Γιαννιώτης, ο κορυφαίος στον κόσμο

Γιαννιώτης, ο κορυφαίος στον κόσμο

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν προλάβαμε καλά – καλά να γράψουμε προχθές, για να δημοσιευθεί χθες, ότι η Μαριάννα Λυμπερτά, με το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε στα 10 χλμ. κολύμβησης σε ανοικτό νερό, σημείωσε τη μεγαλύτερη ατομική επιτυχία της Ελλάδος στην ιστορία των παγκόσμιων πρωταθλημάτων υγρού στίβου, ήλθε χθες ο Σπύρος Γιαννιώτης για να την ξεπεράσει. Θριάμβευσε στην ίδια απόσταση. Χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα έχει πάρει (2005) και ο Αρης Γρηγοριάδης στα 50μ. υπτίως. Αλλά το αγώνισμα αυτό δεν περιλαμβάνεται στο ολυμπιακό πρόγραμμα. Τα 10 χλμ., όμως, είναι το μοναδικό ολυμπιακό αγώνισμα της κολύμβησης σε ανοικτό νερό. Ο Γιαννιώτης είχε συλλέξει άλλα δύο μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα. Χάλκινο το 2007, ασημένιο δύο χρόνια αργότερα. Και τις δύο φορές, όμως, στα 5 χλμ.

Εδωσε γερές «ναυμαχίες» ο Γιαννιώτης στην κούρσα. Με «όπλο» την εμπειρία, που απέκτησε από τους προηγούμενους αγώνες του ειδικά στην απόσταση αυτή, ακολούθησε πολύ έξυπνη τακτική. Και ο Αντώνης Φωκαΐδης κολύμπησε καλά και τερμάτισε 23ος, στους 67. Σήμερα οι Γιαννιώτης, Λυμπερτά και Φωκαΐδης θα κολυμπήσουν στα 5 χλμ. ομαδικού με άλλες 14 ομάδες.

Ο θρίαμβος του Γιαννιώτη επισκίασε τη νέα επιτυχία της Δέσποινας Σολωμού, που προκρίθηκε σε δεύτερο τελικό της συγχρονισμένης κολύμβησης. Μετά την 7η θέση στο τεχνικό πρόγραμμα του σόλο, πήρε την 9η στο ελεύθερο, αν και είχε προκριθεί ως 8η στις 32.

Στις έξι παρά δέκα το πρωί η εθνική ομάδα πόλο γυναικών έπαιζε με τη Ρωσία στον αγώνα που θα έκρινε την 1η θέση του ομίλου και την απευθείας πρόκριση στους προημιτελικούς. Αλλά κι αν έχανε η ομάδα μας, πάλι ουσιαστικά έχει εξασφαλίσει την πρόκριση στην οκτάδα, δεδομένου ότι στον χιαστί αγώνα θα παίξει με πολύ αδύναμο αντίπαλο (Κούβα ή Νότια Αφρική).

Ο Αλέξανδρος Μάνος και ο Στέφανος Παπαρούνας θα «βουτήξουν» από τα 3μ. με κύριο στόχο την πρόκριση στη 18άδα του ημιτελικού. Θα είναι δύσκολο, διότι έχουν δηλωθεί 52 καταδύτες.

Τ’ αποτελέσματα: ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ σε ανοικτό νερό: 10 χλμ.: Γιαννιώτης 1 ώρα 54.24.7, Λουρτς (Γερμανία) 1:54.27.2, Μπολσάκοφ (Ρωσία) 1:54.31.8, 23ος Φωκαΐδης 1:55.02.1.

ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ: Ελεύθερο σόλο: Ιστσενκα (Ρωσία), Φουέντες (Ισπανία), Σουν Γουένγιαν (Κίνα), 9η Σολωμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή