Οριστικά εκτός ο Ολυμπιακός Βόλου

Οριστικά εκτός ο Ολυμπιακός Βόλου

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ονειρο ήταν για τον Ολυμπιακό Βόλου η συμμετοχή στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Η UEFA απέρριψε την έφεση της ομάδας του Βόλου κατά της πρωτόδικης ποινής που προέβλεπε αποκλεισμό απ’ τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Μάλιστα, οι «Θεσσαλοί» επιχείρησαν μέσω του CAS (Ανώτατου Αθλητικού Δικαστηρίου) να «μπλοκάρουν» τη διεξαγωγή του αυριανού πρώτου αγώνα της Ντιφερντάνζ (που πήρε τη θέση τους) κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν για τα πλέι οφ.

«Νομικά, αυτή η απόφαση δεν στηρίζεται πουθενά. Δεν υπάρχουν γεγονότα. Η δευτεροβάθμια της UEFA δεν έχει λάβει καν υπόψη της την απόφαση της δευτεροβάθμιας της ΕΠΟ. Και όταν υπάρχουν ορισμένοι υπουργοί, από την Ελλάδα που πιέζουν εναντίον μιας ελληνικής ομάδας, προσβάλλεται, όχι μόνο το ποδόσφαιρο, αλλά και η ίδια η χώρα», είναι η θέση του νομικού εκπροσώπου του Ολυμπιακού Βόλου, Μιχάλη Μιτζικού. Λόγω του ευρωπαϊκού αποκλεισμού, προγραμματίστηκαν δύο φιλικοί αγώνες. Απόψε, η ομάδα της Μαγνησίας θα παίξει με τον Βατανιακό στο Πανθεσσαλικό (ώρα έναρξης 20.00), ενώ την Κυριακή θ’ αντιμετωπίσει τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη (19.00).

Επί ελληνικού εδάφους, στο τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ θα προσφύγουν τόσο ο Ηρακλής, όσο και η Λάρισα. Η μεν ομάδα της Θεσσαλονίκης θα επιδιώξει να αλλάξει η απόφαση με την οποία υποβιβάστηκε. Τα στελέχη της θεωρούν πως δεν εφαρμόστηκαν σωστά οι νόμοι. Για την ακρίβεια, θα υποστηρίξουν πως τιμωρήθηκαν με υποβιβασμό βάσει του άρθρου 26 (δυσφήμηση του αθλήματος), ενώ θα έπρεπε να τιμωρηθούν με βάση το άρθρο 20 για πλαστογραφία, το οποίο προβλέπει επιβολή προστίμου.

Την ίδια ώρα, οι ιθύνοντες της Λάρισας περιμένουν πρώτα να δημοσιοποιηθεί το σκεπτικό της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ και εν συνεχεία θα προσφύγουν στο τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο, με την ελπίδα να δικαιωθούν, ώστε η ομάδα του κάμπου ν’ αγωνίζεται στη νέα περίοδο στη Σούπερ Λίγκα. Ολα αυτά διαδραματίζονται ένα δεκαήμερο πριν απ’ την προγραμματισμένη έναρξη του νέου πρωταθλήματος!

l Βούλευμα το οποίο προβλέπει σημαντική μείωση της χρηματικής εγγύησης που είχε επιβληθεί στον Σταύρο Ψωμιάδη για να κυκλοφορεί ελεύθερος, εξέδωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας. Υπενθυμίζεται πως μετά την απολογία του για την υπόθεση των «στημένων» αγώνων, ο Σταύρος Ψωμιάδης είχε μείνει ελεύθερος, με περιοριστικούς όρους και εγγύηση 800.000 ευρώ. Αρχικά, έπρεπε να καταβάλει 250.000 ευρώ, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα καλύπτονταν από υποθήκη ακινήτου στο Παλαιό Ψυχικό, συνολικής αξίας 550.000 ευρώ. Τελικώς, η εγγύηση μειώθηκε στις 100.000 ευρώ. Τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου, πάντως, διατήρησαν τον όρο της υποθήκης σε ακίνητό του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή