«Βαρύς ο πέλεκυς» από την UEFA στον Ολυμπιακό Βόλου

«Βαρύς ο πέλεκυς» από την UEFA στον Ολυμπιακό Βόλου

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αντίθεση με την ΕΠΟ που κράτησε τον Ολυμπιακό Β. στη Σούπερ Λίγκα, καταρρίπτοντας την ποινή υποβιβασμού που πρωτοδίκως είχε επιβληθεί από την πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας, η πειθαρχική επιτροπή της UEFA που συνεδρίασε χθες και ασχολήθηκε με την υπόθεση, έβγαλε αυθημερόν την απόφασή της που είναι καταδικαστική.

Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός Β. λόγω της χειραγώγησης αγώνων αποβάλλεται από τη φετινή διοργάνωση του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ για τα επόμενα πέντε χρόνια σε περίπτωση που κερδίσει την έξοδο σε διοργανώσεις της UEFA τρεις φορές δεν θα μπορέσει ν’ αγωνιστεί.

Μετά την πάροδο της πενταετίας η ποινή λήγει. Ο σύλλογος έχει τη δυνατότητα να προσφύγει στην επιτροπή εφέσεων της UEFA και στο CAS.

O δικηγόρος του Ολυμπιακού Β. στην υπόθεση κ. Μιτζίκος υποστήριξε στον Sport fm: «Η διαδικασία άρχισε στις 15.00 και τελείωσε στις 18.50. Ο πρόεδρος της Πειθαρχικής Επιτροπής της UEFA δεν δέχτηκε καν να πάρει στα χέρια του γραπτώς την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, που έφτασε με φαξ. Το δέχτηκαν μετά από χίλια ζόρια και μετά από μία διακοπή που έγινε. Ζητήσαμε αναστολή για να πάρουν το σκεπτικό της απόφασης της ΕΠΟ, αλλά δεν δέχτηκαν», τόνισε και πρόσθεσε: «Καταστρατηγήθηκαν θεμελιώδη δικαιώματα του εγκαλουμένου. Είναι αδιανόητο. Είναι τρομερό, δεν έχει ξαναγίνει και καταδεικνύει το εχθρικό κλίμα για τον Ολυμπιακό Βόλου. Ακόμη και ο επιθεωρητής, ο κ. Γεωργιάδης από την Κύπρο, ήταν στην αρχή εχθρικός, αλλά στο τέλος είπε πως ήταν έτοιμος ακόμη και να αποσύρει την αναφορά του. Ομως ο πρόεδρος της Πειθαρχικής είπε πως ήταν προετοιμασμένοι για αυτή την απόφαση και παρ’ όλα αυτά απέβαλε τον Ολυμπιακό».

Οσο για τις επόμενες ενέργειες του Ολυμπιακού Βόλου, είπε: «Θα γίνει έφεση στο δευτεροβάθμιο όργανο της UEFA και εξετάζουμε ασφαλιστικά μέτρα στο CΑS».

Υπενθυμίζεται ότι η UEFA έχει στείλει από το 2009 στην ΕΠΟ έξι αναφορές για αγώνες που συμμετείχε ο Ολυμπιακός Β. και θεωρούνταν ύποπτοι χειραγώγησης για στοιχηματικούς λόγους.

Επίσης τέσσερις αξιωματούχοι της είχαν έρθει προ μηνών στην Αθήνα συναντήθηκαν με την εισαγγελέα Πρωτοδικών Π. Παπανδρέου και της εξέφρασαν τις αρνητικές απόψεις που είχαν για τον πρόεδρο της ομάδας Αχ. Μπέο και τη δράση του στο ποδόσφαιρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή