Γκρεμίστηκε το… κάστρο

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το γαϊτανάκι γύρω από τον Αντρέ Κάστρο τελείωσε χθες το βράδυ οριστικά, με νικήτρια κατά κράτος τη Σπόρτινγκ Χιχόν. Παρά τη σιγουριά του Παναθηναϊκού ότι έχει τον πρώτο λόγο για την απόκτηση του Πορτογάλου μέσου, η ισπανική ομάδα ανακοίνωσε γύρω στις 11 το βράδυ ότι κατέληξε σε συμφωνία τόσο με την Πόρτο όσο και με τον παίκτη, για τον μονοετή δανεισμό του χωρίς οψιόν αγοράς. Πρόκειται για ένα επικοινωνιακό ναυάγιο του Παναθηναϊκού, αντίστοιχο μ’ αυτό που είχε πάθει με την περίπτωση του Ζήση Βρύζα. Οπως τότε είχε βιαστεί να προαναγγείλει τη συμφωνία του με τον συνεργάτη του Σάντος για τη θέση του τεχνικού διευθυντή, έτσι και τώρα βιάστηκε να θεωρήσει δεδομένη την απόκτηση του Κάστρο, κόντρα σε όλες τις πληροφορίες που έρχονταν από την Ισπανία και τον ήθελαν να προτιμά τη Χιχόν.

Χαρακτηριστικό της επικοινωνιακής ήττας του Παναθηναϊκού είναι ότι ενώ χθες το απόγευμα δημοσίευμα ισπανικής αθλητικής ιστοσελίδας που ειδικεύεται στα θέματα της Χιχόν είχε προαναγγείλει τη συμφωνία μαζί του λέγοντας ότι βρίσκεται καθ’ οδόν για να υπογράψει, οι «πράσινοι» υποστήριζαν ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο και ότι εξακολουθούν να έχουν τον πρώτο λόγο. Λίγες ώρες αργότερα, τα γεγονότα τούς διέψευσαν πανηγυρικά. Τον πρώτο λόγο θα τον είχαν μόνο αν είχαν κινηθεί γρήγορα, λόγω των καλών σχέσεων του Φερέιρα με τη διοίκηση της Πόρτο. Η αναβλητικότητά του όμως να καταβάλει τα απαιτούμενα χρήματα λόγω της εμπλοκής του θέματος του Πλεσί, έκανε ανίσχυρη τη διαπραγματευτική θέση του Παναθηναϊκού, με συνέπεια η Χιχόν να κάνει ρελάνς και να κερδίσει τη μάχη.

– Με όλα τα μεταγραφικά αποκτήματά του θα ταξιδέψει ο Παναθηναϊκός στο Τελ Αβίβ, όπου αύριο αντιμετωπίζει τη Μακάμπι. Οι Τοτσέ, Κουίνσι θεωρούνται φαβορί για την ενδεκάδα, ο Βιτόλο διεκδικεί τη θέση του Σιμάο και ο Ζέκα προορίζεται για τον πάγκο. Εκτός πλάνων έμειναν οι τραυματίες Μαρίνος και Μπίαρσμιρ. Η 20μελής αποστολή αναχωρεί σήμερα στις 11.00 για το Τελ Αβίβ, με πτήση τσάρτερ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή