Τα αστέρια του μπιτς βόλεϊ διδάσκουν τα παιδιά

Τα αστέρια του μπιτς βόλεϊ διδάσκουν τα παιδιά

3' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καλοκαίρι δίχως μπιτς βόλεϊ μοιάζει με… καρπούζι εκτός ψυγείου. Το άθλημα της παραλίας μπορεί να ξεκίνησε από τις παραλίες του Ουακίκι, στη Χαβάη και τη Ν. Καλιφόρνια αλλά, στη συνέχεια, και οι Ελληνες σύνδεσαν τις διακοπές τους με αυτό ενώ πανηγύρισαν πολλές διεθνείς επιτυχίες των αθλητών μας. Αυτή τη χρονιά, η οικονομική ύφεση έχει φέρει τον αθλητισμό της χώρας μας σε μία κρίσιμη καμπή. Τα κρατικά ταμεία δεν μπορούν να ενισχύσουν κινήσεις ανάπτυξης και το μέλλον των αθλημάτων φαντάζει δυσοίωνο. Οχι, όμως, του μπιτς βόλεϊ. Χάρη στην πρωτοβουλία γνωστών αθλητών και ανθρώπων που αγαπάνε το άθλημα μαζί με τη στήριξη χορηγών τα νέα παιδιά, αυτό το καλοκαίρι, σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, είχαν την ευκαιρία να… μάθουν μπιτς βόλεϊ με τα «αστέρια».

Από την Καλαμάτα μέχρι την Αλεξανδρούπολη και από την Πάτρα έως τη Ρόδο μπήκαν δεκάδες φιλέ στις παραλίες και εκατοντάδες νέα παιδιά έκαναν τα πρώτα τους σερβίς κάτω από τις οδηγίες των Βάσως Καραντάσιου, Πόλας Κίτσου, Θάλειας Κουτρουμανίδου, Μάνου Ξενάκη, Φερνάντο Μπιλήρη και άλλων ανθρώπων που βοήθησαν να στηθεί το οικοδόμημα του μπιτς βόλεϊ στη χώρα μας. Και όλα αυτά χωρίς στήριξη από καμία ομοσπονδία ή κρατικό φορέα. «Είμαι πολύ ικανοποιημένη από τη συμμετοχή του κόσμου και μακάρι να γίνουν και άλλα παρόμοια πράγματα στην περιοχή αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Η αγάπη του κόσμου μου δίνει το έναυσμα να πάρω και άλλες πρωτοβουλίες που ελπίζω να βρουν τη στήριξη από χορηγούς. Αυτό το άθλημα ταιριάζει στη χώρα μας και πρέπει όλοι να το στηρίξουμε σε μία κρίσιμη περίοδο για τον ελληνικό αθλητισμό», δήλωσε η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Βάσω Καραντάσιου.

Η ανταπόκριση των παιδιών υπήρξε μεγάλη. Σε κάθε παραλία, όπου είχαν προγραμματιστεί να γίνουν τα μαθήματα (ήταν δωρεάν χάρη στη χορηγία της Lipton Ice Tea), οι συμμετοχές ήταν περισσότερες από αυτές που είχαν προβλέψει οι πρωταθλητές μας. Αυτό το καλοκαίρι, χάρη στην πρωτοβουλία των ανθρώπων του αθλήματος, σε πολλές περιοχές τις Ελλάδος μπήκαν οι… σπόροι ώστε το μπιτς βόλεϊ να συνεχίσει να έχει αθλητές. «Είναι πολύ όμορφο αλλά και δύσκολο να δουλεύει κάποιος με παιδιά και να προσπαθεί να τους διδάξει εμπειρία από 20 χρόνια αγώνων σε παραλίες. Είναι δύσκολο γιατί κάνουν ερωτήσεις που σε αποστομώνουν και σε εντυπωσιάζουν. Πρέπει να έχεις ενέργεια, διάθεση και αγάπη για αυτό που κάνεις ώστε να μπορέσεις να τους τη μεταδώσεις. Είναι σημαντικό που η «Lipton Ice Tea» στήριξε ένα τέτοιο πρωτοποριακό πρόγραμμα διότι μέσα από αυτό αρκετά παιδιά θα ασχοληθούν με το άθλημα», δήλωσε η Πόλα Κίτσιου, η οποία υπήρξε από τις πρώτες αθλήτριες του μπιτς βόλεϊ στη χώρα μας.

Το πρόγραμμα «Μάθε μπιτς βόλεϊ με τα αστέρια» θα συνεχιστεί όλο το καλοκαίρι. Οι νεαροί αθλητές του μέλλοντος θα μπορέσουν να μάθουν «μυστικά» από τους… παλιούς στις 20-21/8, στον Σχινιά ενώ στις 27-28/8 όσοι βρεθούν στη Χαλκίδα θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και τους Μπέτο – Μπερνάντο. Οι Βραζιλιάνοι πρωταθλητές, ως καλεσμένοι των χορηγών, θα πάρουν μέρος στο πρόγραμμα. Δίπλα στους φερέλπιδες νεαρούς βρίσκονται οι Γκέλυ Αρώνη, Ελίνα Χριστοφόρου και Τάσος Θεοδωρακόπουλος, οι οποίοι, χάρη στις εμπειρίες τους από Ολυμπιακούς Αγώνες, βοηθούν στις οργανωτικές λεπτομέρειες. Την προσπάθεια στηρίζει και η επίσημη μπάλα του μπιτς βόλεϊ (Wilson).

Η αγάπη του για το άθλημα ώθησε και τον έξι φορές πρωταθλητή Ελλάδος, Μάνο Ξενάκη, να μείνει μακριά από τις προπονήσεις για να διδάξει τους… διαδόχους του. «Δεν περίμενα ποτέ ότι θα γνωρίσω τόσα παιδιά με όρεξη και αγάπη για το μπιτς βόλεϊ. Ηταν πολλές φορές που συγκινήθηκα και κατάλαβα πόσο σημαντικό είναι ως στοιχείο μιας αθλητικής διαδρομής, να έχεις επαφή με τον κόσμο και να συμμετέχεις σε μία κοινωνική δράση όπως αυτή. Πρόκειται για ένα είδος ανταπόδοσης των όσων θετικών έχεις εισπράξει από τον χώρο. Οι επιτυχίες είναι πάντα ευχάριστες και δεν τις χορταίνει ποτέ ένας αθλητής, αλλά νομίζω ότι αυτή η επαφή με τον κόσμο προσφέρει την ίδια ικανοποίηση που προσφέρουν και οι νίκες», τόνισε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή