Πηλαδάκης: Μακάρι να μπορούσα να εξαφανιστώ από αυτόν τον χώρο

Πηλαδάκης: Μακάρι να μπορούσα να εξαφανιστώ από αυτόν τον χώρο

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανακοίνωση έπειτα από τη γνωστοποίηση της απόφασης της ΕΠΟ εξέδωσε ο υπουργός Πολιτισμού, Π. Γερουλάνος, αναφέροντας τα εξής: «Την ώρα που η UEFA δείχνει αποφασιστικότητα για την πάταξη των στημένων αγώνων, η ελληνική αθλητική Δικαιοσύνη μαλακώνει τις ποινές. Η Πολιτεία σέβεται τις αποφάσεις της αθλητικής Δικαιοσύνης, αλλά είναι αποφασισμένη να συνεχίσει μέχρι τέλους την προσπάθεια εξυγίανσης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Για τον σκοπό αυτό αξιολογούμε συνεχώς την αξιοπιστία των συνομιλητών μας και χρησιμοποιούμε όλα τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας: κρατικά χρήματα, κρατικά στάδια, κρατική τηλεόραση. Τις αποφάσεις μας θα τις ανακοινώσουμε συνολικά και συντεταγμένα».

Ο υφυπουργός Πολιτισμού αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού, Γιώργος Νικητιάδης, δήλωσε τα εξής: «Οπως δεν σχολιάσαμε την πρώτη απόφαση, έτσι δεν σχολιάζουμε και τώρα λόγω του σεβασμού στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας. Θα παρακολουθήσετε τις εξελίξεις σύντομα».

Από την πλευρά τους, οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς της ΕΠΟ σχολίαζαν στο περιβάλλον τους ότι η απόφαση είναι ακατανόητη.

Τεράστια ήταν, για τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, η έκπληξη που προκάλεσε η απόφαση. Ουδείς στο «πράσινο» στρατόπεδο περίμενε την παραμονή των Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας και, ανεπίσημα, τονίζουν πως η απόφαση αυτή είναι πέρα από κάθε λογική και αποτελεί κοινωνική πρόκληση. Επίσημα, πάντως, δεν τοποθετήθηκαν από την «πράσινη» ΠΑΕ.

Την αντίθετη οδό επέλεξε ο πρόεδρος της Λάρισας, Κώστας Πηλαδάκης, ο οποίος μιλώντας στον ΝovaΣΠΟΡ FM, τόνισε: «Είμαι τόσο πολύ απογοητευμένος, που αυτή τη στιγμή το μόνο πράγμα για το οποίο δεν θέλω να μιλήσω είναι το ποδόσφαιρο. Μακάρι να είχα ένα μαγικό ραβδί και να μπορούσα αυτομάτως να εξαφανιστώ από αυτόν τον χώρο. Ετσι όπως ήρθαν τα πράγματα, απορώ πώς δεν έπεσαν οι ποινές και στα πρόσωπα και έμειναν ως είχαν…».

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Πανσερραϊκός, Πέτρος Θεοδωρίδης, είπε: «Ντρέπομαι να κάνω δήλωση».

Στην αντίπερα όχθη, το κλίμα ήταν… τουλάχιστον εορταστικό. Στην Καβάλα κάνουν λόγο για ανάσα ζωής και έδειχναν να την περιμένουν: «Από εκεί που η ομάδα ήταν στην καταστροφή, πήρε μια ανάσα ζωής. Οι στόχοι είναι ίδιοι: να βγει η ομάδα στην Ευρώπη…».

Στον Ολυμπιακό Βόλου, αφού πρώτα πανηγύρισαν, εξέφρασαν, μέσω του προέδρου Γιώργου Τόρη, πως θα συνεχίσουν την προσπάθεια για ολοκληρωτική δικαίωση. Μάλιστα, ο δικηγόρος των Θεσσαλών, Θανάσης Χαρμάνης, κάνει λόγο για σκανδαλώδη απόφαση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή