Η εθνική ομάδα «έπιασε» την κορυφή του κόσμου

Η εθνική ομάδα «έπιασε» την κορυφή του κόσμου

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην κορυφή της βαθμολογίας του παγκόσμιου πρωταθλήματος κολύμβησης σε ανοικτό νερό, που γίνεται στην Κίνα, βρίσκεται η Ελλάς μετά την κατάκτηση της 6ης θέσης στο ομαδικό αγώνισμα 5 χλμ. Εχει 40 βαθμούς, έναντι 38 της Αυστραλίας και της Γερμανίας, 30 της Ιταλίας και των ΗΠΑ, 28 της Ρωσίας κ.λπ. Είναι απίθανο, πάντως, να παραμείνει εκεί, ακόμη κι αν σήμερα στ’ ατομικά 5 χλμ. οι Σπύρος Γιαννιώτης, Αντώνης Φωκαΐδης και Κέλυ Αραούζου κατορθώσουν να διακριθούν. Και τούτο, διότι αύριο θα διεξαχθούν τα 25 χλμ., στα οποία δεν θα υπάρχει ελληνική παρουσία. Την ομάδα μας στον χθεσινό αγώνα αποτελούσαν οι Γιαννιώτης, Φωκαΐδης και η Μαριάννα Λυμπερτά.

Ο Αλέξανδρος Μάνος και ο Στέφανος Παπαρούνας δεν μπήκαν στη 18άδα του ημιτελικού των καταδύσεων από 3μ. Ο Μάνος κατετάγη 21ος και ο Παπαρούνας 28ος, στους 52. Ο Παπαρούνας διεκδίκησε την πρόκριση, αφού μετά την τέταρτη κατάδυση ήταν 19ος, αλλά η πέμπτη ήταν καταστροφική και τον έριξε στην 30ή θέση. Στην τελευταία δεν μπορούσε να διορθώσει την κατάσταση.

Σήμερα οι Δέσποινα Σολωμού και Ευαγγελία Πλατανιώτη θ’ αγωνιστούν στον τελικό του ελεύθερου προγράμματος του ντουέτου της συγχρονισμένης κολύμβησης. Θα διεκδικήσουν θέση στη δεκάδα. Είχαν προκριθεί ως 11ες.

Τ’ αποτελέσματα:

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ σε ανοικτό νερό: 5 χλμ. ομαδικό: ΗΠΑ 57.00.6, Αυστραλία 57.01.8, Γερμανία 57.44.2, Ιταλία 58.00.5, Ρωσία 58.32.7, Ελλάς 59.22.8.

ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ: 10μ. Γ: Τσεν Ρούολιν Κίνα), Χου Γιαντάν (Κίνα), Εσπινόσα (Μεξικό).

ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ κολύμβηση: «Κόμπο»: Ρωσία, Κίνα, Καναδάς.

– Η Ισπανία νίκησε τη Βραζιλία 12-4 και κατέλαβε την 3η θέση στον όμιλο της Ελλάδος. Η τελική βαθμολογία του ομίλου: Ελλάς 6, Ρωσία 4, Ισπανία 2, Βραζιλία 0. Αύριο για το πόλο γυναικών θα παίξουν, Ολλανδία – Ν. Ζηλανδία, Ουγγαρία – Αυστραλία, Ρωσία – Κούβα και Ισπανία – Κίνα. Οι νικήτριες θα προκριθούν στους προημιτελικούς. Σε αυτούς απευθείας μπήκαν, εκτός της Ελλάδος, οι ΗΠΑ, Ιταλία και Καναδάς.

Η Ελλάς στους προημιτελικούς θα συναντηθεί, πιθανότατα, με την Ολλανδία. Αν την αποκλείσει, στους ημιτελικούς θα παίξει με τη νικήτρια του αγώνα, Ιταλία – Ουγγαρία ή Αυστραλία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή