Στα ίχνη του «μαύρου» χρήματος

Στα ίχνη του «μαύρου» χρήματος

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεσούντος του θέρους, κι ενώ οι εξελίξεις από την αθλητική δικαιοσύνη δίνουν τον τόνο για την επόμενη ημέρα της αποκάλυψης των κυκλωμάτων με τα στημένα ματς και τα παράνομα στοιχήματα, ο ανακριτής που χειρίζεται το ποινικό μέρος της υπόθεσης έχει δρομολογήσει ήδη ενέργειες για δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων για εμπλεκόμενους και άνοιγμα των τραπεζικών τους λογαριασμών.

Με εμφανή τον στόχο της ανάκρισης, να εντοπίσει τη ροή του χρήματος που ήταν και το σημαντικό διακύβευμα των παράνομων στοιχημάτων, ήδη ο ανακριτής έχει αποστείλει εντολή σε όλα τα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα για άνοιγμα λογαριασμών προσώπων που εμπλέκονται στο σκάνδαλο με έμφαση τα πρόσωπα που μεσολαβούσαν ως αχυράνθρωποι στη διαχείριση των μεγάλων χρηματικών ποσών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις πρώτες απαντήσεις που έχουν αποστείλει συγκεκριμένες τράπεζες, έχουν εντοπιστεί λογαριασμοί, που ανήκουν σε υπόδικους ποδοσφαιρικούς παράγοντες με χρηματικά ποσά για τα οποία θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις. Πληροφορίες της «Κ» από αρμόδια πηγή, αναφέρουν, πως εντοπίστηκαν λογαριασμοί με καταθέσεις 6 εκατ. ευρώ στο όνομα γνωστού ποδοσφαιρικού παράγοντα που κατηγορείται για την υπόθεση με τα στημένα, ενώ και για άλλον, τα ποσά που βρέθηκαν είναι μεγάλα. Οι έρευνες, έχουν αποδώσει ενδιαφέροντα στοιχεία σε ό,τι αφορά τον ρόλο -νευραλγικό όπως τονίζουν δικαστικές πηγές- που διαδραμάτιζαν 16 πρόσωπα – μεσάζοντες, υπεράνω πάσης υποψίας, που διακινούσαν για λογαριασμό των ποδοσφαιρικών παραγόντων το παράνομο χρήμα από το στοίχημα.

Ηδη έχουν εντοπιστεί συγκεκριμένοι λογαριασμοί τους σε συγκεκριμένη τράπεζα που ελέγχονται εξονυχιστικά, ενώ «πλυντήριο» του μαύρου χρήματος έχει εντοπιστεί ήδη στην Κύπρο, όπου έχει βρεθεί και ο διαχειριστής μεγάλων χρηματικών ποσών που έφθαναν στη Λευκωσία.

Κι ενώ στο πεδίο των ερευνών, ο ανακριτής κ. Γ. Κασίμης έχει στρέψει το ενδιαφέρον του στην αναζήτηση στοιχείων για τη ροή του μαύρου χρήματος στο παιχνίδι μπαίνει και η Εuropol, μετά από σχετικό αίτημα του ίδιου του ανακριτή. Ο κ. Κασίμης προχωρεί σε κινητοποίηση της ευρωπαϊκής αστυνομίας στις έρευνες για τα στημένα σε μια προσπάθεια εντοπισμού εκείνων που στοιχημάτιζαν, κυρίως, στο εξωτερικό, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα διεξαχθεί συνάντηση των εκπροσώπων της Εuropol, προκειμένου να υπάρξει ανταλλαγή πληροφοριών και ευρημάτων, ενώ παράλληλα, οι δικαστικές αρχές, κινούνται με αίτημα δικαστικής συνδρομής προς την Κύπρο, καθώς ήδη έχουν προκύψει επιβαρυντικά στοιχεία κατά συγκεκριμένου προσώπου που διαχειριζόταν στη Λευκωσία μαύρο χρήμα από το παράνομο στοίχημα.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι συντονισμένες έρευνες του ΣΔΟΕ, που έχει μπει από καιρό στο κυνήγι των εμπλεκομένων παραγόντων.

Με τις έρευνες να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, η ανάκριση που συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, αναμένεται να προχωρήσει στις απολογίες των υπολοίπων εμπλεκομένων, 68 συνολικά, μετά τον Σεπτέμβριο.

Οι απολογίες θα ληφθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, όταν θα έχουν συγκεντρωθεί αρκετά στοιχεία στην ανάκριση, σε μια προσπάθεια να δεθούν περισσότερο οι κατηγορίες και η υπόθεση να δρομολογηθεί με σημαντικά αποδεικτικά στοιχεία για την περαιτέρω δικαστική της διαδρομή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή