Δυνατό τεστ της Εθνικής απόψε στο Σεράγεβο με τη Βοσνία

Δυνατό τεστ της Εθνικής απόψε στο Σεράγεβο με τη Βοσνία

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χαρακτήρα πρόβας τζενεράλε για τον αγώνα με το Ισραήλ στις 2 Σεπτεμβρίου έχει για την εθνική μας ομάδα το αποψινό (22.00) φιλικό με τη Βοσνία στο Σεράγεβο, αλλά δεν είναι μόνο αυτός ο λόγος που όλοι έχουν πάρει ζεστά αυτό το παιχνίδι. Στον ένα χρόνο που έχει τα ηνία της ομάδας, ο Φερνάντο Σάντος τρέχει ένα σερί έντεκα αήττητων αγώνων (έξι επίσημα, πέντε φιλικά, εφτά νίκες – τέσσερις ισοπαλίες) και η διεύρυνση αυτού του ρεκόρ αποτελεί ένα έξτρα κίνητρο για τον ίδιο και για τους παίκτες του.

Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν στάθηκε σ’ αυτή την πρωτόγνωρη για νέο προπονητή της εθνικής επιτυχία. Τον κολακεύει βέβαια, αλλά πρώτος στόχος του είναι να ετοιμάσει την ομάδα όσο καλύτερα μπορεί για τον αγώνα με το Ισραήλ. Γι’ αυτό τον λόγο, άλλωστε, επέλεξε τη Βοσνία για αντίπαλο στον αποψινό φιλικό. Είναι μια ομάδα που το αγωνιστικό της προφίλ ταιριάζει μ’ αυτό των Ισραηλινών, και μια εκτός έδρας αναμέτρηση μαζί της θα βοηθήσει τους παίκτες να προσαρμοστούν καλύτερα στις συνθήκες που θα αντιμετωπίσουν τρεις εβδομάδες αργότερα στο Ισραήλ.

Εντελώς διαφορετικός θα είναι μόνο ο καιρός. Ενώ στο Τελ Αβίβ οι θερμοκρασίες θα είναι υψηλές, οι διεθνείς μας προσγειώθηκαν από τους 37 βαθμούς της Αθήνας στους 12 του Σεράγεβο, ενώ αργότερα έπεσε και καταρρακτώδης βροχή! Ο αγωνιστικός χώρος τουλάχιστον είναι καλός και η βραδινή προπόνηση έγινε χωρίς προβλήματα.

Αν το επιτρέψουν οι συνθήκες, ο Σάντος θα δώσει χρόνο συμμετοχής στους τρεις νεοσύλλεκτους Τάτο, Πέτσο και Ζαραδούκα. Θα παίξει 4-3-3, με τους Τζόρβα, Τοροσίδη, Σπυρόπουλο, Κυριάκο και Αβραάμ Παπαδόπουλο, Πλιάτσικα, Κατσουράνη, Καραγκούνη, Νίνη, Φετφατζίδη και Σαμαρά να είναι φαβορί για την ενδεκάδα.

– Παρά την προσπάθεια της ΕΠΟ να αλλάξει η ώρα, ο αγώνας με το Ισραήλ θα γίνει μεσημέρι (4 μ.μ. ώρα Ελλάδος) και όχι βράδυ, για θρησκευτικούς λόγους. Οι γηπεδούχοι δέχθηκαν να γίνει το ματς Παρασκευή βράδυ και όχι Σάββατο μεσημέρι, αλλά αντέδρασαν οι Κροάτες, με το σκεπτικό ότι αν γίνει αυτό, το Ισραήλ θα έχει μια μέρα ξεκούρασης παραπάνω ενόψει του μεταξύ τους αγώνα που ακολουθεί.

– Πρεμιέρα σήμερα για την εθνική μας ομάδα των Ελπίδων στα προκριματικά του Euro U-21. Πρώτος αντίπαλος η Λευκορωσία, στις 19.30 στα Γιάννενα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή