H… Μεγάλη Τρίτη του ποδοσφαίρου

H… Μεγάλη Τρίτη του ποδοσφαίρου

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο «κόκκινο» βρίσκονται επτά ομάδες της Σούπερ Λίγκας. Οκτώ ημέρες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος και η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν έχει εκδώσει πιστοποιητικό συμμετοχής, περίπου στις μισές ΠΑΕ της κορυφαίας επαγγελματικής κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ, τον Ολυμπιακό Βόλου, την Καβάλα, τον ΟΦΗ, την Κέρκυρα και τον ΠΑΣ Γιάννινα που έως τη χθεσινή συνεδρίαση της ΕΕΑ, δεν είχαν προσκομίσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα για να εξασφαλίσουν άδεια συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα. Πηγές αναφέρουν πως το βράδυ της Πέμπτης, τόσο ο ΠΑΣ Γιάννινα όσο και η Κέρκυρα προσκόμισαν επιπλέον έγγραφα.

Η Επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου την Τρίτη, οπότε και αναμένεται να ξεκαθαρίσει οριστικά το τοπίο. Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως από τις αποφάσεις της Επιτροπής ενδέχεται να προκύψει σοβαρό πρόβλημα με την έναρξη του νέου πρωταθλήματος, το οποίο έχει προγραμματιστεί για τις 27 του μηνός. Θα πρέπει να διευκρινιστεί πως με βάση όσα ισχύουν, η διοργανώτρια αρχή δεν είναι υποχρεωμένη να επικυρώσει τις αποφάσεις της ΕΕΑ. Μία σημαντική λεπτομέρεια: η πλειοψηφία των ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας τάσσεται υπέρ της έναρξης του πρωταθλήματος στις 27 του μηνός.

Σε περίπτωση αγνόησης των αποφάσεων της ΕΕΑ, η Σούπερ Λίγκα θ’ ανοίξει μέτωπο με την πολιτεία, που στην παρούσα φάση κρατάει στα χέρια της ένα σημαντικό διαπραγματευτικό χαρτί: την επιχορήγηση της διοργανώτριας αρχής και των ΠΑΕ μέσω της ΟΠΑΠ Α.Ε. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως την Τρίτη θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της ΟΠΑΠ, όπου αναμένεται να αποφασιστεί η δραματική μείωση των χρημάτων, τα οποία καταλήγουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Παράλληλα, την Τρίτη θα τοποθετηθεί δημοσίως ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος για τα «καυτά» θέματα του ποδοσφαίρου. Να διευκρινιστεί πως μετά το τέλος της χθεσινής ευρείας κυβερνητικής σύσκεψης, δεν έγιναν δηλώσεις σχετικές με τις εξελίξεις στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ωστόσο, είναι σαφές πως υπάρχουν ζυμώσεις, με την κυβέρνηση να αναζητεί τρόπους για να επιτευχθεί ουσιαστική κάθαρση.

Είναι σαφές πως η απόφαση της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ με την οποία ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα παρέμειναν στη Σούπερ Λίγκα, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε στελέχη της πολιτείας. Ομως, σε καμία περίπτωση η κυβέρνηση δεν βάζει στο τραπέζι το θέμα της αναβολής του πρωταθλήματος. Οπως ανέφερε πηγή στην «Κ», μόνο η διοργανώτρια αρχή (δηλαδή η Σούπερ Λίγκα) μπορεί να λάβει σχετική απόφαση.

– Οριστικοποιήθηκε ο υποβιβασμός του Ιωνικού στη φούτμπολ λιγκ 2. Το τακτικό διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ απέρριψε ως απαράδεκτη την προσφυγή της ομάδας της Νίκαιας. Ετσι παρέμεινε η απόφαση υποβιβασμού του Ιωνικού, λόγω των πλαστών φορολογικών και ασφαλιστικών ενημεροτήτων. Παράλληλα παρέμεινε και η ποινή για τον πρόεδρο της ΠΑΕ Κώστα Χαραλαμπίδη. Εχει τιμωρηθεί με απαγόρευση εκτέλεσης οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για δύο χρόνια.

Συνοπτικά η απόφαση του τακτικού δικαστηρίου της ΕΠΟ: «Απέρριψε ως απαραδέκτως ασκηθείσα την προσφυγή της ΠΑΕ Ιωνικός Α.Ο. και του Κωνσταντίνου Χαραλαμπίδη, προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΠΑΕ Ιωνικός Α.Ο., κατά της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (απόφαση Επιτροπής Εφέσεων 164/6-7-2011), και της Ενωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β΄ & Γ΄ Εθνικής (απόφαση 277/22-6-2011)».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή