ΒΟΛΕΣ

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο νέος μυϊκός τραυματισμός ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού προκάλεσε προβληματισμό στους φίλους της ομάδας. Τι συμβαίνει; Δεν έγινε καλή προετοιμασία; Είναι τόσο «μη μου άπτου» οι παίκτες του; Κι αν υπάρχουν ήδη τέσσερις μυϊκοί τραυματισμοί (του Ιμπαγάσα στον μηνίσκο ήταν τυχαίος, εξαιτίας λακκούβας στο γήπεδο των Ιωαννίνων), τι θα συμβεί όταν αρχίσουν οι πολλές και σοβαρές υποχρεώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη; Δεν θα μείνει παίκτης όρθιος;

Η απάντηση, περί της καλής ή όχι προετοιμασίας, θα δοθεί με την πάροδο του χρόνου. Πρέπει να επισημανθεί, πάντως, ότι κάθε τραυματισμός είναι διαφορετικός. Ο Τζιμπούρ έχασε μέρος της προετοιμασίας, λόγω κάποιας ίωσης. Ο Τοροσίδης τα τρία τελευταία χρόνια όλο και κάποιον τραυματισμό έχει. Ο Φέισα ήλθε στον Ολυμπιακό έχοντας μείνει εκτός γηπέδων, λόγω σοβαρού… τραυματισμού, σχεδόν ένα χρόνο. Ο Ριέρα, τέλος, στον φιλικό αγώνα της Τετάρτης με την Γκαλατάσαραϊ τραυματίστηκε στην προσπάθεια, που κατέβαλε για να σημειώσει γκολ. Γι’ αυτό, δεν μπορούμε να συμπεράνουμε κάτι μετά βεβαιότητας. Επαναλαμβάνω, πρέπει να περιμένουμε.

Προβληματισμός, πάντως, υπάρχει.

Σήμερα ο Ολυμπιακός θα δώσει, στη Γενεύη, τον τελευταίο φιλικό του αγώνα πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος. Αντιμετωπίζει την Ιντερ. Είναι ένα παιχνίδι από το οποίο μπορούν να εξαχθούν πολλά συμπεράσματα. Κυρίως για την επικείμενη συμμετοχή των πρωταθλητών Ελλάδος στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Προς Θεού, όμως, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα δεν πρέπει να υπάρξει υπεραισιοδοξία κι ενθουσιασμός ή απογοήτευση και πανικός. Θυμάστε, τι συνέβη πέρσι με τους φιλικούς αγώνες που έδωσε ο Παναθηναϊκός στις ΗΠΑ με την Ιντερ και τη Μίλαν; Νίκησε την τότε πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ιντερ με 3-2 και απέσπασε ισοπαλία 0-0 από τη μετέπειτα πρωταθλήτρια Ιταλίας, Μίλαν. Κάποιες ελληνικές εφημερίδες, μόνο που δεν έχρισαν τον Παναθηναϊκό νικητή και του Τσάμπιονς Λιγκ και του διηπειρωτικού κυπέλλου. Φαντάζομαι, θυμάστε τι επακολούθησε. Ο Παναθηναϊκός στους έξι αγώνες στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ πήρε δύο βαθμούς, με ισάριθμες ισοπαλίες με τη ρωσική, Ρούμπιν Καζάν, σημείωσε δύο τέρματα και δέχθηκε 13…

Οι φιλικοί αγώνες δεν αναδεικνύουν πρωταθλητή. Ούτε υποβιβάζουν ομάδες. Ενδειξη (και, όπως προαναφέραμε, όχι σίγουρη) αποτελούν, για το τι μπορούμε να περιμένουμε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή