Βαριές «καμπάνες» από την ιταλική αθλητική Δικαιοσύνη για τα στημένα

Βαριές «καμπάνες» από την ιταλική αθλητική Δικαιοσύνη για τα στημένα

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με συνοπτικές διαδικασίες, ύστερα από λίγους μήνες ενδελεχούς έρευνας των Αρχών, η ιταλική αθλητική Δικαιοσύνη επέβαλε χθες τις πρωτόδικες ποινές της για το σκάνδαλο τουλάχιστον 18 στημένων αγώνων στις κατώτερες από τη Σέριε Α κατηγορίες, με τη νεοφώτιστη στο Καμπιονάτο Αταλάντα να υφίσταται αφαίρεση έξι βαθμών και τον πρώην παίκτη του Ηρακλή Μπέπε Σινιόρι να αποκλείεται από κάθε ποδοσφαιρική ενασχόληση για πέντε χρόνια.

Για τους Ιταλούς, το νούμερο 17 θεωρείται γρουσούζικο, όπως για τον περισσότερο κόσμο το 13. Συνολικά χθες καταδικάστηκαν 17 ομάδες και 17 άτομα σε πρώτο βαθμό, με δικαίωμα έφεσης, που αναμένεται να εκδικαστεί στις 17 Αυγούστου.

Μεταξύ των ποδοσφαιριστών που τιμωρήθηκαν είναι και ο αρχηγός της Αταλάντα, ο Κριστιάνο Ντόνιπου βλέπει την καριέρα του να φτάνει σε άδοξο τέλος.

Ετσι η Αταλάντα ξεκινά τη νέα σεζόν από το -6. Από τη δεύτερη κατηγορία τιμωρήθηκε με αφαίρεση έξι βαθμών η Ασκολι, ενώ οι Ελλάς Βερόνα και Σασουόλο θα πληρώσουν από 20.000 ευρώ πρόστιμο. Βαρύτερες ποινές επιβλήθηκαν στη Λέγκα Προ, την τρίτη κατηγορία, όπου μεταξύ άλλων υποβιβάστηκαν απευθείας οι Αλεσάντρια και Ραβένα και αφαιρέθηκαν εννιά βαθμοί από την Μπενεβέντο, έξι από την Κρεμονέζε, τέσσερις από την Πιασέντσα.

Μεταξύ των γνωστότερων προσωπικοτήτων που τιμωρήθηκαν είναι και οι Μάουρο Μπρεσάν (πρώην της Φιορεντίνα, τώρα τεχνικός διευθυντής στην ουγγρική Βάσας), Τόμας Μανφρεντίνι (της Αταλάντα) και Βιντσέντσο Σομέζε (της Ασκολι).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή