δίνοντάς του για δύο χρόνια 1,3 εκατ. ευρώ καθαρά. Εν ολίγοις 650.000 ευρώ ετησίως, όσα χρήματα απέρριψε ο Μπλάνκο…

Ο Χιμένεθ, μόλις τελειώσουν τα διαδικαστικά, περιμένει τον παίκτη στη Σλοβενία, για να ενσωματωθεί στην προετοιμασία της ομάδας. Χθες, πάντως, ο Ισπανός τεχνικός δούλεψε πολύ στην τακτική για το πώς να «ξεκλειδώνει» μια καλά οργανωμένη και πολυπληθή άμυνα. Ενας τομέας στον οποίο ο Γκούντγιονσεν αναμένεται να είναι το χρησιμότερο εργαλείο, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Μουρίνιο, με αφορμή τις 60 ασίστ που είχε στην Τσέλσι, τον χρησιμοποίησε ακόμα και στη μεσαία γραμμή, σε ρόλο οργανωτή!

Ο κ. Χιμένεθ έκανε αρκετές παρατηρήσεις στους παίκτες. «Πρώτη σκέψη μας θα πρέπει να είναι πάντα η επίθεση. Πώς θα βγούμε μπροστά. Πρώτα κοιτάμε να επιτεθούμε και αν δεν μπορούμε να το κάνουμε σωστά, τότε θα κυκλοφορήσουμε την μπάλα», ήταν το σχόλιό του, όταν σε κάποια στιγμή ο Νίκος Καράμπελας, αντί να προωθήσει το παιχνίδι, προτίμησε να γυρίσει την μπάλα στον Δέλλα.

Αντίθετα, κάποια άλλη στιγμή που οι παίκτες βιάστηκαν να βγουν στην επίθεση, τους φώναξε: «Χρειάζεται υπομονή στο παιχνίδι. Σίγουρες πάσες, με τη μία και συνεχή κίνηση. Θα βγούμε στην επίθεση όταν το επιτρέπουν οι συνθήκες. Πιέζουμε όλοι ψηλά. Θα πρέπει να αναγκάσουμε τον αντίπαλο να κάνει μεγάλη μπαλιά και όχι να ξεκινήσει μία οργανωμένη επίθεση. Πρώτη επιλογή μας η εύκολη πάσα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή