Ενοχοποιητικά στοιχεία για τον «αφανή» Ψωμιάδη

Ενοχοποιητικά στοιχεία για τον «αφανή» Ψωμιάδη

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Μάκης Ψωμιάδης φαινομενικά δεν έχει σχέση με την ΠΑΕ Καβάλα (μετοχές, θέση στο Δ.Σ.), όμως από τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή της η επιτροπή, αποδεικνύεται ότι αυτός κάνει κουμάντο στην ομάδα. Οπως αναφέρεται στο σκεπτικό της απόφασης, «ο Χρυσόστομος (Μάκης) Ψωμιάδης ήταν και είναι ο εν τοις πράγμασι πρόεδρος, διοικητής και εκπρόσωπος της επίσης εγκαλούμενης ΠΑΕ Καβάλα. Αυτό συνάγεται πέραν πάσης αμφιβολίας από το από 24-6-2011 απολογητικό υπόμνημα του υιού του Σταύρου Ψωμιάδη, το οποίο υποβλήθηκε ενώπιον του 9ου τακτικού ανακριτή του Πρωτοδικείου Αθηνών, στο πλαίσιο της διεξαγόμενης κύριας ανακρίσεως και στο οποίο αναγράφεται επί λέξει: «Στην ΠΑΕ Καβάλας μετέχω μόνο τυπικά ως πρόεδρος, όπως τούτο προκύπτει ακόμη και από την πορισματική αναφορά της εισαγγελέως κ. Παπανδρέου, όπου αναφέρεται (σελ. 97) ότι ο πατέρας μου «Μάκης Ψωμιάδης βρίσκεται ουσιαστικά πίσω από τη διοίκηση της ΠΑΕ Καβάλας, πρόεδρος της οποίας είναι επίσημα ο υιός του Σταύρος»».

Επίσης, αποδείχθηκε ότι ο Μ. Ψωμιάδης, υπό την ιδιότητα του προέδρου της ΠΑΕ, υποσχόταν και προσέφερε, σε ποδοσφαιριστές, διαιτητές, διοικητικούς παράγοντες ή αξιωματούχους ομάδων, αλλά και σε άλλα άτομα που συνδέονταν με τα πρόσωπα αυτά, δώρα, ωφελήματα ή άλλες παροχές, με σκοπό να αλλοιωθεί υπέρ ή κατά της ΠΑΕ Καβάλας, το αποτέλεσμα των πέντε αγώνων που η UEFA θεωρεί ότι χειραγωγήθηκαν για στοιχηματικούς λόγους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή