Ανησυχία με Περπέρογλου στην Εθνική, προβληματίζει η απόφαση της FIBA Europe

Ανησυχία με Περπέρογλου στην Εθνική, προβληματίζει η απόφαση της FIBA Europe

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εθνική ομάδα μπάσκετ των ανδρών μπαίνει από σήμερα στα… βάσανα εν όψει του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας, χωρίς να διαθέτει την απαιτούμενη ηρεμία. Οι παίκτες πέρασαν χθες και προχθές από τις απαιτούμενες εξετάσεις και εκτός από το γνωστό πρόβλημα του Νικ Καλάθη, εντοπίστηκε και ένα ακόμα που αφορά τον Στράτο Περπέρογλου. Ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού έχει ενοχλήσεις στο γόνατο, δεν θα ακολουθήσει σήμερα (09.30) την αποστολή για το Καρπενήσι, όπου θα διεξαχθεί το βασικό στάδιο προετοιμασίας, και υπάρχει ανησυχία ακόμη και για τη συμμετοχή του στο Ευρωμπάσκετ. Αν συμβεί αυτό, τότε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Ηλίας Ζούρος, θα κληθεί να λύσει ακόμη ένα δυσεπίλυτο πρόβλημα το οποίο έρχεται να προστεθεί σε αυτό των διαδοχικών αποχωρήσεων.

Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα αρχίσει σε περίπου 40 ημέρες, ωστόσο, η FIBA Europe μόνο… έτοιμη δεν είναι γι’ αυτή τη μεγάλη διοργάνωση. Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ενημέρωσε πως κάθε ομάδα θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει 14 παίκτες, χωρίς αυτό να είναι δεσμευτικό, αλλάζοντας ξανά την αρχική της απόφαση.

Σε πρώτη φάση υπήρχε απόφαση κάθε ομάδα να παραταχθεί με 14άδα στο Ευρωμπάσκετ, ωστόσο, πριν από περίπου ένα μήνα η FIBA Europe άλλαξε στάση, επειδή θα έπρεπε ανάλογη απόφαση να ισχύσει σε όλες τις διοργανώσεις της FΙΒΑ.

Η νέα απόφαση ελήφθη επειδή η διάρκεια του Ευρωμπάσκετ (31 Αυγούστου μέχρι 18 Σεπτεμβρίου) θα είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά, καθώς θα συμμετάσχουν 24 ομάδες, άρα θα υπάρχουν και περισσότερες πιθανότητες τραυματισμών για τους παίκτες. Αυτή η εξέλιξη δεν αποτελεί ευχάριστη είδηση για την Εθνική, αφού φέτος υπάρχει λειψανδρία στις επιλογές των παικτών.

Με προορισμό την Πολωνία για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που θα διεξαχθεί από 21/07 έως 31/07, αναχωρεί σήμερα η εθνική εφήβων.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Γιώργος Βλασσόπουλος, προχώρησε στην επιλογή της τελικής 12άδας, η οποία αποτελείται από τους: Μποχωρίδη, Λαρεντζάκη, Δημητρόπουλο, Δημακόπουλο, Τσελεντάκη, Δεληγιώργη, Μήτσιαλο, Αγραβάνη, Μελισσαράτο, Ζούμπο, Καμπερίδη, Μαραγκό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή