ΣΤΗ ΣΕΝΤΡΑ

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Ελλάδα ως γνωστόν είσαι ό, τι δηλώσεις. Το απόφθεγμα του Τσαρούχη βρίσκει απόλυτη εφαρμογή στην περίπτωση της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ – το σκεφτόμουν πριν από λίγες μέρες ακούγοντας τη συνέντευξη Τύπου του προέδρου της ομάδας κ. Σταύρου Αδαμίδη. Αφού σχεδόν παρακάλεσε τους οπαδούς της ΑΕΚ να αγοράσουν διαρκείας εισιτήρια τονίζοντας ότι αν αυτά δεν αυξηθούν θεαματικά, η βιωσιμότητα της εταιρείας θα τεθεί υπό αμφισβήτηση, ανήγγειλε στο τέλος της συνέντευξης ότι η εταιρεία έχει σχεδόν εξυγιανθεί και βρίσκεται κοντά στη δημιουργία γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια! Ολα αυτά τα είπε ο ίδιος άνθρωπος σε διάστημα μισής ώρας! Η ΑΕΚ από σχεδόν χρεοκοπημένη βρέθηκε ξαφνικά ανταγωνιστική και υγιής: πρόκειται περί θαύματος.

Η αλήθεια, φυσικά, είναι εντελώς διαφορετική. Η ΑΕΚ για να εξασφαλίσει το πιστοποιητικό συμμετοχής της στο νέο πρωτάθλημα έκανε καινούργιους διακανονισμούς χρεών με τους Ελληνες παίκτες της και έπεισε τον προπονητή της κ. Χιμένεθ να κάνει υπομονή για να εισπράξει τα πάνω από 500 χιλιάδες ευρώ που η εταιρεία του χρωστάει. Επίσης, αυτή τη στιγμή πορεύεται με την ελεημοσύνη των οπαδών της και το 1 εκατομμύριο 300 χιλιάδες ευρώ που συγκέντρωσαν. Μετά τη φυγή των μετόχων της, ουδείς σοβαρός επενδυτής έχει εμφανιστεί για να την αναλάβει κι αν ο υπουργός Πολιτισμού κ. Γερουλάνος κάνει πράξη τις απειλές του και κόψει τις χορηγίες του ΟΠΑΠ στις ΠΑΕ, ειδικά η Ενωση θα έχει πρόβλημα ρευστότητας τεράστιο. Ομως, όλα αυτά είναι μάλλον εφιαλτικά και είναι προτιμότερο να μην ακούγονται από επίσημα χείλη.

Στην Ελλάδα είσαι ό, τι δηλώσεις κι αυτό ισχύει λίγο-πολύ για όλους. Στον Ολυμπιακό, ο πρόεδρος κ. Μαρινάκης δήλωσε ότι υπάρχει σχέδιο καταδίωξής του από τις εισαγγελικές αρχές, χωρίς να μας πει αν μέρος του σχεδίου ήταν να γίνει ο ίδιος κολλητός με τον κ. Μπέο. Στον Παναθηναϊκό, ο μεγαλομέτοχος κ. Γιάννης Βαρδινογιάννης διορίζει προέδρους, πουλάει ποδοσφαιριστές και απολύει υπαλλήλους, αλλά κατά τα άλλα λειτουργεί σαν κάτοχος του 30%.  Στον ΠΑΟΚ βάφτισαν μεγιστάνα τον κ. Φλωρίδη, που η αστυνομία της Θεσσαλονίκης συνέλαβε μόλις πάτησε το πόδι του στη συμπρωτεύουσα. Ισως όλα αυτά να είναι μια άμυνα απέναντι σε αληθινά προβλήματα. Δηλώνεις ότι δεν υπάρχουν και ζεις ευτυχισμένος στον καλοκαιρινό κόσμο σου…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή