Με πολλά αγκάθια στο κορμί της θα προσπαθήσει η ΑΕΚ να μπει στους ομίλους

Με πολλά αγκάθια στο κορμί της θα προσπαθήσει η ΑΕΚ να μπει στους ομίλους

3' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η άσχημηεικόνα που έδειξε η ΑΕΚ στο τουρνουά της Κύπρου και στα επίσημα… αποκαλυπτήριά της κόντρα στη Χετάφε, έχει προβληματίσει τους φίλους της, αλλά και τον Μανόλο Χιμένεθ. Ο Ισπανός τεχνικός βλέπει ότι η ομάδα του δεν είναι έτοιμη, στον βαθμό που επιθυμεί και μάλιστα λίγες ημέρες πριν από το πιο κρίσιμο παιχνίδι της χρονιάς με την Ντιναμό Τιφλίδας.

Ο κ. Χιμένεθ, μπροστά σε αυτή την κατάσταση και θέλοντας να διαφυλάξει τα νώτα του, σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά, έκανε λόγο για τις ελλείψεις στο ρόστερ και έριξε το… γάντι στη διοίκηση για τη μεταγραφική ενίσχυση, που φαντάζει επιτακτική και άκρως απαραίτητη!

Αλλωστε, η δευτεραθλήτρια Γεωργίας, δείχνει ικανή να εκμεταλλευτεί τις όποιες αδυναμίες της «Ενωσης» και να κάνει τη… ζημιά. Στη μέχρι τώρα πορεία της στο Γιουρόπα Λιγκ στον πρώτο προκριματικό γύρο απέκλεισε τη Μιλσάμι από τη Μολδαβία με δύο νίκες (2-0, 3-1), στον δεύτερο την Γιανέλι από την Ουαλλία (1-2, 5-0) και στον τρίτο την ισλανδική Ρέικιαβικ με δύο νίκες (4-1, 2-0). Παράλληλα, ξεκίνησε με νίκη τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα, καθώς επικράτησε με 2-1 εκτός έδρας της Σπάρτακ Τσχινβάλι.

Ο Καταλανός τεχνικός, Αλεχάντρο Γκαρθία, δείχνει ότι έχει φτιάξει ένα αξιόμαχο σύνολο, στο οποίο ξεχωρίζει η προσωπικότητα του Φρανθίσκο Χαβιέρ Μουνιόθ Γιομπάρτ. Ο 30χρονος Ισπανός πήρε μεταγραφή αυτό το καλοκαίρι στην Ντιναμό, ύστερα από καριέρα σε ομάδες όπως Βαλένθια, Μπέτις, Λεβάντε και Ρεκρεατίβο Ουέλβα.

Ο προβληματισμός, λοιπόν, στην ΑΕΚ είναι παραπάνω από έντονος. Η απουσία αμυντικού χαφ, μετά και τη φυγή του Ντιόπ, είναι εμφανέστατη. Ο Γρηγόρης Μάκος δεν μπορεί να σηκώσει μόνος του το βάρος στον άξονα, παρά το γεγονός ότι φέτος δείχνει πιο ώριμος και αποτελεσματικός. Ο νεαρός Κλωναρίδης δύσκολα θα πάρει την ευκαιρία από τον προπονητή του στα σημαντικά παιχνίδια, ενώ οι Γκέντζογλου, Καφές έχουν πιο επιτελικές ικανότητες.

Ενα από τα σημεία προβληματισμού είναι και η επιθετική αφλογιστία της ομάδας, η οποία παρά το γεγονός ότι πιέζει ψηλά και δημιουργεί ευκαιρίες, δεν καταφέρνει να τις αξιοποιήσει. Ο Μπέλεκ έχει τα φυσικά προσόντα, αλλά δείχνει ότι δεν έχει το ένστικτο του σκόρερ. Το ζητούμενο είναι τι θα γίνει με τον Γκούντγιονσεν. Οι ικανότητες του Ισλανδού είναι δεδομένες και το πιθανότερο όταν ανακτήσει τη φυσική του κατάσταση να αποτελέσει ιδανική λύση.

Εν κατακλείδι, εάν η ΑΕΚ θέλει να αποκτήσει αγωνιστική ταυτότητα, ικανή για την υπέρβαση σε εγχώριες και ευρωπαϊκές διοργανώσεις, θα πρέπει να έχει ο προπονητής της περισσότερες εναλλακτικές λύσεις. Ωστόσο, για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να ξεπεραστεί το οικονομικό εμπόδιο, το οποίο ταλανίζει καιρό τώρα την ΠΑΕ.

Πριν από λίγες ημέρες είχε δημιουργηθεί πρόβλημα με τα δελτία των νεοαποκτηθέντων ποδοσφαιριστών το οποίο λύθηκε, αφού η ΑΕΚ προχώρησε σε διακανονισμό των οφειλών της (700 χιλιάδες ευρώ) προς την ΕΠΟ. Τα χρωστούμενα αφορούν ως επί το πλείστον πρόστιμα, τα οποία ακόμα δεν έχουν αποπληρωθεί και ποσοστά επί των μεταγραφών που έχει κάνει.

Επίσης, ένα άμεσο πρόβλημα που πρέπει να λυθεί είναι η τακτοποίηση των οφειλών προς τους ποδοσφαιριστές. Ο Ισμαελ Μπλάνκο φέρεται έτοιμος να καταθέσει προσφυγή, αφού έχει λάβει μόνο το 1/3 από τις 390.000 ευρώ που έπρεπε να πάρει, ενώ δεν του έχουν καταβληθεί και τα πριμ. Ενα υπόλοιπο υπάρχει και προς τον Μαϊστόροβιτς. Εξάλλου, θα πρέπει να προστεθούν οι 150.000 ευρώ που έχει να πάρει ο Κώστας Μανωλάς για να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο, αλλά και τα 200.000 ευρώ που πρέπει να καταβάλει ο σύλλογος στον Εϊντουρ Γκούντγιονσεν τον Σεπτέμβριο.

Το συνολικό ποσό φέρεται να φτάνει το 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ λεφτά σύμφωνα με πληροφορίες, η ΠΑΕ χρωστάει στον Μανόλο Χιμένεθ και το τεχνικό του επιτελείο. Η πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική για να γεμίσει το ταμείο και να καλυφθούν ορισμένες άμεσες υποχρεώσεις, καθώς με τα διαρκείας και τους «Supporters» οι… τρύπες δεν κλείνουν…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή