Τιμωρία προς παραδειγματισμό στον Μαυροκεφαλίδη από την ΕΟΚ

Τιμωρία προς παραδειγματισμό στον Μαυροκεφαλίδη από την ΕΟΚ

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η δεύτερη συνεχόμενη άρνηση του Λουκά Μαυροκεφαλίδη να συμμετάσχει στην προετοιμασία της εθνικής ομάδας μπάσκετ, ενόψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Λιθουανίας, κρίθηκε αδικαιολόγητη από την εκτελεστική επιτροπή της ΕΟΚ, που εφάρμοσε τον κανονισμό και τιμώρησε τον παίκτη της Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης με αποκλεισμό δύο μηνών.

Η εξάντληση της αυστηρότητας της ομοσπονδίας προς τον Μαυροκεφαλίδη (δήλωσε σοβαρό πρόβλημα υγείας άμεσου συγγενικού προσώπου) έχει περισσότερο τη μορφή… παραδειγματισμού για τους παίκτες που καλούνται στην εκάστοτε προετοιμασία της Εθνικής και επικαλούνται εξωαγωνιστικούς λόγους για να μην ανταποκριθούν.

Στις περιπτώσεις τραυματισμών ή αρνήσεων, η διοίκηση της Ομοσπονδίας είναι ανέφικτο και παράλογο να κινηθεί παρομοίως και να εφαρμόσει τον κανονισμό, ακόμα κι αν σε κάποιες περιπτώσεις η διαδικασία απαλλαγής που ακολούθησαν οι παίκτες γινόταν κατόπιν συνεργασίας με τους ιθύνοντες της εθνικής ομάδας.

Ο Μαυροκεφαλίδης έχει μόλις τέσσερις συμμετοχές στην Εθνική Ανδρών από το 2007, όταν κλήθηκε στην προετοιμασία από τον Παναγιώτη Γιαννάκη, ενώ η περίπτωση κάθε διεθνούς παίκτη που ζητεί άδεια εξετάζεται με πρώτο κριτήριο τη συνολική προσφορά του στο ανδρικό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και την ανταπόκριση του σε μικρότερες εθνικές ομάδες (ο Μαυροκεφαλίδης έχει 42 συμμετοχές με τις Εθνικές Εφήβων και Νέων). Η ΕΟΚ έχει τιμωρήσει ξανά διεθνή παίκτη, τον Νίκο Οικονόμου, πριν από 16 χρόνια.

Η ποινή του Μαυροκεφαλίδη κοινοποιήθηκε στη ρωσική ομοσπονδία και στη FIBA και θα ισχύσει από την έναρξη της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

– Το δικαίωμα να αναλάβει τη διοργάνωση του επαγγελματικού πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας, την προσεχή περίοδο, μπορεί να αποκτήσει η ΕΟΚ, λόγω των πολλών πιθανoτήτων που υπάρχουν για να λειτουργήσει η Σούπερ Λιγκ υπό την «κηδεμονία» της ΕΠΟ. Στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο, θα προβλέπεται ότι οι ομοσπονδίες των ομαδικών επαγγελματικών αθλημάτων (ποδόσφαιρο, μπάσκετ και ίσως βόλεϊ) θα έχουν το δικαίωμα και εφόσον κριθεί… απαραίτητο, με απόφαση της γενικής συνέλευσής τους, να αποκτήσουν τον έλεγχο των πρωταθλημάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή