«΄Η συμμορφώνεστε ή το διαλύουμε»

«΄Η συμμορφώνεστε ή το διαλύουμε»

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μία «κλωστή» κρέμονται η έναρξη του νέου πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας αλλά και η συμμετοχή των ελληνικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις! Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», σε περίπτωση κατά την οποία η Σούπερ Λίγκα αγνοήσει σήμερα οποιαδήποτε απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού σχετική με τη μη έκδοση πιστοποιητικού σε κάποια ή κάποιες εκ των ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακού Βόλου, Καβάλας, Κέρκυρας, ΠΑΣ Γιάννινα και ΟΦΗ, τότε η πολιτεία εμφανίζεται αποφασισμένη να προχωρήσει σε διάλυση του πρωταθλήματος και αποκλεισμό των ελληνικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις!

«Δεν μπορεί η αθλητική Δικαιοσύνη να τιμωρεί κι εμείς να αποδεχόμαστε οι ίδιες ιδιοκτησίες να διοικούν τις ομάδες. Δεν μπορούμε να δεχτούμε τις ιδιοκτησίες-μαϊμούδες», είναι η άποψη της ηγεσίας του υπουργείου Πολιτισμού που φέρεται αποφασισμένη να έρθει σε ρήξη με τα όργανα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Δίχως άλλο, η σημερινή ημέρα είναι εξόχως κρίσιμη. Στις 11 το πρωί, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θα κληθεί να επικυρώσει τον νέο αυστηροποιημένο πειθαρχικό κώδικα. Μία ώρα μετά, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού θα γνωστοποιήσει αν οι ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακός Βόλου, Καβάλα, Κέρκυρα, ΠΑΣ Γιάννινα και Κέρκυρα έχουν τακτοποιήσει τις εκκρεμότητές τους και δικαιούνται πιστοποιητικό συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα. Ωστόσο, αν «ανάψει κόκκινο φως» για κάποια ΠΑΕ, το «μπαλάκι» θα περάσει στη Σούπερ Λίγκα, η οποία συνεδριάζει στις 2 μεσημέρι.

Σε περίπτωση κατά την οποία αγνοήσει απόφαση της ΕΕΑ, τότε η πολιτεία αναμένεται να έρθει σε ρήξη μαζί της και να προχωρήσει σε διάλυση του πρωταθλήματος και αποκλεισμό των ομάδων μας απ’ τις διεθνείς διοργανώσεις για άγνωστο χρονικό διάστημα. «Η νομιμότητα των ομάδων εκφράζεται απ’ την ΕΕΑ. Μην τυχόν και διανοηθούν και δεν τηρήσουν οποιαδήποτε απόφαση της ΕΕΑ. Τότε το ελληνικό ποδόσφαιρο θα διαλυθεί. Θα σταματήσουμε να το ξέρουμε όπως είναι σήμερα», είναι η θέση κυβερνητικών στελεχών.

Παράλληλα, στη διάρκεια της ημέρας θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΠΑΠ Α.Ε., προκειμένου να προχωρήσει σε δραματική μείωση των χρημάτων που καταλήγουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η πολιτεία είναι αποφασισμένη να μη χρηματοδοτεί διοργανώτριες αρχές, μέχρι να διαπιστώσει πως τηρούν τον Πειθαρχικό Κώδικα.

Χθες, η Λάρισα, ο Πανσερραϊκός και ο Ηρακλής κατέθεσαν αίτηση αναίρεσης κατά των αποφάσεων της ΕΠΟ, με τις οποίες παρέμειναν στη Σούπερ Λίγκα ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα. Να σημειωθεί πως ο Ηρακλής έκανε την αίτηση αναίρεσης προκειμένου να ανατραπεί η απόφαση για την ασφαλιστική του ενημερότητα. Οι τρεις αιτήσεις θα εκδικαστούν την Πέμπτη, στις 10 το πρωί, δηλαδή δυο εικοσιτετράωρα πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος.

Σε περίπτωση κατά την οποία ο Ηρακλής ή οι Λάρισα, Πανσερραϊκός ή και οι τρεις δικαιωθούν από το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, τότε θα ξεσπάσει νέα διαμάχη αναφορικά με τις ομάδες που θα τις αντικαταστήσουν, καθώς Σούπερ Λίγκα και Φούτμπολ Λιγκ διαφωνούν για το ποιες πρέπει να είναι αυτές.

«Δεν μπορεί να αρχίσει έτσι»

«Δεν μπορείνα ξεκινήσει το πρωτάθλημα το Σαββατοκύριακο» είναι η άποψη του προέδρου της Λάρισας, Κώστα Πηλαδάκη. Και προσθέτει αναφορικά με την προσφυγή στο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ:

«Είναι υποχρέωσή μας να προσπαθήσουμε, με όλα τα ένδικα μέσα, για τις πιθανότητες δικαίωσης που έχουμε». Απ’ την πλευρά του, ο πρόεδρος του Πανσερραϊκού, Πέτρος Θεοδωρίδης αναφέρει: «Εγώ πιστεύω ότι δίνεται μια ευκαιρία στο ποδόσφαιρο να καθαρίσει. Αν και τώρα δεν γίνει τίποτα, μην περιμένετε τίποτα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή