Κόντρα Μπέου – Κούγια για τα στημένα

Κόντρα Μπέου – Κούγια για τα στημένα

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θέατρο… Μπουρνέλη έγινε χθες η Σούπερ Λίγκα κατά την εκδίκαση της υπόθεσης των στημένων αγώνων με κατηγορούμενους τον Αχ. Μπέο και τον Ολυμπιακό Βόλου.

Από τη μία ήταν η παρουσία του ηθοποιού Γ. Μπουρνέλη, ο οποίος κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του Αλ. Κούγια τον αποκάλεσε ως «τον μεγαλύτερο ψεύτη που έχει δει» με αποτέλεσμα να διαταχθεί η αποχώρησή του από την αίθουσα.

Ωστόσο, μεταξύ Κούγια και Μπέου υπήρξαν διάλογοι που θα μπορούσαν να περιλαμβάνονται σε θεατρικό κείμενο. Στην αρχή ο Μπέος είπε ότι ο «Κούγιας είναι ένας κοντός που βγαίνει στα κανάλια» και τον καλούσε να μιλήσει για το θέμα της Βατίδου. Ακολούθως, υπήρξε ο εξής διάλογος: Κούγιας: «Αξίζει να είσαι στη φυλακή» Μπέος: «Μου στερείτε τα παιδιά μου. Είμαι στη φυλακή προσωρινά και άδικα» Κούγιας: «Ξέρεις να απειλείς τη γυναίκα του Δαλούκα». Μπέος: «Ντροπή σου που είσαι εδώ. Είμαι πατέρας πέντε παιδιών». Κούγιας: «Και ο Αλ Καπόνε είχε 11 παιδιά».

Επίσης, ακούστηκαν ατάκες περί Μυκόνου, απλήρωτων λογαριασμών σε νυχτερινά κέντρα και ξύλου μεταξύ των δύο στην ΕΠΑΕ! Στη μαρτυρία του ο πρόεδρος της Παναχαϊκής είπε για τον Αχ. Μπέο: «Μπήκε στο ποδόσφαιρο μόνο για να στήνει αγώνες. Από τότε που πήρε τον Ολυμπιακό Β. η συντριπτική πλειοψηφία είναι στημένα ματς. Συμμετέχει σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό να ελέγξει όλο το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Τα τέσσερα τελευταία χρόνια έστηναν τα μισά παιχνίδια και επέλεγαν ποιοι θα ανέβουν από τη Γ΄ Εθνική και ποιοι θα πέσουν. Ο Μπέος είχε τη δυνατότητα να ελέγχει και να ορίζει διαιτητές. Καθόριζαν ποιος θα είναι πρωταθλητής στη Σούπερ Λίγκα. Εδιωξε τον Μητρόπουλο και έγινε χαλίφης στη θέση του χαλίφη».

Ο Αχ. Μπέος στην απολογία του υποστήριξε ότι στοχοποιείται από αυτούς που θέλουν την κάθαρση στο ποδόσφαιρο και ότι υπάρχει σκευωρία και κατέληξε ως εξής: «Ακόμη κι αν υπάρχουν πιέσεις πιστεύω ότι δεν θα με τιμωρήσετε. Αν όμως πρέπει κάποιος να τιμωρηθεί, τιμωρείστε εμένα και όχι τον Ολυμπιακό Βόλου». Η υπεράσπιση αντέκρουσε το κυριότερα σημεία του κατηγορητηρίου.

Στην υπόθεση Καβάλας, Μ. Ψωμιάδη και Γ. Παπακώστα, ο Αλ. Κούγιας που ήταν μάρτυρας τόνισε: «Η Καβάλα δεν ήταν ποτέ καθαρή ομάδα. Από τότε που ασχολήθηκε η οικογένεια Ψωμιάδη πήραν με διάφορους τρόπους πρωταθλήματα. Ο Αγροτικός Αστέρας ήταν από τις πιο βρώμικες ομάδες που έχουν περάσει. Στον αγώνα Καβάλας – ΠΑΣ Γιάννινα, όπως μου είπε ο δικηγόρος του ΠΑΣ Γ. Βήττας, ο Μ. Ψωμιάδης πήγε τον Χριστοβασίλη σ’ ένα μέρος και άρχισε να πυροβολεί αστακούς αναγκάζοντάς τον να βάλει τη δεύτερη ομάδα. Ο Γ. Παπακώστας δούλεψε σε βρώμικες ομάδες».

Στην πειθαρχική επιτροπή εμφανίστηκε δικηγόρος του Μ. Ψωμιάδη, ο οποίος καταζητείται αλλά το πληρεξούσιο σε φωτοτυπία που προσκόμισε δεν έγινε δεκτό. Επίσης, απορρίφθηκε η αναβολή που ζήτησε.

Η διαδικασία συνεχίστηκε μέχρι τα μεσάνυχτα με τους παράγοντες της Καβάλας να αντικρούουν το κατηγορητήριο. Οι αποφάσεις θα βγουν την επόμενη εβδομάδα.

Χθες η πειθαρχική επιτροπή της Φούτμπολ Λιγκ αποφάσισε τον υποβιβασμό των Αναγέννησης Καρδίτσας, Παναιγιάλειου και Ασπρόπυργου, λόγω πλαστών ενημεροτήτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή