Με αναστολή τελικώς ο 5ετής αποκλεισμός του Ολυμπιακού Β.

Με αναστολή τελικώς ο 5ετής αποκλεισμός του Ολυμπιακού Β.

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η UEFA ανακοίνωσε χθες στην επίσημη ιστοσελίδα της την ποινή που επέβαλε στον Ολυμπιακό Β. λόγω της εμπλοκής του σε στημένους αγώνες.

Η αποβολή του από την τρέχουσα διοργάνωση ισχύει, ωστόσο η ποινή απαγόρευσης συμμετοχής σε διοργανώσεις της UEFA για τρεις φορές μέσα στην επόμενη πενταετία είναι με αναστολή.

Δηλαδή θα ενεργοποιηθεί μόνο αν μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια ο Ολυμπιακός Β. υποπέσει ξανά στο παράπτωμα του στησίματος αγώνων.

Η ποινή προκύπτει απ’ όσα αναφέρονται στο άρθρο 2 παράγραφος 8 του κανονισμού του Γιουρόπα Λιγκ: «Σε περίπτωση που μια ομάδα εμπλέκεται έμμεσα ή άμεσα σε οποιαδήποτε προσπάθεια που ως σκοπό έχει να επηρεάσει το αποτέλεσμα του αγώνα σε εθνικό ή διεθνές επίπεδο, η UEFA αποφασίζει τη μη συμμετοχή του στη διοργάνωση. Η μη συμμετοχή διαρκεί για μια αγωνιστική περίοδο. Για να ληφθεί η απόφαση, η UEFA μπορεί να βασιστεί σε απόφαση που έχει ληφθεί από εθνικό ή διεθνές αθλητικό δικαστήριο, από διαιτητικό δικαστήριο ή από κρατικό δικαστήριο. Η UEFA δύναται να αποφύγει να πάρει απόφαση αν έχει ικανοποιηθεί από άλλη απόφαση που απαγορεύει στην ομάδα να πάρει μέρος στη διοργάνωση».

Η ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA αναφέρει: «Ο Ολυμπιακός Βόλου αποβλήθηκε από το φετινό Europa League και τιμωρήθηκε με επιπλέον τρία χρόνια από κάθε διοργάνωση της UEFA, με αναστολή για πέντε χρόνια, έχοντας παραβιάσει το άρθρο 5 των κανονισμών της.

Η απόφαση ελήφθη από την Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης. Ο ελληνικός σύλλογος έχει προθεσμία ώς τις 15 Αυγούστου τα μεσάνυχτα για να ασκήσει έφεση σύμφωνα με το άρθρο 49 του Πειθαρχικού Κανονισμού.

Η διοίκηση της UEFA θα αποφασίσει ποιος σύλλογος θα αντικαταστήσει τον Ολυμπιακό Βόλου στο Europa League, όπου ήταν προγραμματισμένο να αντιμετωπίσει την Παρί Σεν Ζερμέν στα πλέι οφ στις 18 και 25 Αυγούστου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή