Νίκη σήμερα για θέση στην οκτάδα

Νίκη σήμερα για θέση στην οκτάδα

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η σημαντική νίκη επί της Ισπανίας με 10-9 (ήταν πιο εύκολη από όσο φαίνεται, αφού προηγηθήκαμε με 8-5 και 10-7) θα έχει αντίκρισμα αν σήμερα, στη 2η αγωνιστική ημέρα των αγώνων πόλο γυναικών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου, που διεξάγεται στη Σαγκάη (Κίνα), η Εθνική μας νικήσει και τη Βραζιλία. Η ομάδα της Λατινικής Αμερικής είναι αδύναμη (στην πρεμιέρα έχασε από τη Ρωσία με 4-15), αλλά δεν επιτρέπεται να την υποτιμήσουμε. Με νίκη ουσιαστικά εξασφαλίζουμε τη 2η θέση του ομίλου -εκτός κι αν η Ισπανία νικήσει σήμερα τη Ρωσία- και θέση στην οκτάδα.

Εξαιρετική ήταν η Δέσποινα Σολωμού στο τεχνικό πρόγραμμα του σόλο της συγχρονισμένης κολύμβησης, όπου κατέλαβε την 7η θέση, στις 33. Η ίδια, μαζί με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, κατετάγησαν 11ες στον τελικό του τεχνικού προγράμματος του ντουέτου. Συνολικά αγωνίστηκαν 42 ζευγάρια. Σήμερα οι δύο αθλήτριες θα πάρουν μέρος στον προκριματικό του ελεύθερου προγράμματος του ντουέτου, με στόχο να προκριθούν στον τελικό της Παρασκευής. Θ’ αγωνιστούν 43 ντουέτα.

Ικανοποιητική ήταν η εμφάνιση του Στέφανου Παπαρούνα και του Αλέξανδρου Μάνου στις καταδύσεις από 1 μ. Κατετάγησαν 18ος και 20ός, αντιστοίχως, στους 39. Στις συγχρονισμένες από 3 μ. οι 16χρονες Ελένη Κατσούλη και Ιουλιάννα Μπανούση πήραν τη 16η θέση, στα 18 ζευγάρια. Σήμερα ο Παπαρούνας με τον Μάνο θα «βουτήξουν» στον προκριματικό των συγχρονισμένων από 3 μ. με στόχο την πρόκριση στον τελικό. Θ’ αντιμετωπίσουν 19 ζευγάρια.

Σήμερα, τέλος, στα 10.000 μ. σε ανοικτό νερό, θ’ αγωνιστούν η Μαριάννα Λυμπερτά και η Κέλυ Αραούζου.

Τ’ αποτελέσματα των τελικών:

ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ: Τεχνικό σόλο: Ιστσενκα (Ρωσία), Χουάνγκ Σούετσεν (Κίνα), Φουέντες (Ισπανία). Τεχνικό ντουέτου: Ρωσία, Κίνα, Ισπανία.

ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ: 1 μ. Α: Λι Σισίν (Κίνα), Χε Μιν (Κίνα), Ρόζενμπεργκ (Γερμανία). Συγχρονισμένες από 3 μ. Γ: Γου Μινσία – Χε Ζι (Κίνα), Χέιμανς – Αμπέλ (Καναδάς), Σμιθ – Στράτον (Αυστραλία). Συγχρονισμένες από 10 μ. Α: Τσιου Μπο – Χούο Λιανγκ (Κίνα), Χάουζντινγκ – Κλάιν (Γερμανία), Γκορσκοβόζοφ – Μπόνταρ (Ουκρανία). Γ: Γουάνγκ Χάο – Τσεν Ρούολιν (Κίνα), Κρόουκ – Γου (Αυστραλία), Στόιερ – Σουμπσίνσκι (Γερμανία).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή