Αναχωρεί για τη μεγάλη πρόκληση η ομάδα στίβου

Αναχωρεί για τη μεγάλη πρόκληση η ομάδα στίβου

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ελληνική αποστολή για το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου ανδρών και γυναικών, που θα διεξαχθεί από τις 27 του μηνός έως τις 4 Σεπτεμβρίου στην Νταεγού (Ν. Κορέα), θα «πετάξει» τη Δευτέρα, έχοντας στις αποσκευές της ένα βαρύ φορτίο: Τις μεγάλες επιτυχίες του παρελθόντος αλλά και τις πολλές εξαιρετικές εμφανίσεις νεαρών αθλητών (νέων, εφήβων – νεανίδων, παίδων – κορασίδων) στα εφετινά διεθνή πρωταθλήματά τους. Μαζί τους παίρνουν και την αισιοδοξία του τεχνικού διευθυντή, Δημήτρη Ευαγγελόπουλου. Οταν λέει, ότι είναι αισιόδοξος, βεβαίως και δεν υπονοεί πως θα πάρουμε μετάλλια ούτε ότι θα έχουμε πολλές προκρίσεις σε τελικούς.

«Αισιοδοξώ, διότι πάμε με μια ομάδα μικρή μεν και με αρκετά νέα παιδιά, χωρίς μεγάλη εμπειρία από τέτοιους αγώνες, αλλά με δυνατότητες διάκρισης. Φυσικά, όταν μιλάω για διάκριση, ας μη σκεφτεί ο κόσμος τα παλαιά με τα πολλά μετάλλια και τους τελικούς. Θέλω τα παιδιά να πλησιάσουν τις επιδόσεις τους και, οπωσδήποτε μερικοί αθλητές να τις ξεπεράσουν. Αν συμβεί αυτό, όλα θα είναι καλά. Δεν μιλάμε για μετάλλια και τελικούς. Ας κάνουν τα παιδιά τις επιδόσεις τους και πιστεύω πως τ’ αποτελέσματα θα είναι καλά. Γενικά αισιοδοξώ και για το μέλλον του στίβου, δεδομένου, ότι ο ΣΕΓΑΣ έχει δουλέψει συστηματικά από χρόνια», τονίζει.

Η ομάδα αποτελείται από 12 αθλητές. Είναι οι Λούης Τσάτουμας (μήκος), Κώστας Φιλιππίδης, Νικόλ Κυριακοπούλου (επί κοντώ), Κώστας Δουβαλίδης (110μ. μ’ εμπόδια), Ειρήνη Κοκκιναρίου (3.000μ. στιπλ), Γερβάσιος Φιλιππίδης, Σπύρος Λεμπέσης (ακοντισμός), Κώστας Μπανιώτης, Δημήτρης Χονδροκούκης (ύψος), Παρασκευή (Βούλα) Παπαχρήστου, Νίκη Πανέττα (τριπλούν) και Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου (σφυροβολία).

Τι μπορούμε να περιμένουμε από αυτά τα παιδιά; Κατ’ αρχήν, αυτό που ζητάει ο κ. Ευαγγελόπουλος. Να πλησιάσουν τα εφετινά ρεκόρ τους και, ει δυνατόν, να τα ξεπεράσουν. Ο αθλητής προετοιμάζεται μια ολόκληρη περίοδο για τον μεγάλο αγώνα. Αν εκεί δεν αποδώσει τα μέγιστα, πού θα το κάνει; Φυσικά, κάθε ομάδα έχει στις διοργανώσεις αυτές αποτυχίες. Το ζητούμενο είναι, να μην υπερβαίνουν κάποιο ποσοστό.

Οι απαιτήσεις είναι πολλές για τον Τσάτουμα, την Κυριακοπούλου, την Παπαχρήστου, τον Κ. Φιλιππίδη και μετά για τους άλτες του ύψους.

Ο Τσάτουμας πάει με την 11η επίδοση στον κόσμο (8,26μ., ο 7ος έχει 8,29, ο 2ος, 8,40μ.) και πρέπει, επιτέλους, σ’ έναν μεγάλο τελικό να δείξει το ταλέντο του. Η Κυριακοπούλου έχει την 6η επίδοση (4,71μ.), τελευταία παρουσιάζεται σταθερή και ικανή να πηδήσει ψηλότερα. Αρκεί να ξεπεράσει το άγχος του τελικού. Η Παπαχρήστου έχει την 5η επίδοση (14,72μ.) και στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα νέων του 2009 και του 2011 έδειξε πως ξέρει να νικά. Αλλο, όμως, ευρωπαϊκό νέων (έως 22 ετών) και άλλο παγκόσμιο γυναικών. Παρουσιάζει αστάθεια στους διεθνείς αγώνες. Αυτήν πρέπει να κατανικήσει. Ο Φιλιππίδης, αν είναι ξεκούραστος, μπορεί να πηδήσει ψηλότερα από τα 5,73μ., που τον κατατάσσουν 7ο στον κόσμο. Είναι σπουδαίο ταλέντο, σοβαρός αθλητής και καλό παιδί. Ο Χονδροκούκης με 2,32μ. έχει την 9η επίδοση, αλλά, τουλάχιστον, ένας από αυτούς που τον ξεπερνούν δεν θα πηδήσει, αφού είναι ο 4ος Ρώσος. Ο 23χρονος άλτης έδειξε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου, ότι δεν φοβάται τους μεγάλους αγώνες. Μπορεί ν’ αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη. Αρκεί να μην πονέσει σε κάποιο πόδι. Μαχητής στους μεγάλους αγώνες είναι και ο Μπανιώτης. Μπορεί με 2,28μ. να βρίσκεται στην 25η θέση (πρέπει ν’ αφαιρεθούν, όμως, τέσσερις Ρώσοι και δύο Αμερικανοί), αλλά είναι ικανός να πηδήσει ψηλότερα (στους Ευρωπαϊκούς κλειστού στίβου υπερέβη τα 2,32μ.) και να διακριθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή