Υποκλίθηκαν και οι Ολλανδέζες

Υποκλίθηκαν και οι Ολλανδέζες

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά την πρωταθλήτρια Ευρώπης στο πόλο, Ρωσία, χθες ήταν η σειρά της χρυσής Ολυμπιονίκου του 2008, Ολλανδίας, να υποκλιθεί στα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση. Η Ελλάς νίκησε με 12-10 (3-4, 5-1, 2-3, 2-2) και προκρίθηκε στους ημιτελικούς του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Σαγκάης (Κίνα). Επόμενος αντίπαλος θα είναι αύριο η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του 2004, Ιταλία, που τότε στέρησε από την ομάδα μας το χρυσό μετάλλιο στην παράταση. Η εθνική ομάδα, με τη δεύτερη συνεχή παρουσία της στην τετράδα του κόσμου και το περσινό ασημένιο ευρωπαϊκό μετάλλιο, έχει καταξιωθεί στη συνείδηση των φίλων του αθλήματος παγκοσμίως.

Η αρχή, ως… είθισται στη Σαγκάη, ήταν κακή για την Ελλάδα, που γρήγορα βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-2. Οι Ολλανδέζες κρατούσαν αυτή τη διαφορά (1-3, 2-4), έως ότου, 1΄΄ πριν από τη λήξη της πρώτης περιόδου η Τσουκαλά με μακρινό σουτ έκανε το 3-4. Ηταν ένα γκολ «ψυχολογίας», όπως λέγεται. Η συνέχεια ήταν καταιγιστική εκ μέρους των Ελληνίδων, που σε 2΄22΄΄ πέτυχαν άλλα τρία γκολ, ενώ στην άμυνα ήταν σχεδόν ανίκητες. Μάλιστα, προηγηθήκαμε για πρώτη φορά (5-4) χάρις στην Τσουκαλά. Η δεύτερη περίοδος έληξε 8-5. Οι Ολλανδέζες φοβόντουσαν τις Ρουμπέση και Γερόλυμου, τις οποίες είχαν κλείσει καλά, αλλά τα γκολ σημείωναν οι Αντωνάκου, Τσουκαλά και Μανωλιουδάκη. Με σερί 8-1, έγινε το 10-5 στα 14 λεπτά προ της λήξης του αγώνα. Αντέδρασε η Ολλανδία, που μείωσε σε 10-8. Στα 44΄΄ της τελευταίας περιόδου η Ασημάκη κέρδισε πέναλτι, η Ρουμπέση έκανε το 11-8, ακολούθησαν νευρικές επιθέσεις από την Ολλανδία, αργές από την Ελλάδα, αλλά καρδιοχτυπήσαμε ξανά. Οι Ολλανδέζες μείωσαν 11-9 και 1΄38΄΄ προ της λήξης η πρόσκρουση της μπάλας στο δοκάρι της Κούβδου, μετά το σουτ της Φερμέιρ, έμοιαζε θείο δώρο. Στη συνέχεια η Ρουμπέση έκανε το 12-9 και όλα τέλειωσαν εκεί, παρά το γκολ της φαν Μπέλκουμ.

Για την Ελλάδα (4/8 στην παραπάνω, 2/2 πέναλτι) έπαιξαν οι Κούβδου (πολύ καλή ξανά), Ψούνη, Λιόση 1, Ασημάκη, Ρουμπέση 3, Γερόλυμου 2, Αντωνάκου 2 (Τσουκαλά 2, Μελιδώνη, Αβραμίδου 1, Μανωλιουδάκη 1, Λαρά).

Τα γκολ για την Ολλανδία (5/13 στην παραπάνω) σημείωσαν οι φαν Μπέλκουμ 3, Φρ. Καμπάουτ 2, Ρέμερς 2, Σμιτ, Χαχβερντιάν και Φερμέιρ.

Η Ιταλία απέκλεισε την 3η των Ολυμπιακών του 2008, Αυστραλία με 14-12 (8-8 κανονικός αγώνα, 1-1 παράταση, 5-3 πέναλτι).

Στον άλλον ημιτελικό θα παίξουν η Ρωσία (απέκλεισε με 9-7 την κάτοχο του τίτλου ομάδα των ΗΠΑ, αν και έχανε 2-6) και η Κίνα, που νίκησε τον φιναλίστ του 2009, Καναδά με 9-7.

Για τις θέσεις 5η-8η θ’ αναμετρηθούν, ΗΠΑ – Καναδάς και Ολλανδία – Αυστραλία, για τις 9η-10η, Ουγγαρία – Κούβα και για τις 11η-12η, Ισπανία – Ν. Ζηλανδία.

Η τελική κατάταξη στις θέσεις 13η-16η είναι: Καζαχστάν, Βραζιλία, Ν. Αφρική, Ουζμπεκισταν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή