Τα κορίτσια «φλερτάρουν» με τον τελικό

Τα κορίτσια «φλερτάρουν» με τον τελικό

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του 2004, Ιταλία είναι το νέο εμπόδιο για την εθνική μας ομάδα πόλο στον δρόμο της προς το μετάλλιο του παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού στίβου, που γίνεται στη Σαγκάη (Κίνα). Ο σημερινός (έναρξη στις 11.50 ώρα Ελλάδος) αγώνας μπορεί ν’ αποδειχθεί ιστορικός για το ελληνικό πόλο, αφού, αν η ομάδα μας επικρατήσει, για πρώτη φορά εθνικό μας συγκρότημα, ανδρών ή γυναικών, θα προκριθεί σε τελικό πρωταθλήματος κόσμου και θα εξασφαλίσει, στη χειρότερη των περιπτώσεων, το ασημένιο μετάλλιο. Η εθνική ανδρών είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο το 2005, ενώ ήταν 4η το 2003, όπως και των γυναικών το 2009.

Η ελληνική ομάδα, αφού, αρχικά, επεβλήθη της πρωταθλήτριας Ευρώπης Ρωσίας και μετά απέκλεισε τη «χρυσή» Ολυμπιονίκη του 2008, Ολλανδία, βρίσκει μπροστά της μια αντίπαλο «από τα παλιά». Η Ιταλία είναι αυτή, που στην παράταση του τελικού το 2004, της στέρησε το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο. Σε παγκόσμια πρωταθλήματα, οι δύο ομάδες έχουν από δύο νίκες. Το 1998 στο Περθ η Ελλάς είχε νικήσει 10-4 και το 2009, μέσα στη Ρώμη, 10-9. Το 2003 και το 2007 είχε ηττηθεί με 5-8 και 9-10, αντιστοίχως. Τα τελευταία χρόνια, όμως, έχουμε «το πάνω χέρι». Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2008 είχαμε νικήσει 10-8 και πέρυσι στο Ζάγκρεμπ, με 7-5 στον όμιλο και με 10-5 στον ημιτελικό. Εφέτος, στην τελική φάση της Παγκόσμιας Λίγκας, η εθνική μας θριάμβευσε με 8-4.

Αυτά, όμως, δεν προεξoφλούν το παραμικρό. Στη Σαγκάη έχει εμφανιστεί μια διαφορετική Ιταλία. Νίκησε 10-9 την Κίνα, απέκλεισε τη σπουδαία Αυστραλία, έστω στα πέναλτι, και φιλοδοξεί να πάει πολύ μακριά.

Το ξέρει αυτό ο προπονητής, Γιώργος Μορφέσης. Γι’ αυτό δεν αφήνει περιθώρια για εφησυχασμό και πρόωρους πανηγυρισμούς.

«Εχουμε κάνει μεγάλες νίκες. Για να φθάσουμε στο μετάλλιο, όμως, χρειάζεται να πετύχουμε ακόμη μία μεγάλη νίκη και πιστεύω ότι θα το καταφέρουμε. Βλέπουμε το κάθε παιχνίδι διαφορετικά, γιατί είναι και διαφορετικό. Και αυτό του ημιτελικού είναι διαφορετικό και από τα προηγούμενα που έχουμε παίξει τα τελευταία χρόνια με την Ιταλία», τονίζει.

Στον άλλο ημιτελικό παίζουν, Ρωσία-Κίνα. Οι υπόλοιποι αγώνες: Θέσεις 5η-8η: ΗΠΑ – Καναδάς, Ολλανδία – Αυστραλία. 9η-10η: Ουγγαρία – Κούβα. 11η-12η: Ισπανία – Νέα Ζηλανδία.

Η Ιταλία επανακάμπτει και στους άνδρες. Με προπονητή αυτόν, που είχε οδηγήσει την Ελλάδα στην τριάδα του κόσμου και στην 4η θέση των Ολυμπιακών του 2004, τον Αλεσάντρο Καμπάνια, νίκησε χθες την Ισπανία 10-6 και προκρίθηκε στους ημιτελικούς. Αύριο θ’ αναμετρηθεί με την Κροατία, που απέκλεισε το Μαυροβούνιο με 9-6. Ο άλλος ημιτελικός είναι ο πιο παραδοσιακός του παγκόσμιου πόλο: Ουγγαρία – Σερβία. Οι Ούγγροι νίκησαν τους Αμερικανούς 9-8 και η Σέρβοι τους Γερμανούς 9-4.

Για τις θέσεις 9η-12η ο Καναδάς επεβλήθη της Ρουμανίας με 12-8 και η Αυστραλία της Ιαπωνίας με 15-9. Οι νικητές θα συναντηθούν για τις θέσεις 9η-10η και οι ηττηθείσες για την 11η-12η. Για τη13η-14η, το Καζαχστάν νίκησε τη Βραζιλία 9-7 και για τη 15η-16η, η Κίνα τη Ν. Αφρική 9-4.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή