Η Γιουβέντους επιστρέφει δριμύτερη από τα «πέτρινα» χρόνια

Η Γιουβέντους επιστρέφει δριμύτερη από τα «πέτρινα» χρόνια

3' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέντε χρόνια περιπετειών με αφαίρεση τίτλων, υποβιβασμό, αποχώρηση αστέρων, αποδόμηση σε ηθικό επίπεδο και αποτυχία επανόδου στο κορυφαίο επίπεδο φαίνεται να φτάνουν στο τέλος τους πλέον για τη Γιουβέντους.

Η «Μεγάλη Κυρία» έχει πολλούς λόγους να αισιοδοξεί ότι η νέα χρονιά θα είναι η χρονιά της, και γι’ αυτό έχει ξεσηκώσει θύελλα ενθουσιασμού μεταξύ των υποστηρικτών της, καθώς παραμένει η δημοφιλέστερη ομάδα στην Ιταλία παρά το σκάνδαλο Καλτσόπολι το 2006.

Τρεις είναι οι βασικοί παράγοντες που συνθέτουν την αντεπίθεση των «μπιανκονέρι» αυτό το καλοκαίρι, και τους βάζουν σε θέση ισχύος για το νέο Καμπιονάτο: Η πλούσια και στοχευμένη κινητικότητά της στο μεταγραφικό παζάρι, με τρανταχτά ονόματα όπως οι Πίρλο, Βιδάλ και Βούτσινιτς, το νέο της γήπεδο, και η ανάκτηση του ηθικού της προβαδίσματος, ύστερα από το λεγόμενο «Καλτσόπολι 2».

Την ώρα που η Μίλαν παλεύει με διοικητικά προβλήματα, όχι άσχετα με αυτά του πρωθυπουργού της Ιταλίας και ιδιοκτήτη της, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, και η Ιντερ δεν έχει ακόμη συνέλθει από την αποχώρηση του Ζοζέ Μουρίνιο από τον πάγκο της το περασμένο καλοκαίρι, η Γιουβέντους βλέπει τον δρόμο ανοιχτό για επάνοδο στους τίτλους.

Μετά την έβδομη θέση στο πρωτάθλημα και μια ακόμη τραγική χρονιά, όπως έχει συνηθίσει τους τιφόζι της μετά την επάνοδο στη Σέριε Α, η Γιουβέντους δεν θα παίξει καν στην Ευρώπη φέτος. Αυτό ίσως ήταν και η αφορμή για την αντεπίθεση της ιστορικής ομάδας του Τορίνο σε όλα τα επίπεδα, που συμπίπτει και με την ολοκλήρωση του νέου της γηπέδου.

Ετσι αυτό το καλοκαίρι η Γιουβέντους έχει ήδη ξοδέψει περισσότερα από 75 εκατομμύρια ευρώ σε μεταγραφές, ενισχύοντας σημαντικά το ρόστερ της, αφήνοντας πίσω τη μιζέρια των αμέσως προηγούμενων ετών. Ηδη προστέθηκαν σπουδαίες μονάδες, ενώ πρόκειται να αποκτηθούν και άλλοι δύο ποδοσφαιριστές, σύμφωνα με τις πληροφορίες που φτάνουν από την Ιταλία.

Στη διάθεση του νέου προπονητή, του βετεράνου άσου της ομάδας, Αντόνιο Κόντε, τίθενται αστέρια όπως ο Μαυροβούνιος επιθετικός Μίρκο Βούτσινιτς, ο Χιλιανός μέσος Αρτούρο Βιδάλ και ο πολύπειρος μέσος της Μίλαν Αντρέα Πίρλο· αλλά έγιναν και ουσιαστικές κινήσεις, όχι εντυπωσιασμού, όπως η απόκτηση δύο πολύτιμων Ελβετών ακραίων αμυντικών, του Ρέτο Τσίγκλερ και του Στέφαν Λιχστάινερ. Ακόμη η Γιουβέντους απέκτησε τους δανεικούς από πέρσι Μάρκο Μότα, Φάμπιο Κουαλιαρέλα, Σιμόνε Πέπε και Αλεσάντρο Μάτρι, με τον τελευταίο να είναι σπουδαία μονάδα για την επίθεση της Γιούβε.

Ο ιταλικός Τύπος εκτιμά ότι θα αποκτηθούν ακόμη ένας αριστερός χαφ κι ένας κεντρικός αμυντικός, με τα ονόματα που κυκλοφορούν να περιλαμβάνουν τους Αλεξ της Τσέλσι, Ρολάντο της Πόρτο και Χουάν Μανουέλ Βάργκας της Φιορεντίνα.

Ο κ. Κόντε δεν θέλει να θέσει ψηλά τον πήχυ και εμφανίζεται συγκρατημένος στις δηλώσεις του, γνωρίζοντας ότι έχει απαιτητικό έργο μπροστά του φτιάχνοντας ουσιαστικά μια καινούργια ομάδα. «Το σωστό είναι να είμαστε ρεαλιστές και να έχουμε κατά νου πως χτίζουμε τούβλο-τούβλο ένα σπίτι που θα κρατήσει επί χρόνια. Βάζουμε τα θεμέλια, συνεπώς είναι απαραίτητη η υπομονή. Ωστόσο πρέπει να πιστέψουμε ότι μπορούμε να νικάμε».

Το πραγματικό της σπίτι η Γιουβέντους όμως το έχει ήδη οικοδομήσει, και τον Σεπτέμβριο θα το εγκαινιάσει κι επίσημα. Το νέο της γήπεδο, κόστους 100 εκατ. ευρώ, έχει χωρητικότητα 41.000 θέσεων και έχει χτιστεί στον χώρο όπου βρισκόταν το παλιό Ντέλε Αλπι. Είναι 100% ιδιόκτητο από την ομάδα, έχει 4.000 θέσεις πάρκινγκ και ήδη 23.000 οπαδοί της Γιουβέντους έκλεισαν εισιτήρια διαρκείας για το πρόχειρα ονομαζόμενο «Γιουβέντους Αρίνα». Το νέο όνομα θα αποκαλυφθεί στον αγώνα με την Πάρμα.

Μάχη για καθαρό όνομα

Η αντεπίθεση της Γιούβε επεκτείνεται και στο δικαστικό πεδίο, καθώς η «μεγάλη κυρία» παλεύει όχι μόνο να καθαρίσει το όνομά της από την κηλίδα του σκανδάλου συνεννόησης για τον ορισμό των διαιτητών το 2006, γνωστό ως Καλτσόπολι, αλλά και να ανακτήσει τον τίτλο της χρονιάς εκείνης που της αφαιρέθηκε λόγω του σκανδάλου.

Τα στοιχεία που ήρθαν τους τελευταίους μήνες στο φως και φέρουν και την Ιντερ μπλεγμένη στο Καλτσόπολι, ενώ αρχικά είχε κρατηθεί προσεκτικά εκτός, οδήγησαν τη Γιουβέντους σε αίτημα αφαίρεσης του προ πενταετίας τίτλου από τους «νερατζούρι» και επιστροφής του στην ομάδα που το κατέκτησε στον αγωνιστικό χώρο, όπως υποστηρίζει.

Κι ενώ η εισήγηση του εισαγγελέα ήταν θετική, τελικά η απόφαση βγήκε υπέρ της Ιντερ στα μέσα Ιουλίου λόγω παραγραφής. Ωστόσο, με όπλο και τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της ιταλικής ομοσπονδίας ότι η Ιντερ οφείλει να επιστρέψει τον τίτλο εκείνο, η Γιουβέντους θα ασκήσει έφεση στο ιταλικό διαιτητικό δικαστήριο και θα φτάσει έως την ιταλική ολυμπιακή επιτροπή και το CAS, ζητώντας και τον τίτλο του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή