Ξέσπασμα από Φερέιρα στο Τελ Αβίβ

Ξέσπασμα από Φερέιρα στο Τελ Αβίβ

2' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ποταμός» ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, πήρε φόρα και μιλώντας για περισσότερο από μία ώρα, έστειλε μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες. Αφού αναφέρθηκε αρχικά στο αποψινό (20.30) ματς με τη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ, λέγοντας ότι ο Παναθηναϊκός είναι σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με τα παιχνίδια κόντρα στην Οντένσε, αλλά όχι ακόμα αυτός που μπορεί να είναι, άρχισε ένα μονόλογο για να πει ορισμένα σημαντικά πράγματα σχετικά με τη δουλειά και τη φιλοσοφία του. «Η κατάσταση είναι δύσκολη αλλά τώρα είναι η ευκαιρία να αλλάξουμε νοοτροπία. Αυτός είναι ο στόχος μου. Ή θα τον πετύχω ή θα φύγω. Μόνο με τη σκληρή δουλειά και χωρίς δικαιολογίες μπορεί να μάθει μια ομάδα να κερδίζει νίκες και τίτλους» ήταν το μήνυμα που θέλησε να περάσει στους παίκτες, τη διοίκηση και τους οπαδούς της ομάδας.

Μερικά χαρακτηριστικά σημεία των δηλώσεων του Φερέιρα:

– Αυτή τη στιγμή η ομάδα είναι σε καλύτερη φάση, είναι όμως ακόμα μακριά απ’ αυτό που οι παίκτες μου μπορούν να κάνουν. Κανείς δεν εγγυάται ότι αύριο θα είμαστε πολύ καλύτεροι. Ποτέ όμως δεν θα ψάξω δικαιολογίες στην ήττα, ούτε θα είμαι υπερφίαλος στη νίκη.

– Δουλεύω με παίκτες που αγαπώ και εμπιστεύομαι, με σκοπό τη νίκη. Κάθε μέρα μαθαίνω το ελληνικό ποδόσφαιρο και σκοπός μου είναι να αλλάξω τη νοοτροπία. Οι καιροί είναι δύσκολοι αλλά ευνοούν αυτό τον στόχο. Μόνο αν δουλεύεις σοβαρά, με υπευθυνότητα και με αυστηρότητα, θα πετύχεις. Ολοι πρέπει να κατανοήσουν ότι για να παίξουν, πρέπει να το αξίζουν. Σε μένα δεν μετράνε τα ονόματα, αλλά οι δυνατότητες κάθε παίκτη και τα περιθώρια βελτίωσής του.

– Χρειάζομαι 20 παίκτες και τρεις τερματοφύλακες. Οχι παραπάνω, για να υπάρχει σωστός ανταγωνισμός. Αυτό που προσπαθώ να περάσω στους παίκτες μου είναι ότι για τη νίκη χρειάζεται σκληρή δουλειά. Αν αρχίσεις τις δικαιολογίες, δεν θα πετύχεις.

– Αν δεν καταφέρω να περάσω αυτά τα μηνύματα, θα φύγω. Ο Παναθηναϊκός και η Παιανία προσφέρουν εξαιρετικές συνθήκες δουλειάς. Γνωρίζω πόσο μεγάλη ευθύνη έχω απέναντι στον σύλλογο. Κάθε μέρα δουλεύω σκληρά, με σοβαρότητα και χωρίς συμβιβασμούς. Το ίδιο απαιτώ απ’ όλους. Είναι η πρώτη και η τελευταία φορά που μιλάω γι’ αυτό το θέμα. Ή τα καταφέρνω και πετυχαίνω, ή φεύγω. Αυτή είναι η υποχρέωσή μου ως προπονητής και επαγγελματίας.

Ο Φερέιρα δεν μίλησε καθόλου για τον Κάστρο. Για το θέμα αυτό, τοποθετήθηκε σε συνέντευξή του στον Sentra FM ο Δημήτρης Γόντικας, λέγοντας πως ο Παναθηναϊκός αποσύρθηκε από τη διεκδίκησή του γιατί δεν μπορούσε να ανταγωνιστεί το δέλεαρ που πρόσφερε στον παίκτη η Πριμέρα Ντιβιζιόν ούτε και τη Χιχόν σε οικονομικό επίπεδο. Κάθε φορά που έκανε αντιπρόταση, οι Ισπανοί πρόσφεραν περισσότερα, με συνέπεια το κόστος του ετήσιου δανεισμού να φτάσει στο 1,5 εκατ. ευρώ, ποσό που δεν μπορούσε να διαθέσει ο Παναθηναϊκός. Πρόσθεσε ότι τα αποτελέσματα των αγώνων με τη Μακάμπι θα κρίνουν αν θα γίνει άλλη μεταγραφή και τόνισε παρότι έχει αραιή συνεργασία με τους μετόχους και τα προβλήματα είναι τόσα πολλά, δεν ωφελεί σε τίποτα να παραιτηθεί

Οι Βιτόλο, Κουίνσι και Τοτσέ είναι φαβορί να ξεκινήσουν, ενώ θέση διεκδικούν και οι Καντέ, Σεϊταρίδης. Πιθανή ενδεκάδα: Τζόρβας, Σεϊταρίδης (Βύντρα), Σπυρόπουλος, Μπουμσόνγκ, Καντέ (Σαριέγκι), Βιτόλο, Λέτο, Κατσουράνης, Τοτσέ, Νίνης και Κουίνσι. Στο Τελ Αβίβ επικρατεί μεγάλος ενθουσιασμός και το γήπεδο της Μακάμπι θα είναι κατάμεστο, με τις υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με την υγρασία να αυξάνουν τις δυσκολίες για τους «πράσινους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή