Πισω απο τις καμερες

3' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παραπληροφόρηση

Μια «βιομηχανία» παραπληροφόρησης -προφανώς ακούσιας- έχει στηθεί γύρω από τον πρόεδρο της UEFA, Μισέλ Πλατινί, με αφορμή την εν Ελλάδι επίσκεψή του και την άποψη που διατύπωσε, σύμφωνα με την οποία για να αποβάλει ομάδα από τις διοργανώσεις της UEFA πρέπει να υπάρχει απόφαση δικαστηρίου. Την επομένη, μερίδα του Τύπου έκανε εσφαλμένα λόγο για «απόφαση πολιτικού δικαστηρίου», κάτι που ουδέποτε είπε ο πρόεδρος της UΕFΑ. Οι συνήγοροι του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας κατά την ακροαματική διαδικασία που έγινε την Τετάρτη στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, αναπαρήγαγαν τη δήθεν δήλωση του Πλατινί, θέλοντας να πείσουν ότι δεν πρέπει να βγει απόφαση πριν αποφασίσει η τακτική δικαιοσύνη. Ομως, ούτε ο Πλατινί απέκλεισε την ποδοσφαιρική δικαιοσύνη από τη δυνατότητα να εκδώσει απόφαση ούτε η τακτική δικαιοσύνη μπορεί να επιβάλει ποινές σε ομάδες. Αυτό μπορεί να το κάνει η ποδοσφαιρική δικαιοσύνη, στην οποία πρωτίστως αναφερόταν ο πρόεδρος της UEFA o οποίος… παρερμηνεύτηκε. ΜΠΛΟΥ.

Θα το έκαναν;

Οι Σοφοκλής Σχορτσιανίτης και Λουκάς Μαυροκεφαλίδης επικαλέστηκαν σοβαρά οικογενειακά προβλήματα και αποχώρησαν από την εθνική ομάδα μπάσκετ. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να «κρίνει» αυτά τα προβλήματα. Αν, όμως, αυτές οι δυσκολίες εμφανίζονταν τον χειμώνα, ποια θα ήταν η αντίδρασή τους; Θα άφηναν ο Μαυροκεφαλίδης τη Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης και ο Σχορτσιανίτης τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, όπως έκαναν με την εθνική; Σ. Δ.

Κάποτε ίσως το πάρουν

Τα οικονομικά προβλήματα της χώρας είναι γνωστά. Η Ελλάς έχει κηρύξει «στάση πληρωμών». Συνεπώς, είναι λογικό οι αθλήτριες και οι προπονητές της εθνικής πόλο να μην έχουν πάρει το θεσμοθετημένο πριμ για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο περσινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Οπότε, σκεφθείτε πότε θα εισπράξουν αυτό για το εφετινό χρυσό παγκόσμιο μετάλλιο. Αν το εισπράξουν ποτέ… Ν. Α. ΚΩΝ.

Κέρδος και η Κούβδου

Τι άλλο κέρδισε η εθνική γυναικεία ομάδα πόλο εκτός από το χρυσό μετάλλιο (για να μην ξεχνιόμαστε: πρώτο χρυσό παγκόσμιο μετάλλιο για την Ελλάδα σε ομαδικό άθλημα σε κατηγορία ανδρών και γυναικών); Μια παίκτρια σε καίρια θέση. Μια τερματοφύλακα. Η Ελένη Κούβδου αντικατέστησε επάξια τη Μαρία Τσουρή, που αποφάσισε ν’ απόσχει εφέτος από τους αγώνες της εθνικής, «αρπάζοντας» την ευκαιρία που της δόθηκε. Ν. Α. ΚΩΝ.

Τέλειος επαγγελματίας

Ο προπονητής της 3ης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης σε ανοικτό νερό, Μαριάννας Λυμπερτά, ο Μίλτος Κανελλόπουλος, με το που επέστρεψε από τη Σαγκάη και τελείωσε και η συνέντευξη Τύπου, πήγε στον Αγιο Κοσμά, για να προπονήσει αθλητές του εν όψει του πρωταθλήματος Ελλάδος και αφού στον δρόμο τον «τράκαρε» γυναίκα, που παραβίασε ΣΤΟΠ. Αυτό είναι επαγγελματισμός και συνέπεια. Ν. Α. ΚΩΝ.

Δεν είναι σύμπτωση

Μόνο σε τέσσερα αγωνίσματα οι ΗΠΑ δεν έχουν πάρει χρυσό μετάλλιο στα παγκόσμια πρωταθλήματα κολύμβησης. Στα 50μ. προσθίως, 50μ. πεταλούδας και 800μ. ανδρών και στα 50μ. πεταλούδας γυναικών. Και τα τέσσερα μπήκαν στο πρόγραμμα το 2001 (έχουν τελεστεί, δηλαδή, έξι φορές) και δεν περιλαμβάνονται στο Ολυμπιακό πρόγραμμα. Σύμπτωση; Δεν το πιστεύουμε. Ν. Α. ΚΩΝ.

Παροξυσμός

Στιγμές «celebrity» έζησε ο Ζοσέ Μουρίνιο στην Κίνα. Ο τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης μόλις έγινε αντιληπτός σε εμπορικό κέντρο της πόλης Γκουανγκζού, εκατοντάδες άτομα κινήθηκαν προς αυτόν ουρλιάζοντας και χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας και της προσωπικής του φρουράς για να εκτονωθεί η κατάσταση. Μάλιστα, o Πορτογάλος είχε καταφύγει στο εμπορικό κέντρο ώστε να αποφύγει όλους εκείνους που βρίσκονταν έξω από το ξενοδοχείο που έχει καταλύσει η αποστολή των «μερένχες», ελπίζοντας σε μια φωτογραφία ή ένα αυτόγραφο από τα ινδάλματά τους. Δ. Λουκ.

Κι άλλος παροξυσμός…

Αργότερα, στη διάρκεια προπόνησης της Ρεάλ, η αστυνομία πήγε να συλλάβει κάποιους νεαρούς που όρμησαν στον αγωνιστικό χώρο να δουν τους ποδοσφαιριστές από κοντά, αλλά ο κ. Μουρίνιο έσπευσε και απελευθέρωσε τους δύο πρώτους που είχαν μπει μέσα και τους έβαλε να καθίσουν στον πάγκο και να παρακολουθήσουν όλη την προπόνηση. Γ. Γ.

Αφιερωμένο στην ΕΡΤ

Το άλμα επί κοντώ «έκλεψε την καρδιά» των περισσότερων μικρών παιδιών, που πήραν μέρος στο πρόγραμμα «Kids Athletics». Σε κάποια άρεσε η σκυταλοδρομία, το «τρέξιμο με εμπόδια», όπως έγραψαν στις εντυπώσεις τους, «τα αθλήματα ρίψης», σ’ ένα κοριτσάκι «το τρέξιμο γιατί είμαι πολύ καλή» και σε κάποια όλα «τα αθλήματα». Αφιερωμένο στην ΕΡΤ, που δεν θεωρεί τις ρίψεις αγωνίσματα στίβου. Ν. Α. ΚΩΝ.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

1992

Η Βούλα Πατουλίδου κατακτά το χρυσό μετάλλιο στα 100 μ. εμπόδια στη Βαρκελώνη με επίδοση 12.64 και αναφωνεί «Για την Ελλάδα ρε γαμώτο».

1979

Ο 12χρονος Μάρκους Χούπερ γίνεται ο νεότερος άνθρωπος που διασχίζει τη Μάγχη κολυμπώντας.

1961

Ο Στίρλινγκ Μος σημειώνει τη 16η και τελευταία νίκη του στη Φόρμουλα 1 όταν κερδίζει το γερμανικό γκραν πρι του Νίρμπουργκρινγκ.

1948

Η Ολλανδέζα Φάνι Μπλάνκερς-Κουν σε ηλικία 30 ετών γίνεται η πρώτη γυναίκα που κερδίζει τέσσερα χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες (100 μ. σε 11,9, 200μ. σε 24,4, 80μ. εμπόδια σε 11,2 και 4Χ100 σε 47,5).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή